Μητσοτάκης: Καταργείται η Ειδ. Εισφορά Αλληλεγγύης από 1-1-2023 για όλους και «ξεπαγώνουν» οι συντάξεις-Επιστράφηκαν αναδρομικά σε συνταξιούχους

Μητσοτάκης: Καταργείται η Ειδ. Εισφορά Αλληλεγγύης από 1-1-2023 για όλους και «ξεπαγώνουν» οι συντάξεις-Επιστράφηκαν αναδρομικά σε συνταξιούχους

«Άρωμα»… εκλογών είχε η συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ομιλία του πρωθυπουργού, φάνηκε από την αρχή, πως ήταν ένας… κανονικός κυβερνητικός απολογισμός. Ανακοίνωσε δε ότι από 1η Ιανουαρίου 2023, θα καταργηθεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για όλους και θα ξεπαγώσουν οι αυξήσεις στις συντάξεις

Ειδική Εισφορά αλληλεγγύης τέλος από 1.1.2023

«Κοινωνική πολιτική σημαίνει και πολιτική της καθημερινότητας με απλές και καθοριστικές παρεμβάσεις όπως το 1555 τον αριθμό του ΕΦΚΑ που λύνει προβλήματα και απαντώνται με ακρίβεια τα προβλήματα των ενδιαφερόμενων. Οκτώ στους δέκα δήλωσαν ικανοποιημένοι. Έχουμε ένα εργαλείο που μπορεί να δίνει γρήγορες απαντήσεις στους πολίτες.

Τις επόμενες εβδομάδες όσοι χρωστούν στον ΕΦΚΑ θα μπουν σε ευνοϊκότερο καθεστώς δόσεων αλλά θα ισχύσει και η παραγραφή μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές και αυτές τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Αυτή η κυβέρνηση την 1/1/2023 θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους. Και την ίδια μέρα θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια».

Οι συντάξεις

«Τέτοιες ημέρες πριν από 7 χρόνια ηλικιωμένοι συμπολίτες μας συνωστίζονταν στις τράπεζες. Λέω όμως ότι οι εικόνες αυτές είναι μνήμες και όχι αναμνήσεις. Οι μνήμες όμως μένουν ζωντανές και γίνονται δράσεις αφύπνισης όταν Τσακαλώτος και Βαρουφάκης ζητούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο.

Το έργο ήταν τιτάνιο. Ακυρώθηκε ο αντισυνταγματικός νόμος Κατρούγκαλου που δήμευε το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών».

Τα τελευταία χρόνια, είπε, «αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των συνταξιούχων, ελαττώθηκε η προσωπική διαφορά για πάνω από μισό εκατομμύριο δικαιούχους και 1,4 δισ. επιστράφηκαν αναδρομικά σε συνταξιούχους που εσείς φτωχοποιήσατε. Λύσαμε εκκρεμότητες όπως συντάξεις χηρείας και ορφανών και παρά τις μεγάλες δυσκολίες ο απόμαχος της δουλειάς ξεκίνησε και πάλι να ανακτά την αξιοπρέπειά του, βλέπει ένα κράτος που τον νοιάζεται. Ο πρωθυπουργός ξεχώρισε τις εκκρεμείς συντάξεις μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 εκδόθηκαν όσες είχαν εκδοθεί το 2019.

Με λιγότερους μάλιστα υπαλλήλους, 900 για να αποδειχθεί ότι η γραφειοκρατία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους πολίτες αλλά και την διοίκηση».

Σύντομα, είπε, «θα εκλείψει οριστικά η ομηρεία των συνταξιούχων ήταν ντροπή δεκαετιών για το κράτος είναι ζήτημα δικαιοσύνης και πολιτισμού που η κυβέρνηση κατάφερε να λύσει».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

  1. ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ;;; ΠΟΥ ΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΑΣ ΔΙΕΤΙΑΣ 17-18;; ΑΑΑ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΕΕΕΕ;; ΑΠΟ ΤΟ ..23 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ;; ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 4093/12 ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΜΤΣ ΕΚΟΕΜΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ;; ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΙΣ , ΕΤΗ ΚΑΙ ΕΤΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μελι..μελι.. και τηγανιτα τιποτα...μητσοτακη πες αλευρι ! η εκλογη σου...σε γυρευει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια εισφορά αλληλεγγύης θα καταργηθεί; Έχουμε τρείς (3) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε 5.18.00μμ
      Θα ....καταργηθεί η ΚΡΆΤΗΣΗ από ΙΑΝ/2023 που αναγράφεται στο μηνιαίο ενημερωτικό κύριας σύνταξης ΈΝΑΝΤΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ (άρθρο 29 Ν. 3986/2011)


      Διαγραφή
  4. Κυβέρνηση: Εμείς θέλαμε να τα κάνουμε αλλά εσείς η αχάριστη πλεμπα δεν μας ψηφίσατε!
    Στελέχη ΕΔ: Ρε ουστ, ρεεε ουουουουουστττττττ άχρηστοι αχρηστοανίκανοι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΛΕΎΕΙ ο καημένος ο πρωθυπουργός για το παντεσπάνι και την καρέκλα του και εμείς οι αχάριστοι ανυπομονούμε να τον μαυρισουμε. ΚΑΙΝΩΝΙΑ ΆΔΙΚΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι μπούρδες λέει. Πού είναι τα αναδρομικά; θα καταργήσει την ειδική εισφορά λέει. Ε, και; Μας δουλεύει ψιλό γαζί. Πάει να μας πιάσει κορόιδα στις εκλογές. Αλλά θα πέσει μαύρο!! Δεν ξεχνάμε δώρα και μειώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στο άρθρο 27 προβλέπεται η κατάργηση των μειώσεων του ν.4093/2012 για τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και τους οικείους Ειδικούς Κλάδους.
    Οι υπόψη κρατήσεις είχαν κριθεί αντισυνταγματικές, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του ΣΤΕ (1891/20290), ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε αποκατασταθεί η αδικία στην οποία υπόκεινται οι απόστρατοι.
    Οι παραπάνω κρατήσεις παύουν να ισχύουν με αναδρομική ισχύ από 01/01/2021.
    Επομένως, σταματά η αδικία δύο ταχυτήτων που υφίστανται οι Απόστρατοι διότι οι μερισματούχοι των Μετοχικών Ταμείων πριν το 2016 συνέχιζαν να έχουν κρατήσεις, ενώ μετά το 2016 δεν είχαν.
    Εντος Ιουλιου 2022 θα ψηφιστει γιατι εχει πολλα για ΕΔ το νομοσχεδιο."Έν τή παλάμη καί ούτω βοήσωμεν"-Τελευταία ευκαιρία και για σας και για μας κ. Πρωθυπουργε
    και ο νοών νοείτο!!!.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα θα κάνει εκλογές του χρόνου!!!! Ψευταρακο εσύ. Ελαφρά πηδηματάκια πριν την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, πριν το φυσικό αέριο πάει στον Άρη, πριν η φέτα, το ψωμί, το κρέας, η βενζίνη σκαρφαλώσουν στα Ιμαλάια. Α, η μύτη σου μακρυνε κομματάκι πάλι. Ρώτα και τον Αδωνι. Πρέπει να την είδε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητηρια στον Πρωθυπουργο κ Κυρ Μητσοτακη στη ΝΔ για τα 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Ο Πρωθυπουργος κ Κυρ Μητσοτακης είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ της Πολιτικης.
    Ο Πρωθυπουργός θα ανέβει στην ΔΕΘ με ένα σημαντικό καλάθι νέων αυξήσεων για την επόμενη τετραετία.
    Εκτός από το επιτελικό κράτος 2.0 και το Ολοήμερο Σχολείο 2.0, θα ανακοινώσει νέα αύξηση στο κατώτατο μισθό, αύξηση 6% στις κύριες συντάξεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και κούρεμα του τέλους επιτηδεύματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ δικαίωμά σου τα πολιτικά σου πιστεύω, αλλά αν είσαι συνταξιούχος βγάλε τις παρωπίδες. Οπαδοί των μιζαδορων μας έφεραν σ' αυτή την κατάσταση και οι δικοί σου είναι οι πρωταθλητές. Αν νομίζεις ότι σε εκφράζει το κόμμα ενός αλαζόνα που από δεξιό το μετέτρεψε σε τρανς, ποια η διαφορά από τα άλλα 2 βασικά;

      Διαγραφή
    2. Προς ανώνυμο 8:55:00 μ.μ. Μη χαλιέσαι με στόκους που τους αμόλησαν με 0,50 να μπαλώσουν στόχους, νήπια σχολιαρόπαιδα καμία σχέση με στράτευμα εν γένει.

      Διαγραφή
  10. Για ποθα αναδρομικά μιλάς κ. Μητσοτάκη? Αυτά του 11μηνου που τα έβαλες επάνω στο εισόδημα του 2016 και 2017και η φορολογία πηγε απο 22 στο 35 τους εκατό και έτσι πηρατε πισω παραπανω απο το 1/3? Ευτυχώς τα έκανα σε δόσεις και έτσι δεν θα σας ξεχάσω την ώρα της ψήφου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 5 έως 10 ευρώ καθαρά θα παρεται συνάδερφοι μου.πολυς λόγος για το τιποταο φίλος Μάνος Αιγάλεω τα λέει τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή