Χανιά: Αρχικελευστής ΠΝ – «Ήρωας της διπλανής πόρτας» σταμάτησε φλεγόμενο λεωφορείο (ΦΩΤΟ)

Χανιά: Αρχικελευστής ΠΝ – «Ήρωας της διπλανής πόρτας» σταμάτησε φλεγόμενο λεωφορείο (ΦΩΤΟ)

Παρά τις προσπάθειες του Αρχικελευστή, ο οδηγός συνέχιζε την πορεία του, χωρίς να έχει αντιληφθεί τους πυκνούς καπνούς που έβγαιναν από το πίσω μέρος του οχήματος του ΚΤΕΛ

«Ήρωας της διπλανής πόρτας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Αρχικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού Κώστας Γεωργακάκης, καθώς δεν δίστασε να διακινδυνεύσει, προκειμένου να σταματήσει ένα λεωφορείο που είχε πιάσει φωτιά και ο οδηγός δεν άκουγε στα κορναρίσματά του.

Το περιστατικό συνέβη ενώ το υπεραστικό λεωφορείο κινείτο από τα Χανιά προς την Κίσσαμο. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στην ΕΡΤ Χανίων ο Κώστας Γεωργακάκης, ο οποίος είναι και εθελοντής στην ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κισσάμου, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του είδε ότι το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που προπορεύονταν, έβγαζε καπνούς από τον κινητήρα.

Αμέσως, άρχισε να αναβοσβήνει τα φώτα και να κορνάρει, προσπαθώντας να ειδοποιήσει τον οδηγό του υπεραστικού λεωφορείου ώστε να ακινητοποιήσει έγκαιρα το όχημα, αφού δεν μπορούσε να επιχειρήσει προσπέραση. Παρά τις προσπάθειες του Αρχικελευστή, ο οδηγός συνέχισε την πορεία του χωρίς να έχει αντιληφθεί τους πυκνούς καπνούς που έβγαιναν από το πίσω μέρος.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Κώστα Γεωργακάκη, όσο το λεωφορείο παρέμενε σε κίνηση, η φλόγα από την εξάτμιση δυνάμωνε, το ίδιο και ο καπνός που έβγαινε από το καπό. Τελικά, προκειμένου να σταματήσει το όχημα πριν προκληθεί σοβαρό θέμα για την ασφάλεια των επιβατών, ο κ. Γεωργακάκης προσπέρασε το λεωφορείο και το σταμάτησε.

Οι επιβάτες κατέβηκαν, παρέλαβαν τις αποσκευές τους και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ωστόσο ο οδηγός, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε να λύσει τον πυροσβεστήρα.

Τότε ο Κώστας Γεωργακάκης απελευθέρωσε τον πυροσβεστήρα και άρχισε την προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ παράλληλα ενημέρωσε την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έσπευσε με δύο οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια