«Βράζει» το «Πεντάγωνο» για την… ανταλλαγή αρμάτων

«Βράζει» το «Πεντάγωνο» για την… ανταλλαγή αρμάτων

Όπως αναφέρει το matrix24.gr στη στήλη Neo:

Μπορεί η κυβέρνηση να προβάλλει τη συμφωνία Μητσοτάκη-Σολτς για «ανταλλαγή» των σοβιετικής τεχνολογίας αρμάτων ΒΜΡ-1 με γερμανικά Marder ως μία… επωφελή κίνηση, όμως ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν συμφωνούν με αυτή την εκτίμηση.

Ο Neo είναι σε θέση να γνωρίζει ότι αρκετοί «γαλονάδες» στο Πεντάγωνο «βράζουν», καθώς ειδικά οι ανώτατοι αξιωματικοί των τεθωρακισμένων -οι λεγόμενοι «μαυροσκούφηδες» έχουν γίνει μαύροι από… το κακό τους.

Όχι μόνο διότι δεν είναι σαφές πόσο διάστημα θα περάσει από τότε που θα φύγουν από τα νησιά τα ελληνικά τεθωρακισμένα έως ότου αντικατασταθούν από τα γερμανικά, αλλά και διότι τα Marder περιγράφονται περίπου ως… «σαπάκια»: κι αυτό διότι τα πυροβόλα όπλα που φέρουν είναι πολύ μικρότερου διαμετρήματος από εκείνα των ΒΜΡ-1 αλλά και για έναν άλλο λόγο: διότι τα βλήματα που ταιριάζουν με τα πυροβόλα τους κατασκευάζονται από δύο μόνο εταιρείες, που όμως τα έχουν… αποσύρει από την γραμμή παραγωγής.

Με άλλα λόγια, μάλλον μας έπιασαν… κορόιδα -ή, τουλάχιστον, έτσι βλέπουν τα πράγματα ανώτατοι «μαυροσκούφηδες».

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Ρε τους μαυροσκουφιδες, για να σας δούμε?????? Μιας και βραζετε θέλω να δώ αν μπορείτε να εκραγειτε.........
    Προσεξτε μόνο τα αφεντικά σας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ 1 Α1 OST, δηλαδή η γερμανική παραλλαγή που διαθέτει ο ΕΣ είναι ανακατασκευής του γερμανικού στρατού (https://tanks-encyclopedia.com/bmp-1a1-ost/) περίπου το 1992 και μετά (https://tanks-encyclopedia.com/bmp-1-greece/). Το 1969 έκανε την εμφανιση του ο συγκεκριμένος τύπος στο ρωσικό οπλοστάσιο με το λειόκανο και πολύ ισχυρό κανόνι που βάλει και Α/Τ πυραύλους συν τα επίσης πολύ ισχυρά πολυβόλα. Για την ιστορία, το 1965 έκανε την εμφάνιση του η πρωταρχική "πειραματική" έκδοση του ΒΜΡ και σίγουρα τα ΒΜΡ-1 Α1 ΔΕΝ είναι από αυτά. Φυσικά και έχουν γίνει πολλές μετατροπές και αναβαθμίσεις από το ΠΖ και το ΤΧ για χρήση των οπλικών συστημάτων (κάποια με πολυβόλα 0,50' ή MG3) και ασύρματων επικοινωνιών του ΕΣ, (γιατί όταν τα παρέλαβε ο ΕΣ είχαν ασύρματους για follow me σε διαβάσεις ποταμών, σε συγκεκριμένες περιοχές των MW και μερικά με λυχνίες λόγω της μελλοντικής δράσης τους σε περιβάλλοντα NBC πολεμου) και έχουν εκπαιδευτεί πολλοί χειριστές και αρχηγοί πληρώματος σε αυτό το ΤΟΜΑ. Το Marder είναι και αυτά πολύ παλιά και επιπέδου Μ113 ως ιδέα, τουλάχιστον η έκδοση που θέλουν να μας "φορτώσουν" οι σύμμαχοι Γερμανοί που είναι φίλοι μας, κατά τον Αρτέμη.
    Υπάρχει όμως μια καλύτερη πρόταση, ας τους δώσουμε Μ113 παραλαβή του Βιετνάμ, όχι τα ολλανδικά (χωρίς οπλισμό και ασύρματους εννοείται) και ας πάρουμε τα Marder για την Αττική οδό σε σφοδρές χιονοπτώσεις για μεταφορά σάντουιτς και κουβερτων, έτσι και αλλιώς χωρίς οπλισμό λένε ότι θα είναι.
    Βασικά όλα τα έτοιμα οχήματα τα γερμανικά και πρώην ανατολικογερμανικα δύσκολα μετατρέπονται για να πάρουν συστήματα αμιγώς δυτικού (βλ. αμερικανικού) τύπου, εάν δεν είναι έτσι από την γραμμή παραγωγής τους. Και οι δύο τύποι είναι αρκετά παλιοί με τα σημερινά δεδομένα φυσικά, απλώς συγκρίνεις πλεονέκτηματα και μειονεκτήματα και καταλήγεις σε λογική απόφαση εάν έχεις λόγο και ισχύ σε συσκέψεις. Όμως μια παραλαβή LYNX ή έστω BRANDLEY είναι η πιο κατάλληλη για τον ΕΣ και θα έκανε την διαφορά. Για περισσοτερα μπορείτε να διαβάσετε μια πολύ καλή ανάλυση ΤΘ αξκού σε άλλο μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορέις νά δωσεις οχι ολόκληρο Μ 113, αλλα ουτε μια βιδα απο αυτο, αν δεν παρεις γραπτη εγκριση απο τις ΗΠΑ, ετσι λεει ο νομος.

      Διαγραφή
  3. Και τι σχεση εχουν οι μαυροισκουφηδες για αυτα,,,γιατι αυτα ειναι καθαρα του πεζικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παίζει ρόλο αν είναι Τέθωρες ή Πεζοί; Το σημαντικότερο είναι αυτή η παράγραφος στο άρθρο: "... δεν είναι σαφές πόσο διάστημα θα περάσει από τότε που θα φύγουν από τα νησιά τα ελληνικά τεθωρακισμένα έως ότου αντικατασταθούν από τα γερμανικά, αλλά και διότι τα Marder περιγράφονται περίπου ως… «σαπάκια»: κι αυτό διότι τα πυροβόλα όπλα που φέρουν είναι πολύ μικρότερου διαμετρήματος από εκείνα των ΒΜΡ-1 αλλά και για έναν άλλο λόγο: διότι τα βλήματα που ταιριάζουν με τα πυροβόλα τους κατασκευάζονται από δύο μόνο εταιρείες, που όμως τα έχουν… αποσύρει από την γραμμή παραγωγής."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώτα η παραλαβή μετά των πυρομαχικών, έλεγχος αξιοπιστίας και μετά η παράδοση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή