Συντάξεις: «Σάλος» με την προσωπική διαφορά-Πότε θα δείτε πραγματική αύξηση-H διαδικασία βήμα-βήμα (BINTEO) [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Συντάξεις: «Σάλος» με την προσωπική διαφορά-Πότε θα δείτε πραγματική αύξηση-H διαδικασία βήμα-βήμα (BINTEO) [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Την επιστροφή των συντάξεων σε τροχιά ανόδου σηματοδοτεί το 2023, καθώς γενικότερα η βελτίωση των αμοιβών αναμένεται να αποτελέσει το βασικό «αντίδοτο» στην κλιμακούμενη έξαρση της ακρίβειας.

Τον τρόπο που μπορούν οι συνταξιούχοι να δουν πόση είναι η λεγόμενη «προσωπική διαφορά», παρουσίασε αναλυτικά η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά λάμβαναν υψηλότερο ποσό σύνταξης από αυτή που προέκυψε μετά τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους.

Η σύνταξη συνέχισε, μετά τον επανυπολογισμό, να καταβάλλεται, ως είχε. Ωστόσο το επιπλέον ποσό, μελλοντικά, αναμένεται να συμψηφισθεί με ενδεχόμενες αυξήσεις των συντάξεων.

Ως εκ τούτου ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων, θα λάβει αύξηση η οποία θα είναι καθαρά λογιστική. Δηλαδή θα μειώσει ή ακόμη και θα εξαφανίσει την προσωπική διαφορά, αλλά το τελικό καταβλητέο ποσό στο συνταξιούχο θα παραμείνει το ίδιο.

Δείτε την ανάλυση του δικηγόρου Δημήτρη Μπούρλου μιλώντας στην εκπομπή, για την προσωπική διαφορά, που αφορά, κατά κανόνα, όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν τις 13 Μαΐου του 2016.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τα απαραίτητα βήματα:

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]: Συντάξεις: Ποιές αυξάνονται από 1/1/2023 και πόσο

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις συντάξεις τους σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τις αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια.

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι η αύξηση στις συντάξεις μπορεί να είναι και μεγαλύτερη του 6% και συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον συνταξιούχο εκτός από την αύξηση στη σύνταξη να πάρει και κάποιο άλλο επίδομα, πχ της θέρμανσης ή το επίδομα των 250 ευρώ, αν φυσικά το δικαιούται.

Πώς θα ενισχυθεί το εισόδημα των συνταξιούχων

Ενίσχυση 250€ σε 1 εκατ. συνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα έως 800€ (Προϋπόθεση: οικογενειακό έως 16.800€ & ακίν. περιουσία έως 300.000€)
Μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε 1 εκατ. συνταξιούχους
Αύξηση στις κύριες συντάξεις το 2023

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. ΕΤΗ ΚΑΙ ΕΤΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ 24ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λίγο θα γράφεται σάλος με το εκλογικό αποτελεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προσωπική διαφθορά και όχι διαφορά προέκυψε από το νόμο κατρουγκαλου (Τσίπρα) όπως και η μείωση συντάξεων για χήρες. Όμως η σημερινή κυβέρνηση επανέφερε τις συντάξεις για χήρες στην προηγούμενη έκδοση αλλά η προσωπική διάφορα παρέμεινε. Τα δε δώρα στον ιδιωτικό τομέα δίνονται ενώ στο δημόσιο τίποτα ούτε στην μορφή του προ μνημονίου νόμου δηλ 400€ Χριστούγεννα και από 200€ Πάσχα και καλοκαίρι.Συμπερασμα μη μας λέτε χαζομάρες ότι σας δίνουμε και παραπάνω σε όσους έχουν προσωπική διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Κ δεν λένε να σταματήσουν, συνεχίζουν τα ξυνα τους, κάποιοι που ψάχνουν μάλλον θέση σε ψηφοδέλτιο! Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, όντως όμως!

      Διαγραφή
  5. Τολμάνε και μας παρουσιάζουν σαν αύξηση, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (που είναι ψίχουλα), ενώ διατηρούν την άλλη εισφορά συνταξιούχων, που έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ελεγκτικό συνέδριο και είναι πολύ μεγάλη μείωση στις συντάξεις μας. Το μεταδίδουν τόσο καιρό στα κανάλια και όλοι νομίζουν ότι κάτι μας δίνουν . Στην ουσία τίποτε. Θαυμάστε τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας γράφουν στα παπάρια τους,κανονικά.Μας θεωρούν και ανόητους και δεδομένους.
    Εμ, βέβαια,άμα είσαι δεδομένος,είσαι και ανόητος.
    Το άαλο το καθήκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή