Είδος πολυτελείας η μετακίνηση Στρατιωτικών από και προς την Σκύρο-Καμία έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Είδος πολυτελείας η μετακίνηση Στρατιωτικών από και προς την Σκύρο-Καμία έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας-Εστάλη με email:

ν. Σκύρος - Εισιτήρια Στρατιωτικού Προσωπικού

Καλημέρα σας,

Είμαι στρατιωτικός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετώ στο νησί της Σκύρου. Επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω για τις νέες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τη διαδρομή Κύμη - Σκύρος και αντίστροφα. Οι ανατιμολογήσεις στις οποίες αναφέρομαι, ισχύουν από τη Δευτέρα 27-6-2022 και θα ήθελα να ζητήσω τη συνδρομή σας για την κοινοποίηση και επίλυση του ζητήματος μας.

Για τα στελέχη, μέχρι πρότινος, η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου (sne.gr) παρείχε 25% έκπτωση (και παλαιότερα 50%) στο ατομικό εισιτήριο ενώ για την έκδοση του, απαιτούνταν η επίδειξη του ατομικού δελτίου εισόδου της Μονάδας στα εκδοτήρια.

Κατόπιν των πρόσφατων αλλαγών, λόγω αύξησης στις τιμές των καυσίμων, οι τιμές για μονή διαδρομή Κύμη - Σκύρος ή Σκύρος - Κύμη, ήταν: Απλό: 19€, Στρατιωτικό: 14,30€, Όχημα (4,25m): 39€

Από τις 27-6-2022, οι νέες τιμές ΔΕΝ προβλέπουν πλέον καμία έκπτωση για τους στρατιωτικούς. Λάβετε υπόψη σας ότι τους χειμερινούς μήνες, λόγω επιδοτούμενης γραμμής, το στρατιωτικό εκπτωτικό (-50%) εισιτήριο διαμορφωνόταν στα 6,30€. Μιλάμε λοιπόν για μία αύξηση συνολικά 150% σε σχέση με τις προηγούμενες αξιοπρεπείς τιμές.

Η ενέργεια αυτή της Ναυτικής Εταιρείας Σκύρου, που εξυπηρετεί μονοπωλιακά το δρομολόγιο Κύμη - Σκύρος, είναι απαράδεκτη για εμάς τους στρατιωτικούς. Η οικονομική κατάσταση όλων, επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα και κατανοώ ότι η κοινωνία γύρω μας αντιμετωπίζει και σοβαρότερα προβλήματα. Η τοπική κοινωνία όμως, η οποία σημειωτέον στην πλειοψηφία της κατέχει μετοχές στην Σκύρος Ναυτιλιακή Εταιρία, δεν δείχνει κανένα έμπρακτο ενδιαφέρον και σεβασμό στο Στρατιωτικό προσωπικό του νησιού που νοικιάζει τα σπίτια της, ψωνίζει από τα σούπερ μάρκετ της (δεν υπάρχει καμία από τις γνωστές αλυσίδες στη Σκύρο), σιτίζεται στην εστίαση της και συμμετέχει όπως φυσιολογικά συμβαίνει, στις λοιπές οικονομικές δραστηριότητες της Σκύρου.

Εδώ δεν πρόκειται μόνο για τις αυξημένες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αλλά για την αξιοπρέπεια μας ως στρατιωτικοί, πόσο μάλλον όταν υπηρετούμε σε δυσπρόσιτη παραμεθόριο νήσο. Πρόκειται για τον σεβασμό που θα έπρεπε να τυγχάνει η παρουσία μας στη ν. Σκύρο, όχι μόνο ως λειτουργών της πολιτείας αλλά και ως απλών πολιτών που χρηματοδοτούν αδιαμαρτύρητα τις ομολογουμένως ιδιαίτερα υψηλές τιμές υπηρεσιών και προϊόντων της Σκύρου. Δεν ζητάμε να μας λυπηθεί κανείς, ούτε επαιτούμε για σεβασμό, τον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!

Πλέον, αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε προϊόντα σούπερ μάρκετ μέσω ίντερνετ (μεταφορά με courrier) ή να γεμίζουμε τα οχήματα μας με ψώνια πριν έρθουμε στο νησί καθώς η απουσία ανταγωνισμού (καμία από τις γνωστές αλυσίδες δεν διατηρεί υποκατάστημα της στη Σκύρο), οδηγεί σε δυσβάσταχτες υπερτιμολογήσεις σε όλα τα προϊόντα, χωρίς φυσικά κανείς μας να μπορεί να διαμαρτυρηθεί πουθενά. Η ν. Λήμνος από όσο γνωρίζω, με εξαπλάσιο βέβαια πληθυσμό, διαθέτει τρεις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, δίνοντας έτσι επιλογές στους κατοίκους. Κατ’ αυτό τον τρόπο, ο ανταγωνισμός λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών. Θα μπορούσε κανείς εύκολα να πει ότι σε όλα τα νησιά επικρατεί πάνω-κάτω η ίδια κατάσταση, ίσως και σε περιπτώσεις χειρότερη. Προσωπικά θα απαντήσω ότι δεν ήμαστε όλοι ίδιοι. Η πλειοψηφία των στελεχών έχει αφήσει τις οικογένειες της πίσω στους τόπους καταγωγής της και μηνιαίως δαπανά μεγάλο μέρος του εισοδήματος της σε ταξίδια και μετακινήσεις προκειμένου για να βρεθεί για λίγο κοντά τους. Τέλος, τους χειμερινούς μήνες οι επιχειρήσεις του νησιού θα έβαζαν λουκέτο αν η υπηρεσία δεν χρηματοδοτούσε την τοπική αγορά με κονδύλια της ή δεν ενοικιάζονταν οι υπερκοστολογημένες πλέον κατοικίες τους από τα στελέχη.

Η μετακίνηση των στρατιωτικών από και προς το νησί της Σκύρου, έχει γίνει είδος πολυτελείας! ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΩΝ!

Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσετε ότι όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς επιβατικού κοινού, έχουν θεσπίσει ειδικές τιμές για το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στα νησιά που εξυπηρετούν. Η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου, απαξιώνει εμάς, τις οικογένειες μας και αδιαφορεί παντελώς για το ποιοι ήμαστε, ποιες δυσχέρειες αντιμετωπίζουμε και τι προσφέρουμε στην πατρίδα. Είναι τουλάχιστον ντροπή τους να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και να μας εξευτελίζουν κατ’ αυτό τον τρόπο.

Ειλικρινά λυπόμαστε για αυτή την εξέλιξη και σας ζητούμε να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα μας. Παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειαστεί.

Με τιμή,
Α.Μ.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. «Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσετε ότι όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς επιβατικού κοινού, έχουν θεσπίσει ειδικές τιμές για το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στα νησιά που εξυπηρετούν.»
    Λάθος. Ούτε για Κρήτη υπάρχει έκπτωση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον συνάδελφο που λέει τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν.Επίσης όλοι οι κάτοικοι του νησιού έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο 251 ΓΝΑ (ΔΩΡΕΑΝ) και αυτό είναι το ευχαριστώ τους στα στελέχη της ΠΑ που υπηρετούμε στο νησί τους.Μόνο με εμπάργκο από όλους όσους υπηρετούμε εκεί πιστεύω πως θα αλλάξει η κατάσταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως είναι οπως αναφέρει ο εν λόγω συνάδελφος για την κατάσταση στην σκύρο .Υπηρέτησα στα ετη 2010-12 κ η διαπίστωση ήταν οτι η Π.Α. κρατάει την τοπική οικονομία .Μόνο για τα χρηματα μας βλέπουν κ τίποτα άλλο .Μια λύση θα ηταν να αγοραζουν προιόντα απο το ΠΟΑ της μονάδας κ να σταματήσουν να δουλεύουν συναδελφοι- κραχτες στα μαγαζιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για αυξήστε τις αγορές των περισσότερων πραγμάτων από internet και θα πάρουν μια γεύση εμπάργκο. Τώρα πια έρχονται σχεδόν τα πάντα. Μαζευτείτε στη λέσχη και αραιώστε λίγο, ειδικά το χειμώνα, από ταβέρνες και καφέ. Οσο για τα ενοίκια, πίεση για δημιουργία πιο πολλών οικηματων από την Υπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή