Θεσσαλονίκη: Ανανεωμένη εμφάνιση του ΠΖ στη στρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου με Marder 1A3 του 645 ΜΤΠ (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Ανανεωμένη εμφάνιση του ΠΖ στη στρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου με Marder 1A3 του 645 ΜΤΠ (ΦΩΤΟ)

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Η διαφοροποιημένη παρουσία που θα έχει το Πεζικό (ΠΖ) στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, καταγράφηκε στην δοκιμαστική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη.

Το Όπλο του Πεζικού (ΠΖ) εφέτος, θα «στολίζει» η παρουσία του Τεθωρακισμένου Οχήματος Μάχης Marder 1A3 που προ μερικών ημερών μόλις κατέφθασε στην χώρα. Το προσωπικό που επέβαινε στα νέα ΤΟΜΑ, έφερε το έμβλημα της XXV Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Πετροχώρι Ξάνθης, επομένως με το νέο υλικό εξοπλίζεται το 645 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού.

Στην δοκιμαστική παρέλαση εμφανίσθηκαν 5 από τα νέα ΤΟΜΑ, καθώς έχουν παραληφθεί 6 και σήμερα όπως γράψαμε, αναμένονται άλλα 4. Τα 5 Marder 1A3 που θα παρελάσουν, είναι βαμμένα με το τυποποιημένο σχέδιο παραλλαγής του Ελληνικού Στρατού και είναι πλήρη, με τηλεχειριζόμενο πολυβόλο MG3 των 7,62 mm στον πύργο που φέρεται αριστερά του πυροβόλου Rh 202 των 20 mm και των 6 εκτοξευτών καπνογόνων των 76 mm.

Των Μarder 1A3, προηγείται Μηχανοκίνητος Λόχος Πεζικού με 11 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού M113A1, στα οποία έχει προσαρμοστεί τα τελευταία έτη προστατευτικό ασπίδιο στην θέση του πολυβολητή ο οποίος χειρίζεται το βαρύ πολυβόλο Μ2ΗΒ των 12,7 mm. Η διαφορά στην παρουσία του Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού, είναι ότι στις ανοικτές καταπακτές του διαμερίσματος μεταφοράς προσωπικού βρίσκονται από 4 οπλίτες εξοπλισμένοι με τυφέκια G3 και ελαφρά πολυβόλα Minimi. Παλαιότερα, τα ΤΟΜΠ, παρήλαυναν με διμελές πλήρωμα μόνο. Επί του οπλισμού των ανδρών, φέρονται συγκεκριμένα, διόπτρες ταχείας σκοπεύσεως τύπου Red Dot στα τυφέκια ενώ στην περίπτωση των πολυβόλων φέρονται διόπτρες νυκτερινής σκοπεύσεως NS 685.

Η ίδια διευθέτηση έχει γίνει και στην Μηχανοκίνητη Διμοιρία Πεζικού των Marder 1A3, όπου εμφανίζονται δύο οπλίτες στις ανοιγμένες καταπακτές.

Η εμφάνιση του προσωπικού περιλαμβάνει κάλυμμα προσώπου και διόπτρες νυκτερινής οράσεως AN/PVS-14, φερόμενες επί του κράνους. Όλο το προσωπικό εξάλλου που παρελαύνει, ανεξαρτήτως Όπλου, φέρει την νέα εξάρτυση μάχης τύπου φορέα θωρακίσεως, που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια.

Στον τομέα των οχημάτων, στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα εμφανιστούν και Τροχοφόρα Τεθωρακισμένα Οχήματα Αναγνωρίσεως M1117.

ΠΗΓΗ: doureios.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια