Εξελίξεις στο πρόγραμμα οχημάτων του Μηχανικού

Εξελίξεις στο πρόγραμμα οχημάτων του Μηχανικού

Εξελίξεις φαίνεται να έχουμε στο πρόγραμμα ενίσχυσης του Μηχανικού με νέα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΜΧ)

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ξεκίνησε διαγωνισμό για την απόκτηση 12 οχημάτων για το Μηχανικό. Συγκεκριμένα η εκείνη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), ως Αναθέτουσα Αρχή, προκηρύσσει Διαγωνισμό Ανάθεσης και Εκτέλεσης Σύμβασης για το πρόγραμμα «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 12 ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (ΤΟΜΜΧ)»

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, με ανακοίνωσή της η ΓΔΑΕΕ γνωστοποίησε τον φάκελο που κατέθεσε η γερμανική εταιρεία FFG GmbH. Συγκεκριμένα η νέα ανακοίνωση αναφέρει:

«Στις 09 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη ΓΔΑΕΕ η αποσφράγιση του φακέλου με τα δικαιολογητικά ποιοτικής επιλογής του υποψηφίου του Διαγωνισμού 05/22, στην οποία κατατέθηκε φάκελος της εταιρείας “FFG Flensburger Fahrzeugbau GmbH” από τον νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, “Κο Γεώργιο Λουκίσα”.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νέα οχήματα για το Μηχανικό

Μπορεί πολλοί να ξεχνάνε την αναγκαιότητα το Μηχανικό να έχει τόσο αρκετά αλλά και σύγχρονα οχήματα στην διάθεσή του. Είναι πάντως θετικό γεγονός το Μηχανικό να εξοπλιστεί έστω και με μεταχειρισμένα οχήματα, λογικά με βάση το Leopard 1.

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: nemesishd.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια