Στελέχη ΕΔ-ΣΑ: Εξαγορά επιπλέον «Μαχιμης πενταετίας»-Αναγνώριση ετών Μονάδων Εκστρατείας

Στελέχη ΕΔ-ΣΑ: Εξαγορά επιπλέον «Μαχιμης πενταετίας»-Αναγνώριση ετών Μονάδων Εκστρατείας

Αναγνωρίζονται έως και πέντε επιπλέον ετών ασφάλισης, με την καταβολή αντίστοιχων εισφορών - Μπόνους σε όσους υπηρέτησαν σε ακριτικές περιοχές

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ - ΠΗΓΗ: ΝΕΑ 13/10/2022 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Επεκτείνεται σε όλους τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ το δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας», δηλαδή της αναγνώρισης έως και πέντε επιπλέον ετών ασφάλισης, καταβάλλοντας τις αντίστοιχες εισφορές.

«Μάχιμη πενταετία» είναι ο ασφαλιστέος - συντάξιμος χρόνος (πραγματική υπηρεσία) που έχει υπηρετηθεί σε παραμεθόριες μονάδες, νησιά, προκεχωρημένες βάσεις κ.λπ.

Η εν λόγω ρύθμιση περιέχεται στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εργασίας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Σύμφωνα με τη ρύθμιση όσα στελέχη ΕΔ-ΣΑ εξαιρούνταν (π.χ. ορισμένες κατηγορίες πυροσβεστών, λιμενικών, αστυνομικών και υπηρετούντων στην αεροπορία) από τη σχετική ρύθμιση αποκτούν πλέον το δικαίωμα αυτό, ανεξαρτήτως μονάδας υπηρεσίας, αν είναι παλαιοί ή νέοι ασφαλισμένοι (προ ή μετά το 2011) και ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας με την οποία υπηρετούν (μόνιμοι και μη).

Με την επέκταση της «μάχιμης πενταετίας», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, διασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των ένστολων (στρατός ξηράς, ναυτικό, αεροπορία, αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική).

Επιπρόσθετα, εξασφαλίζεται η καλύτερη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς δεν διαταράσσεται ο εσωτερικός σχεδιασμός για την πλήρωση των αναγκών των διαφορετικών μονάδων από αιτήματα για μεταθέσεις σε μονάδες που δικαιολογούσαν την αναγνώριση «μάχιμης πενταετίας».

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Σας ευχαριστούμε, για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, όλοι εμείς που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε σε τάγματα της παραμεθορίου , που μας προτρεψατε να τα αναγνωρίσουμε και να τα πληρώσουμε με κρατήσεις που αναλογούσαν στον βαθμό που τα υπηρετήσαμε, και τώρα έρχεται ο κάθε καρεκλοκένταυρος ,βολεμένος, κομματόσκυλο,βύσμα, που δεν κούνησε ποτέ τον κώλο του απο Αθήνα , Θεσσαλονίκη, να έχει το δικαίωμα να τα αναγνωρίζει, να τα πληρώσει την περίοδο που θα επιλέξει αυτός (φυσικά τα 5 πρώτα χρόνια απο την κατάταξη του στο στράτευμα , κορόιδο είναι;) για να συμπληρώσει τα ίδια συντάξιμα χρόνια με μας που φάγαμε τα σκατά στην παραμεθόριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο δίκαιο προς αυτούς θα ήταν να τους αναγνωριζαν + 5 χρόνια επιπλέον

      Διαγραφή
    2. Πριν να γράψετε αυτά σκεφτείτε ότι υπάρχουν υπηρεσίες όπου η επαρχία στην παραμεθόριο δηλαδη από Λαμία και άνω δεν είναι το ίδιο με αντίστοιχες υπηρεσίες της Αθηνας

      Διαγραφή
  2. Αμεσα και επιτακτικα πλέον να εφαρμοστεί η παράγραφος 1 του αρ
    άρθρου 11, Ν 4609/19 η οποία και δίνει την 2η 5ετια λόγω ειδικότητας. Δεν νοείται Νόμος υπερψηφισμενος από κυβέρνηση - αντιπολίτευση να μην εφαρμόζεται με το πρόσχημα της μη σωστής νομοθετησης. Και αν είναι έτσι 3+ χρόνια τι κάνετε?, που κοπτεστε δήθεν για τις ΕΔ, που τις θυμάστε ΠΆΝΤΑ όταν ο κρατικός μηχανισμός δεν υπάρχει? Βρείτε τώρα λύση!! Έτσι θα υπάρξει δικαιοσύνη σε όλα τα στελέχη από ένα κράτος (?) το όποιο νομοθετει όπως να ναι, εφαρμόζει ότι θελει αδιαφορώντας για τους ένστολους του και κυρίως για τις ΕΔ του. Ασχοληθείτε επιτέλους κομματα, κυβερνήσεις, πολιτικοί σοβαρά με το προσωπικό των ΕΔ, διότι δυστυχώς είναι από τα λίγα αξιόπιστα σε αυτό τον τόπο. Αλλιώς αφού σπερνετε ανέμους, θερίστε θύελλες. Εσείς ξέρετε αλλά στην τελική εμείς αποφασίζουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι νομοι εφαρμοζονται κι ερμηνευονται κατα το δοκούν, δυστηχως, αν πρόκειται για περικοπες και μνημόνια στο αψε σβησε, αν πρόκειται για μέριμνα προσωπικού "η κληση σας βρίσκεται σε αναμονή", τρανο παραδειγμα ο νομος απο το 1990 που οριζει οτι η ΕΛΑΣ θα φτιαξει δικο της ξεχωριστό επικουρικο ταμειο και δεν θα λαμβάνει μερίσματα απο το ΜΤΣ.

      Διαγραφή
  3. Σωστά δόθηκαν σε όλους όμως για να μην είναι πλέον αδικημένοι όσοι υπηρέτησαν σε παραμεθορίους να δοθούν άλλα 5 χρόνια (πραγματικά μάχιμα) - αυτό είναι το σωστό !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς πιστεύω και εγώ ότι είναι το σωστό και δίκαιο. Για όλους τα 5 χρόνια προκειμένου να πάρουν όλοι μια αξιοπρεπή σύνταξη και επιπλέον 5 χρόνια για όσους τα έχουν υπηρετήσει πραγματικά.

      Διαγραφή
  4. Άρα ένα στέλεχος το οποίο έχει υπηρετήσει στο περισσότερο της σταδιοδρομίας του σε Πολεμικό πλοίο εξισώνεται με ένα συνάδελφο του ο οποίος/ οποία δεν έχει πατήσει ποτέ του σε "λαμαρίνα". Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, προφανώς οι εισηγήσεις που φτάνουν σε σας είναι από αναρμόδιους οι οποίοι προφανώς θέλουν να εξυπηρετήσουν στελεχη τα οποία δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει μάχιμη μονάδα του Στόλου, στις οποίες προσωπικά έχω υπηρετήσει. Λυπαμαι πολύ για την αντιμετώπιση από την υπηρεσία στη οποία αφιέρωσα μέρες, χρόνια μακρυά από το σπίτι και την οικογένειά μου.Εχει ο καιρός γυρίσματα...οι εκλογές έρχονται.

    Υπχος (Ε) ε.ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάκιστη πρόταση! Λυπάμαι που μπαίνει σε διαβούλευση και σε σχέδιο νόμου! Όλες αυτές οι προτάσεις είναι ευθυγραμμισμένες με τα προσωπικά κίνητρα και τις επιδιώξεις κάποιων βολεμένων, οι οποίοι δεν φόρεσαν άρβυλο! Αυτοί που υπηρέτησαν 20 χρόνια στα πλοία ή στην προκάλυψη τι θα πρέπει να λάβουν; Οι ήδη συνταξιούχοι; Δείτε και λίγο πιο μακρυά ότι, με τέτοιου είδους παρεμβάσεις, αδικούνται οι πραγματικά μάχιμοι. Σε λίγο, ψάξτε να βρείτε κίνητρα για να τους στείλετε στα σύνορα, στα πλοία και στα πολεμικά αεροσκάφη, κ ΥΕΘΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή