Πανικός στην Τουρκία λόγω σχεδίων ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη – «Χτίζουν μια νέα Σούδα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στον τουρκικό τύπο το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για τα αμερικανικά σχέδια στην Αλεξανδρούπολη. Κάνουν λόγο για μετατροπή της πόλης σε ναυτική βάση και μιλούν για μια «δεύτερη Σούδα»

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στην Τουρκία το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για τα σχέδια των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, με το θέμα να γίνεται μέχρι και πρωτοσέλιδο στη Hurriyet, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

«Τα σχέδια του Δεδεαγάτς», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας και κάνει λόγο για μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε μια ναυτική βάση. «Χτίζουν στους Έλληνες μια νέα Σούδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα η Hurriyet σχολιάζει πως μπορεί να προσεγγίζουν και τα αντιτορπιλικά των ΗΠΑ ενώ τονίζει ότι η Αλεξανδρούπολη απέχει μόλις 40 χιλ. από την Τουρκία.

Τουρκική ανησυχία υπάρχει και για την Κρήτη, όπου το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα χτιστούν οι κατάλληλες βάσεις προσγείωσης για τα F-35 στο νησί.

Η ενόχληση στη γειτονική χώρα πάντως είναι έκδηλη με το θέμα έχει λάβει μεγάλη έκταση και στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, που το παρουσίασαν σε δελτία ειδήσεων.

ΠΗΓΗ: skai.gr - Αναδημοσίευση: evros-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια