Προϋπολογισμός 2023: Ποια οικονομικά μέτρα προβλέπονται για τα ε.ε. Στελέχη ΕΔ-ΣΑ και Αποστράτους (ΠΙΝΑΚΑΣ-ΕΝΤΥΠΟ)

Προϋπολογισμός 2023: Ποια οικονομικά μέτρα προβλέπονται για τα ε.ε. Στελέχη ΕΔ-ΣΑ και Αποστράτους (ΠΙΝΑΚΑΣ-ΕΝΤΥΠΟ)

Κατατέθηκε στη Βουλή το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2023, στο οποίο έχει συμπεριληφθεί η εφαρμογή του συνόλου των μέτρων, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και επιπλέον 1 δισ. ευρώ αποθεματικό για αυξημένες δαπάνες αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

Οριστική κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλους. Οριστικοποίηση δηλαδή της αναστολής που ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα και επέκταση στο Δημόσιο και στους συνταξιούχους (σελίδα 49 προσχεδίου Π/Υ).

Αύξηση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2023 (σελίδα 43 προσχεδίου Π/Υ).

Παράταση και μόνιμη μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών περίπου 2,2 εκατ. εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Μάιο 2023.

Αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου των γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Διάθεση επιπλέον 180 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους έκτακτου υγειονομικού προσωπικού.

• Μισθολογικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (σελίδα 24 και 39 προσχεδίου Π/Υ). Προφανώς οι παρεμβάσεις αφορούν την μισθολογική εξέλιξη ΕΜΘ και ΟΒΑ, την επέκταση της Μάχιμης 5ετίας, την νυχτερινή αποζημίωση και την θέσπιση πρόσθετης αμοιβής (Επίδομα Στόλου) στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων ΠΝ που βρίσκονται σε αποστολή.

Κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στα 1.500 ευρώ και για συγκατοίκηση στα 2.000 ευρώ.

Επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες.

Παράταση της αναστολής του Φ.Π.Α. για νέες οικοδομές.

Παράταση του μειωμένου Φ.Π.Α. σε υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων και διάθεσης μη αλκοολούχων ποτών και ροφημάτων, καθώς και στα εισιτήρια κινηματογράφων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού και στο τουριστικό πακέτο.

Εφαρμογή του πλαισίου δράσεων για τη νέα στεγαστική πολιτική, με επίκεντρο τη νέα γενιά, όπως εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το προσχέδιο του Π/Υ 2023:

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Ποια αλληλεγγύη καταργείτε ρε που από τις τρεις διαφορετικές κρατήσεις για αλληλεγγύη καταργείτε μόνο την ποιο μικρή και αφήνετε τις άλλες δύο. Δικό μου παράδειγμα. Πληρώνω αλληλεγγύη 52,30 συν 31,17 συν 18,83. Μου καταργείτε μόνο την τελευταία. Θα τα πούμε στις εκλογές. Υ. ΓΑυτο το νομοσχέδιο σε ποιο συρτάρι το καταχωνιασατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είστε. Εμένα είναι 8,27€ θα δούνε τα αποτελέσματα στις Εκλογές!!!

      Διαγραφή
    2. 3 Οκτωβρίου ήταν να κατατεθεί....του 2023 μήπως;;;;

      Διαγραφή
  2. Πού είναι τ αναδρομικά ΕΑΣ διετίαs 17/18 πού;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Αυτή η εισφορά για όσους δεν ήταν ασφαλισμένοι στο ΤΠΔΥ αποδίδονταν στον ΟΑΕΔ ενώ για τα στελέχη των ΕΔ αποδίδονταν υπέρ Μετοχικών Ταμείων. Αφού η εισφορά καταργείται, ανεξαρτήτως αν πήγαινε στο ΤΠΔΥ, στον ΟΑΕΔ ή στα Μετοχικά, καταργείται για όλους. Οτιδήποτε άλλο θα είναι εκ του πονηρού. Έλεος πλέον με τις έκτακτες εισφορές άνω της 10ετίας και με τις μη ανταποδοτικές κρατήσεις. ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα μέτρα για τα κατώτερα στελέχη, πρέπει η Πολιτεία να μεριμνά για αυτά. Τα τελευταία χρόνια όμως, ξεχνούν τη ραχοκοκκαλιά των ΕΔ, τους κατώτερους και ανώτερους αξιωματικούς. Η απώλεια στη μισθοδοσία τους, απόρροια των μνημονίων, αγγίζει το 40%. Για αυτούς δεν ενδιαφέρεται κανείς. Ούτε η Πολιτεία ούτε οι διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις των στελεχών των ΕΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντα τους στρατιωτικούς τους ξεχνούσαν, άλλωστε είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να αντιδράσουν ούτε καν με τον τρόπο που αντιδρούν οι αστυνομικοί. Τώρα η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κάποτε υπήρχαν τουλάχιστον οι δύο έξτρα μισθοί και με την καταβολή τους κατάφερναν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των νοικοκυριών τους. Αν δεν μεριμνήσουν να αυξηθεί κάπως ο μισθός... θυμάμαι μια εποχή που έβγαζαν προκηρύξεις για ΕΠΟΠ και δεν συμπληρωνόταν ο αριθμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή