Διάθεση 69 στελεχών ΕΔ για κάλυψη αναγκών σε οδηγούς-συνοδούς λεωφορείων Σχολικών Μονάδων [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Διάθεση 69 στελεχών ΕΔ για κάλυψη αναγκών σε οδηγούς-συνοδούς λεωφορείων Σχολικών Μονάδων [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Οικονόμου: Καλύπτουμε ανάγκες σε οδηγούς-συνοδούς λεωφορείων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής - Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο διατίθενται 69 στελέχη από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων

Στη διάθεση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την κάλυψη αναγκών σε οδηγούς-συνοδούς λεωφορείων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο προχωρά η διάθεση 69 στελεχών από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων για να συνδράμουν στην κάλυψη επιτακτικών αναγκών σε οδηγούς – συνοδούς λεωφορείων των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης κατά τη σχολική χρονιά», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]: Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΘΑ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μέσω της διάθεσης οδηγών – συνοδών λεωφορείων των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της διαρκούς κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοινώνει τη διάθεση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων 69 στελεχών και από τους τρεις Κλάδους (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία), προκειμένου να συνδράμουν στην κάλυψη επιτακτικών αναγκών σε οδηγούς – συνοδούς λεωφορείων των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που διατίθενται από την έναρξη του σχολικού έτους, την 1 Σεπτεμβρίου έως την 23 Δεκεμβρίου 2022 (με δυνατότητα παράτασης έως το τέλος της σχολικής χρονιάς), εξασφαλίζουν την έγκαιρη και με ασφάλεια μεταφορά των παιδιών από και προς τις Σχολικές τους Μονάδες.

Η δράση υλοποιείται σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αττικής, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, για την υλοποίηση της δράσης δήλωσε:

«Για μια ακόμη φορά, οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν δυναμικό παρόν και στέκονται στο πλευρό ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, ως ένα μικρό μόνο δείγμα της αδιάλειπτης προσφοράς τους σε κάθε κρίσιμο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής τομέα, προσφορά που τις καθιστά αποδέκτη καθολικής αναγνώρισης από το κοινωνικό σύνολο, ενισχύοντας περαιτέρω την αρραγή σχέση εμπιστοσύνης που έχουν διαχρονικά αναπτύξει με τους Έλληνες πολίτες».

Δημοσίευση σχολίου

30 Σχόλια

  1. Τέτοια εκμεταλλευση στελεχων των Ενοπλων Δυναμεων δεν έχει ξαναγινει Μεταπολιτευτικα. Ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ!
    Ένας Αρχηγός των Ενοπλων Δυναμεων δεν έχει την τσιπα να παραιτηθει; Μόνον ο ΖΙΑΖΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ντροπή τα βλέπει και φοβάται!!! Ντιπ ξεφτιλιζέν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άγνωστος: καλησπέρα σας ΥΠΕΘΑ εκεί? Έχω κάτι χωράφια και θέλω προσωπικό μπορείτε να μου στείλετε?
    ΥΠΕΘΑ: Ναι μάλιστα, βεβαίως..
    Στέλεχος: αγαπητό μου υπουργείο παρακαλώ για τη διευθέτηση μετακίνησης για υπηρεσία
    ΥΠΕΘΑ: Δεν υπάρχει προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τραγική είδηση πραγματικά . Στην πλάτη των χαμηλόβαθμων στελεχών χτίζονται πολιτικές καριέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλάχιστον, έτσι θέλουμε να πιστεύουμε, δεν θα καθαρίζουν wc στα λαθρομεταναστάδικα (aka hotspots) και από πάνω να τρώνε σφαλιάρες από λαθροόρκ μπροστά σε ανώτατους, να μην τρέχει τίποτα, και μετά να τους αποστρατεύουν για ξεκαπάρφωμα. Πως είπατε; Ποιος ήρθε; Από πού πάνε για την χαβούζα; αρχηγαρα, όποια, ακουει; Όχι δεν ακούει, είναι κουφοί, μοιραίοι και δειλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελάτε κόσμε! Ότι πάρεις 100! Το αφεντικό τρελάθηκε και το πουλάει τζάμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν σχολιάζω άλλο... πραγματικά η κατάσταση είναι παλαβή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελειως απαραδεκτο, ο ευτελισμος των ΕΔ και του προσωπικου συνεχιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΤΟ 3+1 ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τίποτα λιγότερο από Αίσχος. Πριν 20 περιπου χρόνια αποφασίστηκε ότι επειδή το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να κάνει με ασφάλεια αεροδιακομιδες ασθενών, αυτές να ανατεθουν προσωρινά στις ένοπλες δυνάμεις. Μέχρι σήμερα για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται οτι: "Ουδέν μονιμοτερο του προσωρινού ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πού είναι εδώ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις? Μια ανακοίνωση θα βγει? Όχι βέβαια.. θα χαθεί κανένα προνόμιο από τα αφεντικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μας (τις λες και έτσι τεσπα) όπως πάντα ασχολούνται με τους βαθμούς τους, την 3ετία ως το 95 και τις εισφορές της (όχι για όλους δηλαδή), και φυσικά με τα προνόμια, όπως σωστά ανέφερες, από τα αφεντικά. Τα θέματα που αφορούν όλο το προσωπικό, τα έχουν βάλει πολύ πίσω σε προτεραιότητα γιατί καίνε...

      Διαγραφή
  12. Εχω ενα λωλαδικο με ρωσιδες που επιστρατευσε ο πουτιν και εφυγαν... Εκανα αιτημα στο υπουργειο να μου στειλει 10 τρυφερουδια πιπινια απο σχολες... αβγαλτα για να πιανουν καλυτερη τιμη... Ευχαριστω τον υπουργό που ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σφαγη απο τα βυσματα...ενα δρομολογιο πρωι, ενα μεσημερι,,,αραλικι και καμακι ενδιαμεσα, μηδεν υπηρεσιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαζέψτε τους ελαφράς υπηρεσίας που έχουν δίπλωμα και ξέρουν να οδηγούν και τοποθετήστε τους εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ελαφράς υπηρεσίας δεν έχουν υπηρεσιακό δίπλωμα και απασχολούνται μόνο σε θέσεις γραφείου. Οπότε πάρε άλλη μια υπηρεσία επ ώμου και μην ασχολείσαι με άλλους...

      Διαγραφή
  15. Τι επιτακτική ανάγκη μας τσαμπουνατε;;; αυτό γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια τώρα, πείτε ότι δεν θέλετε να προσλάβετε εποχικούς και βρίσκετε τσάμπα χέρια στο στρατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανως το (δημοσιον) " ..ταμειον ειναι μειον" και " πενια τεχνας κατεργάζεται"....

      Διαγραφή
  16. 69; Ολογράφως, δηλαδή εξήντα εννέα; Είναι ανέκδοτο για μεγάλους, όπως το 69;
    Σοβαρά τώρα, μαζέψτε όντως όλα τα ΕΟΘια, ανεξαρτήτως βαθμού και προελεύσεως από όλους τους σχηματισμούς και αμολήστε τους στα τιμόνια, να τραγουδούν "οδηγώ και σε σκέφτομαι κι είναι αυτό επικίνδυνο, με την σκέψη στην κοπάνα του ΕΟΘ, να ξεφύγω απ'τον κίνδυνο". Δεν χρειάζονται υπηρεσιακά διπλώματα, πολιτικά minibus θα οδηγούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @25 Σεπτ. 9:15:00. Σε πολλους στρατους κατα την διαρκεια κρισεων, οι ελαφρας υπηρεσιας εκαναν αυτο που επρεπε, και θα τους ζηλευαν και οι αλλοι. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Στρατηγος Ερικ Σινσεκι (Eric Shinseki) που ενω στο Βιετναμ εχασε ενα κομματι απο το ποδι του, επελεξε διοτι ειχε την δυνατοτητα, να μην γινει ''ελαφρας υπηρεσιας'' και εφθασε μεχρι Αρχηγος του ΓΕΣ στην Αμερικη (1999-2003). Ο στρατος μας φροντιζει τους ελαφρας υπηρεσιας ....... και εκτιμω αν χρειασθει..... θα ανταποκριθουν. Ομως ενω προσπαθωντας να υπερασπισθεις αυτους, υποτιμας τους αλλους με ενα επιχειρημα που στερειται μαλιστα λογικης, ειναι εμετικο και απαραδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.. ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΞΙΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ή ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχουμε τιποτε με τα πραγματικά αξιοσυμπάθητα αυτα παιδια, τα οποια αξιζουν βοήθεια και συμπαράσταση.

      Αλλα δεν ειναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΘΑ η συνδρομη σ αυτο το πρόγραμμα, οφειλει το αρμοδιο υπουργειο Παιδειας να προσλαβει το αναγκαιο προσωπικο γι αυτη τη δουλειά, αλλου κι αλλου λεφτά δινονται και με το τσουβαλι μαλιστα....

      Δεν ειναι δυνατόν το ΥΠΕΘΑ να αναλαβει κι αυτη τη φροντίδα γιατι αυτο αποβαινει σε βαρος αλλων πιο επιτακτικων αναγκων του....

      Τά παιδια αυτα τα αγαπουμε κάι τα συμπαθουμε ολοι μάς.

      Διαγραφή
    2. Τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους είναι όμηροι της κατάστασης που βολεύει μόνο αυτούς που δεν θα έπρεπε!!! Είναι πράγματα αυτά εν έτη 2022 να συνδράμει ο ΕΣ σε τέτοια θέματα ενώ θα έπρεπε να είχαν λυθεί μια για πάντα? Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά βγαίνουν και το διατυμπανίζουν σαν άθλο του Ηρακλή πράγμα που είναι να τρελένεσαι!!! Καθαρός εμπαιγμός!!!! Για αυτό έγραψα το αρχικό μου σχόλιο αλλά τι να πει κανείς? Είμαστε πρώτοι στο να μαλώνουμε και τελευταίοι στο να ενωνόμαστε!!!

      Διαγραφή
    3. Σοβαρά τώρα ρε βρωμερό προβοκατρόλλ; Σοβαρά ρε γλείφτη; Ντροπή μας; Ντροπή όλη δική σου ρε αχρείε που παρατάτε τα ανυπεράσπιστα παιδιά σε αμφιβόλου ποιότητας κρατικά ή ιδιωτικά ιδρύματα και περιμένεις από άλλους άσχετους να κάνουν δουλειά για την οποία ούτε αμοιβή παίρνουν ούτε είναι οι κατάλληλοι! Γιατί δηλαδή η ανίκανη κυβέρνηση ων α(Χ)ρίστων δεν βάζει δασκάλους ειδικής αγωγής για να προσλάβει κιόλας; Γιατί δεν βάζουν ΔΕΗτζίδες, νερουλάδες, δημοτικούς υπαλλήλους που τα ξύνουν όλη μέρα; Γιατί δεν βάζουν υπαλληλους της Βουλής , που δεκάδες έχουν επαγγελματικά διπλώματα και ξύνουν τα αχαμνα τους στο υπόγειο πάρκινγκ; Άντε από εδώ ρε, άντε από εδώ θρασυμι που ψέγεις και από πάνω τις ΕΔ, οι μόνες που στηρίζουν πλέον την μπανανία σου, ηλίθιε.

      Διαγραφή
  19. Προς 27/9/2022, 09:05μμ

    Χαιρω πολυ, αυτο το εχουν πει κι αλλοι προ πολλού : " ...οι Ελληνες δεν πληρωνουν καλα, και κοιτανε ο ενας να βγαλει το ματι του αλλουνου, αυτο ειναι αλήθεια και αποτελει συνήθεια των Ελλήνων.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @28 Σεπτ 10:49:00. Αν θελουμε να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους, ειναι ακριβως οπως τα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άνω στην πλάτη των ικανών στελεχών(συγκεκριμένα,όχι όλων γενικά) χτίζονται καριέρες,στην υπηρεσία αλλά και πολιτικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή