«Ισχυρή Ελλάδα, Ισχυρή Άμυνα» από τις ΕΔ στο πιο εντυπωσιακό περίπτερο της ΔΕΘ-Δείτε ΦΩΤΟ [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

«Ισχυρή Ελλάδα, Ισχυρή Άμυνα» από τις ΕΔ στο πιο εντυπωσιακό περίπτερο της ΔΕΘ-Δείτε ΦΩΤΟ [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Με σύνθημα «ισχυρή άμυνα, ισχυρή Ελλάδα», οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ίσως το εντυπωσιακότερο περίπτερο στην ΔΕΘ με εξομοιωτές και ομοιώματα των κορυφαίων οπλικών αποκτημάτων

του Χρήστου Μαζανίτη

Την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες των μαχητικών Rafale αλλά και των F-35 που θα αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία, θα έχουν οι επισκέπτες του περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων. Ανάμεσα στα αλλά θα βρίσκονται ομοιώματα των φρεγατών Belharra FDI HN, του Romeo φονιά των υποβρυχίων – ελικόπτερο MH 60R αλλά και ο 100% ελληνικής κατασκευής εξομοιωτής F-16 που εκπαιδεύονται οι Ίκαροί μας.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει των εγκαινίων του περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων στην ΔΕΘ επικοινωνεί το μήνυμα που δεσπόζει στην είσοδο του κτηρίου 1: «Ισχυρή Ελλάδα, Ισχυρή Άμυνα». «Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, στις 13:00 το μεσημέρι, θα εγκαινιάσουμε μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Aρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, το πρότυπο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» προσθέτει ο Ν. Χαρδαλιάς.

«Από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022» τονίζει, «ελάτε να γνωρίσετε από κοντά το αναβαθμισμένο προφίλ των Ενόπλων Δυνάμεων, να ενημερωθείτε, και να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες προσομοίωσης με τα νέα υπερσύγχρονα οπλικά μας συστήματα που ενισχύουν την αμυντική θωράκιση της χώρας μας. Προσομoιωτές των μαχητικών αεροσκαφών ‘Rafale’ και F-35, προσομοιωτής για πτήση με ελικόπτερο ‘Sikorsky’, για βολή υποβρυχίου, αλλά και για περιήγηση στο πάρκο Ναυτικής Παραδόσεως ‘Οδυσσέας και οι Έλληνες της θάλασσας’. Περιήγηση στα ομοιώματα των νέων φρεγατών FDI HNBelharra’ και των νέων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου ΜΗ-60RRomeo’ τα οποία θα ενταχθούν στο στόλο του Πολεμικού μας Ναυτικού. Προσομοίωση κίνησης, βολών και μάχης με άρματα ‘Leopard’, εκπαίδευση στελεχών Ειδικών Δυνάμεων και πτώση από ελικόπτερα ‘Chinook’, πτήση με επιθετικά ελικόπτερα ‘ΑH-64 Apache’, καθώς και κίνηση στο νερό όπως γίνεται από τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων όταν βρίσκονται σε αποστολή είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να δοκιμαστείτε» υπογραμμίζει ο Ν. Χαρδαλιάς στην ανάρτησή του.

«Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από στελέχη των παραγωγικών σχολών, αλλά και να δει την ιστορική εξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας» καταλήγει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΣΚΑΙ:

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Κυριε Χρήστο Μαζανίτη ΟΥΕ ΕΝΑ τμ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ απο την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΧΗΧΑΝΙΑ τι διαφημιζεται τα νερα και κεφεδες σε φανταρους που εκανε χαρι να δοθουν ο ΨΕΥΤΗΣ ΥΘΕΘΑ ? ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκείνο τό εθνικό τυφέκιο τί έγινε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία διαφήμιση ξένων αμυντικών βιομηχανιών ...
    ΝΤΡΟΠΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ακριβώς διαφημίζεται απ'το ΓΕΕΘΑ στη ΔΕΘ?? Γιατί νομίζω ότι το έχω χάσει κάπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το καλύτερο περίπτερο της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι συνάδελφοι, αλλά όντως είναι το καλύτερο "περίπτερο". Που θα βρεις αλλού νερά, σαντουιτσάδικο, μπισκοταδικο και καφετζίδικο με τόσο φθηνές τιμές και μάλιστα για όλους. Περάστε κόσμε, το αφεντικό τρελάθηκε και πουλάει τζάμπα. Και μετά στην ΛΑΦΘ για να ντερλικωσουν τα επίσημα χαπατα τζάμπα με "σεφ" και μετά στο μπαράκι για τζάμπα ποτά και διασκέδαση μεχρι το πρωί. Α ναι έχει και κάτι αφίσες με κάτι "αρεόπλανα" και "παμπόρια" και κάτι άλλα με "ντουφέκια", αλλά εμείς είμαστε οπαδοί των ανοιχτών συνόρων και της ειρήνης και δεν μας ενδιαφέρουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή