Αποφοίτηση 13 Αξιωματικών της 75ης ΕΣ από τη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού (ΦΩΤΟ)

Αποφοίτηση της 75ης Εκπαιδευτικής Σειράς από τη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), η τελετή αποφοίτησης της 75ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού (ΣΤΕΑΜΧ).

Τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες απένειμε ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο οποίος αφού τους συνεχάρη, εξήρε το έργο της Σχολής, η οποία παρέχει ανώτατη επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση στους σπουδαστές της.

Επιπλέον, ο Υπαρχηγός απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στον Αντιπρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Ευάγγελο Σαπουντζάκη και στον καθηγητή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ  κ. Χαράλαμπο Γαντέ, για την πολυετή προσφορά τους στη Σχολή, ως εκπαιδευτικό προσωπικό και ως μέλη του Σπουδαστικού Συμβουλίου της. Επιπρόσθετα, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον καθηγητή και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) κ. Ευθύμιο Λέκκα, για τη συμβολή του στην περαιτέρω επιμόρφωση αριθμού σπουδαστών με τη συμμετοχή τους σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Στην τελετή παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μηχανικού του ΓΕΣ Υποστράτηγος Λεωνίδας Παπαλεωνίδας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του όπλου του Μηχανικού, καθηγητές της Σχολής καθώς και συγγενείς των αποφοίτων.

Αποφοίτησαν συνολικά 13 Αξιωματικοί, εκ των οποίων 2 από την Kύπρο.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

 1. Καλή συνέχεια στους αποφοίτους. Η ΣΤΕΑΜΧ όμως παραμένει στάσιμη. Στις Διαβιβάσεις η αντίστοιχη σχολή δίνει μεταπτυχιακό δίπλωμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι ευκαιρία με αυτήν την ιεραρχία να αλλάξει πλέον και στην ΣΤΕΑΜΧ. Οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες και έχουν ωριμάσει εδώ και πολύ καιρό. Άλλωστε όπως και ο ίδιος ο κος Αντιπρύτανης ως καθηγητής της σχολής έχει αναφερθεί στο θέμα από πολύ παλιά,ωοταν εμείς ακόμη είμαστε νέοι αξιωματικοι και σπουδαστές στην ΣΤΕΑΜΧ και μετά στο ΕΜΠ. Εξάλλου σε αρκετά μαθήματα που γίνονται στην σχολή σε συνεργασία και με το ΕΜΠ, οι ώρες και το επίπεδο ξεπερνούν κατά πολύ αυτών του Πολυτεχνείου, όπως το διαπιστώσαμε και εμείς οι ίδιοι, χωρίς αυτό να μειώνει το Πολυτεχνείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το ΕΜΠ διακατέχεται από αντιμιλιταριστική νοοτροπία και είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε θεσμική συνεργασία με τον στρατό. Η ειλικρινής υποστήριξη από ορισμένους καθηγητές δεν αρκεί για να αλλάξει η νοοτροπία. Η ιεραρχία έχει περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΣΤΕΑΜΧ επι σειρά ετών δεν έχει σκοπιμότητα και δεν συνάδει με τα καθήκοντα των αξιωματικών του ΜΧ στις σύγχρονες επιχσεις. Άλλωστε και ο νομοθέτης δεν επιτρέπει σε κανένα στρατιωτικό, απόφοιτο της σχολής να υπογράψει οτιδήποτε με την ιδιότητα του μηχανικού. Πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση ή να κλείσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή