Φράχτης Έβρου: Εξοπλίζεται τεχνολογικά με το πιο εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα-Τι θα περιλαμβάνει (BINTEO)

Φράχτης Έβρου: Εξοπλίζεται τεχνολογικά με το πιο εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα-Τι θα περιλαμβάνει (BINTEO)

Με ένα εξελιγμένο σύστημα αυτοματοποιημένης επιτήρησης, θα εφοδιαστεί ο φράκτης στον Έβρο και όπως όλα δείχνουν θα είναι το πιο εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα υπάρχει πάνω στον φράχτη.

Θα στηρίζεται σε 5 βασικά σημεία που είναι:

1. Οι αόρατοι ανιχνευτές κίνησης, όπου όταν θα περνάει κάποιος αμέσως θα δίνεται σήμα στο κέντρο επιχειρήσεων που θα βρίσκεται πιο κοντά.

2. Τα ραντάρ ημέρας και νύχτας, τα οποία θα λειτουργούν όλη την ημέρα και όχι μόνο στις περιπολίες.

3. Η τοποθέτηση drone με απεριόριστη αυτονομία πτήσης. Το σύστημα αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς θα μπορούν να εποπτεύουν τι γίνεται και να δίνουν εικόνα στις ελληνικές αρχές για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό και στο έδαφος της Τουρκίας.

4. Οι κάμερες που θα τοποθετηθούν στον φράχτη και θα έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια στο τουρκικό έδαφος, το οποίο μέχρι σήμερα κάλυπτε ως ένα χιλιόμετρο.

5. Τα πέντε οχήματα για όλες τις συνθήκες εδάφους στις περιπολίες που έχει ήδη προμηθευτεί η Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκινάει συζητήσεις με τους εταίρους του στην Ευρώπη, καθώς αυτό το σύστημα πρέπει να εφαρμοστεί όχι μόνο για τη μετανάστευση αλλά γιατί λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον φράχτη βρίσκεται η Αλεξανδρούπολη, ένας ενεργειακός κόμβος, δηλαδή ένα σημείο στρατηγικό για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια