Ξεκάθαρο μήνυμα Στεφανή στην Τουρκία–«Δεν υπάρχουν οι λέξεις φοβόμαστε-αιφνιδιαζόμαστε-ανησυχούμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκάθαρο μήνυμα Στεφανή στην Τουρκία–«Δεν υπάρχουν οι λέξεις φοβόμαστε-αιφνιδιαζόμαστε-ανησυχούμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκάθαρο μήνυμα στις απειλητικές και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ότι η Ελλάδα είναι «έτοιμη να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα» και πως δεν υπάρχουν οι λέξεις «δεν φοβόμαστε, δεν αιφνιδιαζόμαστε και ανησυχούμε» έστειλε ο πρώην ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και υφυπουργός Άμυνας, Στρατηγός εν αποστρατεία και νυν σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις ακριτικές περιοχές και το Άγιο Όρος, δήλωσε πως από όλους τους τίτλους αυτός που τον εκφράζει περισσότερο είναι εκείνος του «Αρχηγού ΓΕΣ».

Ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε στην κλιμάκωση που παρατηρείται στα ελληνοτουρκικά από την πλευρά της Άγκυρας, οι ενέργειες τις οποίες μας προετοιμάζουν για ένα «θερμό» καλοκαίρι σημειώνοντας πως «η Ελλάδα στέκεται με σοβαρότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και προτάσσει πάντα το πολιτικό κομμάτι, αλίμονο αν στρατικοποιήσουμε την κρίση».

Ακόμα δήλωσε πως οι συγκεκριμένες κινήσεις της Άγκυρας της γυρίζουν μπούμερανγκ. «Το βασικότερο είναι πως όλα όσα κάνει η Τουρκία γυρίζουν εναντίον της, παρά λειτουργούν υπέρ της. Κοιτάξτε τι γίνεται με το ΝΑΤΟ και τις χώρες που κάνουν λόγο για κρίση στο ανατολικό κομμάτι της συμμαχίας. Τι γίνεται με την ΕΕ και την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου. Κοιτάξτε τι γίνεται με τους Αμερικάνους στο θέμα της Συρίας, τι γίνεται με το Ισραήλ», είπε χαρακτηριστικά.

«Στην Τουρκία, η αντιπολίτευση “παίζει” με τον Ερντογάν, λέγοντας ότι τον στηρίζουν και καλώντας τον να κάνει πράξεις όσα λέει, θέλοντας να πουν ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του», συμπλήρωσε.

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα»

Ακόμα ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ ανέφερε πως η Ελλάδα είναι η «πρώτη χώρα που θέλει να τα έχει καλά με την Τουρκία» και συμπλήρωσε πως λέξεις όπως φόβος, ανησυχία και αιφνιδιασμός δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο των αρμόδιων φορέων.

«Αλίμονο, εάν αιφνιδιαστούμε. Λέξεις όπως «φοβόμαστε, ανησυχούμε, αν αιφνιδιαστούμε… δεν υπάρχουν. Η χώρα και οι αρμόδιοι φορείς, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπ. Άμυνας, αξιολογούν και σχεδιάζουν τι μέλλει γενέσθαι και προβλέπουν τις αντιδράσεις που μπορεί να προκληθούν», είπε χαρακτηριστικά ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Δεν έχουμε να πείσουμε κανέναν για τίποτε. Είμαστε δυνατοί, είμαστε ισχυροί, είμαστε έτοιμοι πρωτίστως στο διπλωματικό πεδίο, αλλά λέγοντας σε όλους πως, έχουμε τη δύναμη, αν δεν πειστείτε με τα λόγια, να υπερασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα», συμπλήρωσε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ.

«Η Ελλάδα διαχειρίζεται τις προκλήσεις με απόλυτη ψυχραιμία»

Ακόμα τόνισε πως όλο αυτό εντάσσεται στο κομμάτι που ονομάζεται υβριδική απειλή και η Αθήνα αντιδράει με ψυχραιμία.

«Είναι κάποιος που απειλεί την καθημερινότητα σου και σε απειλεί με ισχυρισμούς πέραν πάσης λογικής. Η ελληνική πλευρά διαχειρίζεται το όλο θέμα με απόλυτη ψυχραιμία. Η ακραία ρητορική της Τουρκίας από επίσημα χείλη, βρίσκει ανθρώπους δεκτικούς να πυροδοτήσουν μια κατάσταση. Εκεί απαιτείται από εμάς η ψύχραιμη αντίδραση. Όλο αυτό το εντάσσουμε εμείς σε όλο αυτό που λέγεται υβριδική απειλή και το αντιμετωπίζουμε», σημείωσε.

«Είμαστε στα νησιά, εκπαιδευόμαστε και φυλάμε την πατρίδα»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, μετά και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που αμφισβήτησε το καθεστώς των νησιών η απάντηση του Αλκιβίαδη Στεφανή ήταν μονολεκτική και ξεκάθαρη: «Όχι».

«Τίθεται θέμα ερμηνείας της Συνθήκης, η οποία σε καμία περίπτωση δεν στηρίζει αυτό που λένε οι Τούρκοι. Στη λεκτική καθημερινή απειλή και με βάση όσα έχουν κάνει και στην Κύπρο και αλλού, δεν μπορεί να υπάρξει αποστρατιωτικοποίηση. Είμαστε εκεί, εκπαιδευόμαστε, φυλάμε την πατρίδα, αγαπάμε την πατρίδα, η απάντηση είναι απλή και κάθετη: ΌΧΙ», προσέθεσε.

Τέλος όσον αφορά το μεταναστευτικό, προσφυγικό και στο ενδεχόμενο ο Ερντογάν να το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο όπως τον Μάρτιο του 2020, ο κ. Στεφανής σημείωσε πως «δεν είναι όπλο της Τουρκίας το Μεταναστευτικό και ο Έβρος. Δεν μπορεί να παίζεις με τις ζωές ανθρώπων. Όλοι αυτοί οι οποίοι θεωρώ ότι νοιάζονται για τις ζωές των ανθρώπων, θα έπρεπε να επέμβουν σκεπτόμενοι “ποιος είναι αυτός που στέλνει ανθρώπους στο αιγαίο για να πεθάνουν”».

Τέλος σχετικά με τις καταγγελίες για τις τουρκικές αιτιάσεις για επαναπροωθήσεις, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ δήλωσε πως η Ελλάδα δεν κάνει κάτι αντίθετο στον ανθρωπισμό και στους διεθνείς κανόνες.

«Όλα καταγράφονται με κάμερες, τηρούνται όλοι οι κανόνες, σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν κάνει κάτι που είναι αντίθετο στον ανθρωπισμό και στους διεθνείς κανόνες», κατέληξε ο κ. Στεφανής.

ΠΗΓΗ: debater.gr

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Αντι να βγαινετε στα καναλια προβαλλοντας την εικονα σας για μελλοντικο βουλευτιλικι,εργαστειτε υπερ πατριδος σιωπηλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε μας ρε Στεφανή 🤮🤮🤮

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλος ενας μεγας ανθρωπιστης,πιστος στο δογμα των ανοικτων συνορων με οτι αυτο συνεπαγεται.Ευγε.Εις ανωτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τους Λάθρο νομίζω έχει ήδη προβλεφθεί λύση είναι αυτοί οι οποίοι θ αντικαταστήσουν σταδιακά τον Ελληνικό πληθυσμό αρκεί να λειτουργεί η οικονομία δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν Έλληνες γίνεται και με Πακιστανούς Αφγανούς κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά!
    Λίγο αργά για σχόλια για Στεφανή, όμως είναι επίκαιρος πάντα!
    "Είμαστε στα νησιά,εκπαιδευόμαστε και φυλάμε την πατρίδα!!!"
    Ερώτησις: Γιατί μιλάει στο α΄ πληθυντικό; Έφυγε. Μήπως του μεινε απωθημένο που είναι έξω από τα πράγματα;
    Επίσης όταν σκοτώνεται εντός στρατοπέδου στρατιωτικός, τότε ο διοικητής μονάδας και ο ταξίαρχος μπαίνουν στη μαύρη λίστα για τις κρίσεις ανωτάτων. Είναι μεγάλο μειονέκτημα και οδηγεί στην αποστρατεία τους.
    Ο Στεφανής ενώ έκανε διοίκηση στην επίλεκτη εντός εισαγωγικών 23 Τεθωρακισμένη ταξιαρχία πήγε με φέρετρο τον φαντάρο στον πατέρα του στην Καρδίτσα. Προάχθηκε όμως κανονικότατα.
    Είναι ειδήμων στο θεαθήναι!
    Ευτυχώς πέρσι το κατάλαβε γρήγορα ο πανέξυπνος ΠΘ και τον υποβίβασε σε κυλικειάρχη του Μαξίμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή