Προς επίλυση το Βαθμολογικό-Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ: Εντός Οκτωβρίου κατατίθεται νομοσχέδιο από ΥΠΕΘΑ

Προς επίλυση το Βαθμολογικό-Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ: Εντός Οκτωβρίου κατατίθεται νομοσχέδιο από ΥΠΕΘΑ

Γραμματεία ΕΠ.ΟΠ. ΠΟΜΕΝΣ: Ανακοίνωση για το Βαθμολογικό - Συνταξιοδοτικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας ΕΠ.ΟΠ. ΠΟΜΕΝΣ, επετεύχθη, στη ΔΕΘ, ολιγόλεπτη συνομιλία με τον ΥΦ.ΕΘ.Α. κο. Νικόλαο Χαρδαλιά και Υ.ΕΘ.Α. κο. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Έτεροι ενημερωθήκαν άμεσα για το σημαντικό θέμα του συνταξιοδοτικού - βαθμολογικού των Επαγγελματιών Οπλιτών, επισημαίνοντας δύο σημεία:

α) Ότι οι πρώτοι Επαγγελματίες Οπλίτες φτάνουν στο επίμαχο ηλικιακό όριο των 50 ετών σε 2 χρόνια με πολύ μικρή χρονική προθεσμία για την άδικη εφαρμογή του νόμου 445/74 στο θέμα της αυτεπάγγελτης αποστρατείας, και

β) Η απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας κο. Παναγιώτη Τσακλόγλου περί ΜΗ συνταξιοδότησης στην περίπτωση αποστρατείας των Επαγγελματιών Οπλιτών στο ηλικιακό όριο των 50 ετών, αλλά την λήψη συνταξιοδότησης στην ηλικία των 60 ετών.

Στο τέλος της συνομιλίας δόθηκαν εγγυήσεις τόσο από τον ΥΦ.ΕΘ.Α. κο. Χαρδαλιά Νικόλαο, όσο και από τον Υ.ΕΘ.Α. κο. Παναγιωτόπουλο Νικόλαο ότι εντός του πρώτου 15νθημέρου του μηνός Οκτωβρίου θα κατατεθεί νομοσχέδιο από το ΥΠ.ΕΘ.Α. το οποίο θα περιέχει το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών προς επίλυση, χωρίς όμως να προβούν σε λεπτομέρειες επί του περιεχομένου.

Εφόσον η ηγεσία δεν μας ενημέρωσε σε κανένα επίπεδο ως προς το τρόπο επίλυσης του θέματος στο επερχόμενο νομοσχέδιο, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με ποιον ακριβώς τρόπο θα επιλυθεί, έχουμε πάρα ταύτα την πεποίθηση για την υιοθέτηση της προτάσεως μας που καλύπτει το σύνολο του προσωπικού.

Επιπλέον, δηλώνουμε για πολλοστή φορά ότι είμαστε εναντίον της οποιαδήποτε επίλυσης του συνταξιοδοτικού, με την ένταξη στους Ε.Ο.Θ. των Επαγγελματιών Οπλιτών.

Ως Επαγγελματίες Οπλίτες αρνούμαστε να δεχτούμε και να κατανοήσουμε την περίπτωση ΕΟΘ ως επίλυση αυτού του σημαντικού θέματος που απασχολεί 20.000 – 25.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ξεκαθαρίζουμε και τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι η υπαγωγή των Επαγγελματιών Οπλιτών στο καθεστώς Ε.Ο.Θ. θα σημάνει την υποβάθμιση του θεσμού και θα δημιουργήσει ανισότητα συγκριτικά με τους συναδέλφους μας Εθελοντές Μακράς Θητείας, όταν για εκείνους κατά τη προηγούμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΝΕΛ καταργήθηκαν τα όρια ηλικίας του Ν. 445/1974 και προωθήθηκε η βαθμολογική τους αναβάθμιση με 2 βαθμούς επιπλέον, του Ανθυπολοχαγού και Υπολοχαγού.

Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόταση της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση και γίνεται αποδεκτή από την πλειοψηφία των Επαγγελματιών Οπλιτών, καθώς η πρόταση έχει 3 βασικά στοιχεία:

α) Κατάργηση ορίων ηλικίας του Ν. 445/1974 και όσοι επιθυμούν κατόπιν αίτησης τους, να παραμείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις πέραν των 50 ετών.

β) Βαθμολογική αναβάθμιση στον βαθμό του Ανθυπασπιστή.

γ) ΟΧΙ υπαγωγή στο καθεστώς του Ε.Ο.Θ.

Η υπόψη πρόταση της Γραμματείας ΕΠΟΠ έχει ως σκοπό την εξασφάλιση των συναδέλφων που επιθυμούν την παραμονή τους πέραν των ορίων ηλικίας του Ν.Δ. 445/1974.

Διαβάστε ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημοσίευση σχολίου

22 Σχόλια

  1. Τ άλλο τό πολυνομοσχέδιο πού ήταν να κατατεθεί Τόν Ιούλιο τί έγινε;;;; η μιλάμε γιά τό ίδιο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά έχω χάσει κάθε έννοια εμπιστοσύνης σε αυτή την πολιτική Ηγεσία. Ανυπομονώ το πότε θα γίνουν εκλογές ώστε να πάνε στα σπίτια τους για να ησυχάσει ο τόπος από αυτούς. Είναι δις χειρότεροι από τον πάλε ποτέ θα και θα και θα……Τ …δώστα όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστό το να παραμείνουν (όσοι επιθυμούν) μετά το 50ο έτος της ηλικίας τους, αλλά δεν γίνεται να προαχθούν όλοι οι ΕΠΟΠ στον βαθμό του Ανθυπασπιστή. Θα μεταβάλουμε τον στρατό σε στρατό γερασμένων Ανθυπασπιστών, χωρίς καμία εξουσία, καθώς λόγω της πληθώρας αυτών, θα έχει χάσει την αξία του ο βαθμός. Να προάγονται εν ενεργεία μόνο όσοι ΕΠΟΠ έχουν πτυχίο ΑΕΙ ίσως, ή και μετά από εξετάσεις και σαν αποστρατευτικό βαθμό όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχειs δικιο σε αυτο που λεs,,,και ηδη ο βαθμοs του ανθυπασπιστη ηταν γερασμενοs κατα μεγαλο βαθμο λογω των εμθ και τωρα παλι αντιστοιχα του ανθυπολοχαγου-σημαιοφορου κτλ!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ότι ακριβώς έγινε και με τον βαθμό του συνταγματάρχη και με τους ΕΟΘ. Πλήρης απαξίωση, πιο πλήρης δεν γίνεται. Πιο άχρηστη πολιτική εξουσία στο υπεθα παίζει να μην υπήρξε από το 1974 και δώθε! Κανονικά σε ένα κυρίαρχο κράτος , έπρεπε σε όσους υπηρέτησαν στο υπεθα από το 2000 και μετά, να τους κατασχέσουν όλες τις απολαβές τους με τόκο 50% και βάλε, ως ελάχιστη αποζημίωση για την ζημιά που έκαναν στις ΕΔ.

      Διαγραφή
    3. Εδώ ρε φίλε η σμυ φτάνουν συνταγματάρχη οι ανθυπασπιστες σας πείραξαν.. κομπλεξικοι

      Διαγραφή
  4. ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ Ν.4093 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ. ΚΑΙ ΤΟΥ Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ.;;ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΑΩ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΓΩΣΕ.ΣΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΜΙΑ ΝΥΞΗ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΙΩΠΗ.ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαμογια θα σας λιώσουμε στις εκλογές. Εμάς εκ ΑΣΣΥ 91,92,93 μας έχετε γραμμένους ε? Ρε φλοκο που θα φάτε θα το φυσατε και δεν θα κρυώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε και συνταγματαρχες οι εμθ και ταξίαρχοι οι εποπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάλι οι ΑΣΣΥ 91 στην απ' έξω;;; Πίσσα και πούπουλα όταν θα ζητάτε τα ψιφαλάκια των στρατιωτικών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν γίνεται να παραμείνουν άνω των 50 οι ΕΠΟΠ πολύ απλά γιατί θα είναι άχρηστοι πλέον για το στράτευμα δεν θα μπορούν να πολεμήσουν και θα πρέπει να αντικατασταθουν. Η μόνη λύση είναι να βγάλει ένα νόμο το υπουργείο εθνικής αμύνης και να συνταξιοδοτει αυτομάτως όποιον ΕΠΟΠ διωχνει με μια αποδεκτή σύνταξη. Άλλο το υπουργείο εργασίας δεν ισχύει για το Στρατό. Είναι ξεχωριστό επάγγελμα ο Στρατός δεν είναι ούτε ΕΥΔΑΠ ούτε δημόσιο. Δεν είναι καν πολίτης είναι στρατιωτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το υπουργείο εθνικής αμύνης είναι αρχαιότερο από το εργασίας οπότε υπερισχύει οποιοδήποτε διάταγμα και νόμος....Να ορίσει σύνταξη στους ΕΠΟΠ και να πάνε σπίτια τους ευχαριστημένοι και αυτοί και το στράτευμα που χρειάζεται νέους μαχητές για ενδεχόμενο πόλεμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Στρατός είναι ειδικό καθεστώς. Δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο και με τους πολίτες.... Να οριστεί ως ειδικό καθεστώς και να συνταξιοδοτει το υπουργείο εθνικής αμύνης αυτοβούλως. Τι πιο απλό και κατανοητό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας βγάλει μια διαταγή το υπουργείο εθνικής άμυνας που να ορίζει κατώτατη σύνταξη για υπαξιωματικους μη παραγωγικών σχολών και να τους συνταξιοδοτει όποτε κρίνει σκόπιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι συντάξεις των στρατιωτικών είναι κατά κύριο λόγο τιμητικές. Δεν έχουν καμία δουλειά με ΕΦΚΑ και δημόσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τσάμπα κουραζεστε φουκαράδες θα σας προλάβει ο πόλεμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΟΘ να φάνε κι οι κότες. Το μέλλον των ΕΔ. Και φυσικά, αστειεύομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το εοθ θα καταργηθεί ουσιαστικά το τέλος του 23. Οι ΕΠΟΠ να αποστρατευθούν όπως ορίζει ο νόμος γιατί στα 50 δεν μπορούν να αποδώσουν και τέλος. Όσο για την υπηρεσία θα πάρεις άλλους και θα υπάρξει ορθολογική ηλικία στα στράτευμα και όχι παππούδες.Το θέμα σύνταξης όταν οφείλεται στην υπηρεσία και όχι στον στρατιωτικό η σύνταξη δίνεται αμέσως και όχι μετά από δέκα χρόνια που λένε κάποιοι για να τρομοκρατήσουν τους στρατιωτικούς που δε διαβάζουν τις διαταγές και τους νόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο χειρότερος υπουργός μετά τον Μειμαρακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή