ΥΕΘΑ για χρήση ψηφιακού διπλώματος οδήγησης στα κινητά: Αναμένεται έκδοση ΚΥΑ και ολοκλήρωση διαγωνισμού από ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.

ΥΕΘΑ για χρήση ψηφιακού διπλώματος οδήγησης στα κινητά: Αναμένεται έκδοση ΚΥΑ και ολοκλήρωση διαγωνισμού από ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Λογιάδης, με θέμα «Δυνατότητα χρήσης του ψηφιακού διπλώματος οδήγησης στα κινητά τηλέφωνα», σας γνωρίζω ότι το ΥΠΕΘΑ, μέσω του ΓΕΕΘΑ, έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση έκδοσης της προβλεπόμενης ΚΥΑ, από την εξουσιοδοτική διάταξη των άρθρων 40 και 48 του ν.4609/2019 (Α΄67), η επιτυχής ολοκλήρωση των οποίων προϋποθέτει την περιέλευση στοιχείων από την συναρμόδια Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, συνυπολογιστέα παράμετρο συνιστά η ολοκλήρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του τρέχοντος διαγωνισμού για την προμήθεια νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ).

Ως εκ τούτου και λόγω της μη ολοκλήρωσης του ως άνω διαγωνισμού, δεν είναι δυνατός ο προσδιορισμός του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου, καθώς ο διαγωνισμός επισπεύδεται με μέριμνα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ολα τα'χει η μαργιολη ! τα ψηφιακα διπλώματα οδήγησης στα κινητά ...την μαρανε...κοιταξε να φερεις την καταργηση της κρατησης 4093 στα μετοχικα ταμεια..τωρα !!! και ασε τα σαπια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανύπαρκτοι βουλευτές από ανύπαρκτα αποκόμματα (πρώτη φορά στα 4 χρόνια, ακούμε αυτό το όνομα), με άσχετες ερωτήσεις σε ανύπαρκτους υπουργούς, που απαντούν ασυναρτησίες, για να δείξουν γενικά, ότι επιτελείται σοβαρό κοινοβουλευτικό έργο. Α ρε κακομοίρηδες, ποιους ψηφίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω ακούσει - δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω - ότι υπάρχει αμοιβή για κάθε ερώτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή