Άστραψε και βρόντηξε ο Παναγιωτόπουλος: Θα εγείρω θέμα στους Aρχηγούς ΓE για το «ελβετικό τυρί» στα Eπιτελεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Άστραψε και βρόντηξε ο Παναγιωτόπουλος: Θα εγείρω θέμα στους Aρχηγούς ΓE για το «ελβετικό τυρί» στα Eπιτελεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Με «ελβετικό τυρί» παρομοίασε ο υπουργός Έθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην Βουλή το σύστημα πληροφοριών στις Ένοπλες Δυνάμεις στηλιτεύοντας τις διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών και σημειώνοντας πως θα θέσει το θέμα στους Αρχηγούς των επιτελείων

Επίθεση σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι διακινούν απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες για την διάταξη κρίσιμων οπλικών συστημάτων στα νησιά του Αιγαίου, εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. O υπουργός έκανε λόγο για «ελβετικό τυρί» είτε από τα επιτελεία είτε από τις στρατιωτικές μονάδες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Θα θέσω θέμα στους Αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η κατασκοπεία πλέον. Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η παρέμβαση του Νίκου Παναγιωτόπουλου δεν είναι τυχαία και έγινε με αφορμή τα όσα δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο Γιάννη Μπουρνούς, ο οποίος υποστήριξε ότι μίλησε με το τοπικό αξιωματικό και τότε ενημέρωσε για τη αμυντική διάταξη του νησιού.

«Ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο που είχε μιλήσει με αξιωματικό ή τοπικό αξιωματικό και μας έλεγε για την διάταξη στο νησί», είπε ο κ. Μπουρνούς.

Τι είπε για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία

Αναφερόμενος στο στρατιωτικό υλικό που εστάλη στην Ουκρανία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι «η κριτική για την παροχή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία αδικεί τη συνολική προσπάθεια που καταβάλει η χώρα μας για την θωράκιση της Εθνικής Άμυνας και πάει πολύ να μας λέτε ότι απογυμνώνουμε τα νησιά μας από αμυντικές δυνατότητες».

Διευκρίνισε πως «το υλικό που έχει σταλεί είναι πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων που βρίσκονται στις αποθήκες μας και έχουμε μεγάλα αποθέματα και κάποια από αυτά είναι που διαθέτουμε και δεν αποτελούν κρίσιμο υλικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε είναι σε βάρος των πιθανών ημερών αγώνα».

Τόνισε πως «εάν υπήρχε η πραγματική υπόνοια ότι θα αποδυναμωνόμασταν δεν θα τα δίναμε..»

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, απέρριψε τις αιτιάσεις για μυστικές αποστολές, λέγοντας πως «δεν ισχύει ότι επιβάλλουμε συσκότιση… και οι ΗΠΑ έχουν βγάλει ανακοίνωση όπου αναφέρουν ποιο είναι το υλικό που έχουμε αποστείλει βεβαίως όχι στο τι επακριβώς είναι αυτό…»

Ο υπουργός ανέφερε πως υπάρχει αποζημίωση για το υλικό που στέλνεται στην Ουκρανία και έχουμε ζητήσει 8,5 εκατ ευρώ – δεν θα υπάρξει αποζημίωση για τα κατασχεμένα Καλάσνικοφ βέβαια που στείλαμε.

«Η κάθε χώρα», είπε «ανάλογα με αυτά που στέλνει περιμένει και την ανάλογη αποζημίωση που συνολικά για όλες τις χώρες ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ειδικά για την επί της Αρχής συμφωνίας με την Γερμανία για τα ρωσικής προέλευσης τεθωρακισμένα οχήματα που θα αποσταλούν από την Ελλάδα στην Ουκρανία και θα αντικατασταθούν με νεότερης γενιάς που θα μας δώσει η Γερμανία, ο υπουργός ανέφερε αυτή είναι μια επί της αρχής συμφωνία.

Διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των τεθωρακισμένων που θα παραχωρηθούν θα πρέπει θα είναι ίδιος με αυτά που θα τα αντικαταστήσουν. Θα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμα επιχειρησιακά. Ο σκοπός της Αθήνας είναι να μην υπάρξει ούτε μία ώρα κενού που θα δημιουργηθεί.

Θα προηγηθεί εκπαίδευση προσωπικού και επίλυση ζητημάτων για τη συντήρησή τους. Μαζί με την απόκτηση των οχημάτων θα υπάρξει και πρόβλεψη για πυρομαχικά. Η ανταλλαγή θα είναι απευθείας χωρίς οικονομική επιβάρυνση και σε καμία περίπτωση δεν θα πάρουμε «γουρούνι στο σακί».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ανέφερε όσον αφορά στα ρωσικής προέλευσης τεθωρακισμένα που θα αποσταλούν δεν έχει γίνει εκσυγχρονισμός τους και δεν ανταποκρίνονται σε απαιτήσεις της σύγχρονης μάχης. Δεν έχουν σύγχρονο σκοπευτικό σύστημα. «Δεν είναι δυνατή η ανακατασκευή τους. Στον αντίποδα τα γερμανικά τεθωρακισμένα που θα τα αντικαταστήσουν έχουν αποδειχθεί “επιτυχημένο όχημα”. Για τα υπόλοιπα οπλικά συστήματα που παραχωρήθηκαν, ο υπουργός ανέφερε από αυτά που είναι στις αποθήκες διαθέτουμε σε πενταπλάσιο βαθμό».

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr - newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Γιώργος ΦωτόπουλοςΠέμπτη, Ιουνίου 09, 2022 1:40:00 π.μ.

    Καλό καλοκαίρι. .!!θέλω να ρωτήσω. .Εινε δυνατόν, η χώρα μας ,να βρίσκεται σε τέτοια θέση τα τελευταία 200 χρόνια ΚΑΙ ΑΚΌΜΑ να πιστεύουμε και να θεωρούμε πως,Η ΧΏΡΑ ετουτη το ΕΘΝΟΣ αυτό. .!!ΔΕΝ θα κερδίσει σε όλες τις θεσεις που την ορίζουν οι υπόλοιποι. .δήλ, εινε η χώρα αυτή σαν μια ΣΗΜΑΊΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΈΡΕΙ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ??ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΆΕΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ή μήπως σαν ένα ΠΑΙΔΊ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΈΡΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΆΜΠΟΣΟ ΝΕΡΟΟΟΟΟ? ???ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ έινε οι άλλοι και ΠΟΙΟΙ ΈΙΝΕ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ. ..ρωτάω. ..ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΤ ΑΛΉΘΕΙΑ ΈΙΝΕ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΏΤΕΣ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιγράφω από άρθρο πολύ γνωστού και πολύ έντιμου στρατιωτικού συντάκτη:
    "Να καταγγείλουν οι θιγόμενοι Στρατηγοί (ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ) τον Υπουργό ως υπονομευτή της αξιοπιστίας και της ενότητας των στελεχών του Στρατού, υποδεικνύοντας εμμέσως στον Πρωθυπουργό την άμεση αντικατάστασή του. Και το Δεύτερο, οι θιγόμενοι στρατηγοί να υποβάλλουν την παραίτησή τους, διότι εθίγει το κύρος , η αξιοπρέπεια, η ικανότητα και η στρατιωτική τους τιμή, από τον πολιτικό τους προϊστάμενο!!
    Αυτό που δεν μπορεί να γίνει, είναι να συνεχιστεί η συνύπαρξη της σημερινής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Ουδείς εκ των “προαυλιζόμενων” στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αμφισβητεί την εντιμότητα, το κύρος και τις επιτελικές ικανότητες και των δυο Στρατηγών, με εξαίρεση ίσως τον αρμόδιο Υπουργό ….Είναι αδιανόητο Υπουργός Άμυνας να χωρίζει τα στελέχη των Ε.Δ. σε «δικούς μας» και στους άλλους..."
    Εμείς θα πρόσθεταμε και μηνύσεις και αγωγές από τους αρχηγούς με κοστολογηση στην υπηρεσία. Είναι δυνατόν να "αφοδεύουν τέτοιες λεκτικές παρλαπίπες, τέτοιες λεκτικές διάρροιες αυτοί που πρώτοι έπρεπε να προστατεύουν την τιμή και την υπόληψη των ΕΔ και μάλιστα όταν γίνεται η άσκηση EFES και ο ερντογκλάνης μας απειλεί ορθανοιχτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι να παραιτηθουν;Οι αρχηγοι;Αυτοι που μολις φτερνιστει ο υπουργος,τρεχουν να του προσφερουν χαρτομαντηλο;Αλλο αρχηγος και αλλο χαρτογιακας.

      Διαγραφή
  3. Προς 4:41:00
    Ποιός νά παραιτηθεί?????????
    Παραιτούνται αυτοί πού τα έχουν.........
    Οι σημερινοί συνεχίζουν να είναι οι κύριοι του μάλιστα, και του τίποτα.......
    Ααααααα και ξέχασα ποιός σας είπε ότι τούς θέλουν οι γυναίκες τους στα σπίτια τους??? Καλά είναι εκεί που κάθονται μέχρι αξημερωτα.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή