Έως 30/9 οι αιτήσεις για 1.190 Οπλιτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)-Τα κριτήρια

Έως 30/9 οι αιτήσεις για 1.190 Οπλιτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)-Τα κριτήρια

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για 1.190 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης σε Στρατό, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μέσω τριών προκηρύξεων που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα γίνει πρόσληψη 1.190 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) σε Στρατό Ξηράς – Ειδικές Δυνάμεις, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία (3) επιπλέον έτη.

Ειδικότερα, για ανακατάταξη ή επανακατάταξη οι θέσεις κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

755 θέσεις οπλιτών και εφέδρων στον Στρατό Ξηράς (Όπλα – Σώματα και Ειδικές Δυνάμεις), [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ]

200 θέσεις οπλιτών και εφέδρων στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ] και

235 θέσεις οπλιτών και εφέδρων στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ].

Οι ανακατατασσόμενοι οπλίτες και επανακατατασσόμενοι έφεδροι δύναται να υπηρετήσουν και εκτός Πολεμικών Πλοίων στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, στις οποίες εδρεύουν Μονάδες- Υπηρεσίες του ΠΝ με αυξημένες υπηρεσιακές / επιχειρησιακές ανάγκες σε κατώτερο στρατιωτικό προσωπικό. Ειδικότερα, οι νεοεισερχόμενοι Οπλίτες Βραχείες Ανακατάταξης (ΟΒΑ) θα τοποθετηθούν σε Πολεμικά Πλοία και Μονάδες- Υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού που εδρεύουν στη νησιωτική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Νήσου Κρήτης, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά τους έως την 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Τα κριτήρια

Οι οπλίτες και οι έφεδροι που επιθυμούν ανακατάταξη ή επανακατάταξη, αντίστοιχα, πρέπει να πληρούν τα εξής προσόντα και προϋποθέσεις:

α. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

β. Να μην έχουν συμπληρώσει το εικοστό όγδοο 28ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας (γεννημένοι από 1ης Ιανουαρίου 1995 και μεταγενέστερα).

γ. Να έχουν σωματική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.

δ. Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον ενός (1) μέτρου και εξήντα (60) εκατοστών (1,60 μ.).

ε. Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

στ. Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους μήνυση ή κατηγορία για ανυποταξία ή λιποταξία.

ζ. Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.

η. Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβαστεί του βαθμού τους, ούτε να έχει κινηθεί εναντίον τους σχετική διαδικασία.

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Δεν προκειτε να πατήσει άνθρωπος. Και όποιος κάνει το λάθος και δηλώσει θα μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που το αποφάσιζε. Σίγουρα θα δηλώσει παραίτησηεντοςντονπολυ δύο ετών. Με 800 ευρώ και με ενοίκια φως νερό κλπ δεν σε φτάνουν ούτε για ένα καρβέλι ψωμί. Ντροπή στα λαμογια της νέας δημοπρασίας που ξεφτελισαν τα στελέχη του στρατού. Αλήθεια που είναι το νομοσχέδιο που θα ψηφιζατε? 3 χρονια ρε λαμογια 3 χρόνια δούλεμα. Εδώ είμαστε όμως. Όλοι στον αγώνα να σας στείλουμε στα τσακίδια. Οι εκλογές έρχονται τα λαμογια φεύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022 10:27:00 μ.μ
      εποπ ομως γιατι θελουν ολοι να μπουν
      ειχε πει στην ΔΕΘ οτι θα αναβαθμιση το μισθολογιο

      Διαγραφή
  2. Σε κανένα ΣΑ δεν είμαι καλά, αλλά στο στρατό ξηράς και στο Ναυτικό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αντί να το κάνει η ηγεσία πιο θελκτικό,το κάνει πιο δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν η κατάληξη τους θα είναι σαν κι αυτή με τις φετινές εξετάσεις για ΕΠΟΠ,που κόψανε τα 2/3 των ΟΒΑ,το νόημα έχει να μείνει κάποιος σαν ΟΒΑ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στα αθλήματα εννοείς πως κόπηκαν; ;

      Διαγραφή
    2. Ακριβως.Και όπως όλοι κατάλαβαν,ήταν προαποφασισμένο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος
      Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2022 5:04:00 μ.μ

      αμα δεν επιαναν τα απαιτουμενα ορια στα αθληματα,λογικο ειναι αν τους κοψουν!
      εσυ τι ηθελες επειδη ηταν οβα να κανουν τα στραβα ματια?

      Διαγραφή
  4. Υπάρχει μισθολογική διαφορά, ανάμεσα σε ΟΒΑ και ΕΠΟΠ; Και αν ναι, ποιά είναι αυτή; Παρακαλώ, ας μου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή