Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Στελεχών ΕΔ και ΣΑ-«Θέλουμε Μισθούς του 2012» (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Στελεχών ΕΔ και ΣΑ-«Θέλουμε Μισθούς του 2012» (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν Στελέχη των Σωμάτων Ασφάλειας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ανοίγοντας τον χορό των -πολλών- κινητοποιήσεων για την εφετινή ΔΕΘ.

Οι ένστολοι έχουν μια σειρά από οικονομικά αιτήματα όπως επιστροφή του μισθολογίου στα επίπεδα του 2012 καθώς και πληρωμή των υπερωριών και εφαρμογή της αποζημίωσης για νυχτερινή εργασία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Γιώργος Γερακαράκος, πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι ένστολοι αναμένουν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους «και τους προειδοποιούμε ότι αν δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις θα δουν πράγματα από την Αστυνομία που δεν έχουν ξαναδεί. Τα ψέματα τελείωσαν».

«Χορτάσαμε από υποσχέσεις και επικοινωνιακές δεσμεύσεις για οικονομική ενίσχυση, που ξεχνιούνται μέσα σε λίγες ώρες από αυτούς που τις εκφράζουν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν, την τελευταία δεκαετία, σε κάθε ζήτημα είτε κοινωνικό είτε εθνικό, οι Αστυνομικοί «βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, επιφορτισμένοι με πολυειδή αντικείμενα πέραν της αποστολής και του ρόλου μας». «Η κρατούσα αναχρονιστική αντίληψη ότι "η Αστυνομία είναι για τα πάντα και ο Αστυνομικός πρέπει να είναι παντού", μας έχει εγκλωβίσει σε ένα υπηρεσιακό κυκεώνα, που σε καμία περίπτωση δεν επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και επιβαρύνει σημαντικά την ψυχολογία του ήδη καταπονημένου προσωπικού», επισημαίνουν. Προσθέτουν, δε, πως αντί για ανταμοιβή, «αυτό που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι οι αμέτρητες και σταδιακές περικοπές στους μισθούς μας, ακόμα και σήμερα που οι τιμές σε όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης κι ενέργειας εκτοξεύονται καθημερινά, προκαλώντας σοβαρό θέμα επιβίωσης σε αμέτρητες οικογένειες».

Εκπρόσωποι των Πυροσβεστών επισήμαναν ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή και το φιλότιμό τους ζητώντας να ικανοποιηθούν τα οικονομικά τους αιτήματα.

Να σημειωθεί επίσης ότι από το σημείο πέρασε για λίγο απευθύνοντας έτσι χαιρετισμό ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνος Σκούμας.

ΠΗΓΗ: voria.gr - ΦΩΤΟ: Thestival.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ένα και ένα κάνει δύο. Στις εκλογές θάψτε τους, όπως μα έθαψαν αυτοί. Μην παρακαλάτε για τίποτα. Είναι μάταιο. Μισούν τον στρατό και όλα τα σώματα ασφαλείας. Μαύρο μέχρι να γίνει νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στου...κουφου..την πορτα...οσο θελεις βροντα !!! ...καιρος γαρ εγγυς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ξαναταξουν, τα ταγμένα! Για να μας θεωρούν τόσο ηλίθιους όμως, μήπως έχουν δίκιο, εντέλει? Πιστεύω ότι τα θέλουμε κ τα παθαίνουμε! (Μην πω κάτι άλλο κ δεν δημοσιευτεί)! Λυπάμαι συνάδελφοι, που βλέπετε κοντόφθαλμα, για την αξιοπρέπεια σας κ την αξιοπρεπεια της οικογένειάς σας, το περασμα εκ της κάλπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή