Xορήγηση έκτακτου-συμπληρωματικού ποσού στους μετατιθέμενους πέρα προβλεπομένων ζητά από ΥΕΘΑ η ΠΟΕΣ

Xορήγηση έκτακτου-συμπληρωματικού ποσού στους μετατιθέμενους πέρα προβλεπομένων ζητά από ΥΕΘΑ η ΠΟΕΣ

Η ΠΟΕΣ (μέσω Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ.) απέστειλε τα παρακάτω έγγραφα προς ΥΕΘΑ με τα οποία ζητά/προτείνει, καθόσον το μεγαλύτερο ποσοστό των στελεχών δεν μετατίθεται από επιλογή του, αλλά για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, αρχικώς τη χορήγηση έκτακτου - συμπληρωματικού χρηματικού ποσού στους μετατιθέμενους, πέρα των προβλεπομένων και παραλλήλως την αναθεώρηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, σε όση έκταση απαιτείται, προκειμένου να ανταποκρίνεται στα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα

Ειδικότερα:

1. Στο ΠΔ 200/1993 καθορίζονται, μεταξύ άλλων, η διαδικασία και τα χρηματικά ποσά που δικαιούνται τα στελέχη του Στρατού Ξηράς σε περίπτωση μετάθεσής τους.

2. Τα έξοδα μετάθεσης διακρίνονται σε έξοδα μετακίνησης και έξοδα εγκατάστασης. Όσον αναφορά στα πρώτα προκύπτουν από τον πολλαπλασιασμό του σταθερού ποσού (56,84 για τους έγγαμους και 37,87 για τους άγαμους) επί του αθροίσματος των συντελεστών του βαθμού του στρατιωτικού, των μελών οικογενείας και της χιλιομετρικής απόστασης της μετακίνησης. Τα έξοδα εγκατάστασης καθορίζονται για τους έγγαμους στα 2/3 των συντάξιμων αποδοχών και για τους άγαμους στο 1/3 των αποδοχών αυτών.

3. Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι τα σταθερά ποσά των εξόδων μετακίνησης δεν έχουν ουδέποτε αναθεωρηθεί, καθώς επίσης οι συντάξιμες αποδοχές που λαμβάνονται υπόψη είναι οι αποδοχές που ίσχυαν στο προηγούμενο μισθολόγιο (μέχρι το έτος 2017).

4. Τους τελευταίους μήνες λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην διεθνή αγορά αλλά και των κυρώσεων της Ε.Ε προς τη Ρωσία έχει αυξηθεί η τιμή των καυσίμων σε ποσοστά άνω του 50%. Η παραπάνω αύξηση έχει μετακυλήσει στον τελικό καταναλωτή σε διάφορους τομείς, όπως στους ναύλους ναυτιλιακών (εισιτήρια επιβατών - αυτοκίνητων) αλλά και στις μεταφορικές εταιρίες που αναλαμβάνουν τις μετακομίσεις των στρατιωτικών.

5. Εν όψει των μεταθέσεων έτους 2022,εκτιμάται ότι τα στελέχη θα λάβουν έξοδα μετάθεσης από την υπηρεσία, τα οποία δεν θα επαρκούν για τα πραγματικά έξοδα μετάθεσης καθώς σε πολλές περιπτώσεις αυτά θα είναι αυξημένα σε ποσοστό ακόμα και άνω του 50%.

6. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των στελεχών δεν μετατίθεται από επιλογή του, αλλά για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ προτείνει σε 1ο χρόνο την χορήγηση έκτακτου - συμπληρωματικού χρηματικού ποσού στους μετατιθέμενους, πέρα των προβλεπομένων από το σχετικό και σε 2ο χρόνο την αναθεώρηση αυτού, σε όση έκταση απαιτείται, προκειμένου να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα.

Τα σχετικά έγγραφα:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Εδω δεν πληρωνουν τις υπηρεσιες.Περιμενετε να δωσουν αυτα που ζητατε;Λιγη σοβαροτητα δεν βλαπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καθενας με τον πονο του.ιεραρχηστε πρωτα τις αναγκες,σοβαρευτειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν σας απαντήσουν να μας το πείτε....
    Ότι να ναι...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσα δικαιούται εποπ επχιας έγγαμος για χλμ απόσταση 500χλμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή