Σε «βέρτιγκο» ο Eρντογάν: «Eφιάλτης» του η Πολεμική Aεροπορία – H αστεία αλλά επικίνδυνη προπαγάνδα

Σε «βέρτιγκο» ο Eρντογάν: «Eφιάλτης» του η Πολεμική Aεροπορία – H αστεία αλλά επικίνδυνη προπαγάνδα

Κανείς δεν «τσιμπάει» στην τουρκική προπαγάνδα - Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα οι απαντήσεις της Αθήνας, σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο

Βασίλης Σκουλαράκος

Όταν δεν έχεις επιχειρήματα στη διπλωματία, όταν οι ήττες επί του πεδίου τα τελευταία δύο χρόνια είναι αλλεπάλληλες, όταν η ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της απέναντι πλευράς δεν σου αφήνει περιθώριο ούτε για προβοκάτσια, όταν οι μεγάλες δυνάμεις έχουν αντιληφθεί τον ρόλο που παίζεις εδώ και δεκαετίες και δεν σου πουλάνε πλέον ούτε βίδα, τότε ο μόνος δρόμος που έχεις είναι τα ψέματα, οι συκοφαντίες και η προπαγάνδα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για το τουρκικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, που πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα και τις συνέπειες της δικής του πολιτικής. Αφού είδε ότι οι τσαμπουκάδες απέναντι στην Ελλάδα δεν περνάνε και η απόπειρα δημιουργίας «θερμού» επεισοδίου, που θα μας οδηγούσε άρον - άρον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έπεσε στο κενό, αποφάσισε να επιστρατεύσει για μια ακόμη φορά την ακραία και χυδαία προπαγάνδα εναντίον της χώρα μας.

Με την πλειοψηφία των χωρών της Δύσης να του έχουν γυρίσει την πλάτη και τις ΗΠΑ να τον πετούν έξω από το πρόγραμμα των F-35 και να μην του πουλούν ούτε ανταλλακτικά για τα ταλαιπωρημένα τουρκικά μαχητικά, ο Τούρκος πρόεδρος έπρεπε να βρει έναν υπεύθυνο, ώστε να υποστηρίξει στον ήδη εκνευρισμένο λαό του ότι άλλοι είναι αυτοί που φταίνε για την απομόνωση της Τουρκίας.

Ποιος θα ήταν αυτός; Μα φυσικά ο Ελληνισμός, η Ελλάδα και η Κύπρος, τους οποίους οι Τούρκοι εμμονικά θεωρούν τους μεγάλους εχθρούς τους. Με τις εκλογές να πλησιάζουν, για τον Ταγίπ Ερντογάν είναι «βούτυρο στο ψωμάκι του» η προπαγάνδα κατά της χώρας μας και οι συκοφαντίες που φανατίζουν τον τουρκικό λαό και τον κρατούν κοιμώμενο.

Αφού λοιπόν είδε πως στον αέρα η τουρκική αεροπορία δεν έχει καμία τύχη απέναντι στα «γεράκια» της HAF, που όχι απλώς ταπεινώνουν καθημερινά τους Τούρκους σε κάθε παραβίαση, αλλά βάζουν και νέα πανίσχυρα όπλα στην φαρέτρα τους, όπως τα κορυφαία μαχητικά της Δύσης, Rafale, F-35 και F-16 Viper, προχωρά σε ανήθικα ψεύδη για δήθεν «λοκάρισμα» τουρκικών μαχητικών από τους ελληνικούς πυραύλους S-300. Όπως έχουμε αναφέρει, στόχος τους είναι να πείσει τις ΗΠΑ πως δεν γίνεται η Ελλάδα να κατέχει τους ρωσικούς πυραύλους απέναντι σε «συμμαχικά» μαχητικά και η Τουρκία να έρχεται σε ρήξη με την Ουάσινγκτον επειδή πήρε τους S-400. Δεν λέει βέβαια ότι τα τουρκικά μαχητικά κάνουν καθημερινές παραβιάσεις στο FIR Αθηνών, ούτε τους λόγους και τον τρόπο που προμηθεύτηκε η Ελλάδα τους S-300 τη δεκαετία του ’90.

Η αλήθεια λοιπόν είναι μία. Το πρόβλημα του Ερντογάν δεν είναι εσχάτως οι S-300, αλλά η ισχυροποίηση της Πολεμικής μας Αεροπορίας, η μετάβασή της στη νέα εποχή έχοντας στο cockpit τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ. Βλέποντας παράλληλα και το Πολεμικό μας Ναυτικό να αποκτά τις καλύτερες φρεγάτες του κόσμου, τις πανίσχυρες Belh@rra, τα καλύτερα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo, αλλά και κορβέτες, τότε η ανησυχία του εντείνεται και γίνεται ακόμα πιο προκλητικός, επιθετικός και επικίνδυνος, την ώρα βεβαίως που ο Στρατός Ξηράς κρατά «σφραγισμένο» τον Έβρο και έχει καταστήσει φρούρια τα νησιά.

Και ρωτάμε λοιπόν ευλόγως… Ακόμα κι αν η Ελλάδα παροπλίσει τους S-300, θα αλλάξει κάτι πάνω από το Αρχιπέλαγος; Πάλι τα ελληνικά μαχητικά θα κυριαρχούν στο Αιγαίο, πάλι τα Rafale θα προκαλούν τρόμο στην Άγκυρα, πάλι τα F-35 θα δημιουργούν εφιάλτες, πάλι οι Έλληνες πιλότοι και η Πολεμική Αεροπορία μας θα είναι ο μεγαλύτερος φόβος των Τούρκων.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια