ΚΑΑΥ Πλαταμώνα: Στα… «κάγκελα» οι στρατιωτικοί για «καπέλο» 2€ στην χρήση ξαπλώστρας-ομπρέλας

ΚΑΑΥ Πλαταμώνα: Στα… «κάγκελα» οι στρατιωτικοί για «καπέλο» 2€ στην χρήση ξαπλώστρας-ομπρέλας

Την έντονη δυσαρέσκειά της, εκφράζει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, λόγω της επιβολής χρηματικού αντιτίμου ποσού 2 ευρώ για χρήση (προς ενοικίαση) ξαπλώστρας και ομπρέλας θάλασσας, για όσους επισκέπτονται τα ΚΑΑΥ Πλαταμώνα.

Σε ανακοίνωσή μάλιστα, η Ένωση προσθέτει πως «η ιδιαιτερότητα εφαρμογής του εν λόγω μέτρου έρχεται να προστεθεί και στις διαρκείς ανατιμήσεις καυσίμων των τελευταίων μηνών, που καθιστούν ασύμφορο το κόστος μετακίνησης των πολιτών.

Κατόπιν των παραπάνω η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας – ΕΣΠΕΛ στο πλαίσιο της μέριμνας για το προσωπικό, προτείνει για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο την δωρεάν χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας θαλάσσης για τους εν ενεργεία Στρατιωτικούς που επισκέπτονται τα ΚΑΑΥ Πλαταμώνα.

Επισημαίνεται ότι οι οικονομικές συνθήκες της εποχής μας είναι πρωτόγνωρες και η υπηρεσία οφείλει από την δική της μεριά, στο μέτρο του δυνατού, να συνδράμει στην απαλοιφή ενός επιπλέον εξόδου που συνυπολογίζεται με όλα τα υπόλοιπα, επιφέροντας την στέρηση ολιγόωρης αναψυχής για τις οικογένειες του προσωπικού της».

ΠΗΓΗ: onlarissa.gr

Δείτε την επιστολή της ΕΣΠΕΛ:

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια σε όποιον το υπέγραψε! Αυτή είναι μέριμνα για τα στελέχη και τις οικογένειες τους. Θα μπορούσατε να βάλετε και ενα χρηματικό αντίτιμο για το parking όταν τα στελέχη επισκέπτονται τα ΚΑΑΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ανησυχείς έρχεται και αυτό πολύ σύντομα και πολύ σωστά δεδομένων των καταστάσεων και εξηγούμαι: Όλα αυτά γίνονται και θα γίνουν και άλλα ακόμη διότι επιτρέψαμε στην είσοδο σε όλα τα στρατιωτικά καταστήματα (λέσχες, ΚΑΑΥ, πρατήρια, φαρμακεία, νοσοκομεία κλπ) σε κάθε "ευπαθή" πικραμένο στην κυριολεξία στην σάρα την μάρα και το κακό συναπάντημα, είτε είναι πολίτες είτε πολιτικοί, ενώ εμείς ούτε σε πολιτικό νοσοκομείο δεν μπορούμε να πάμε, ούτε φάρμακα να πάρουμε, ούτε καν καφέ στο κυλικείο μεγάλων δημόσιων κυριλέ υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μισά διαμερίσματα των κααυ, καταλαμβάνονται κάθε καλοκαίρι από στρατιές επιτίμων και ανωτάτων ε.α. οι οποίοι βλέποντας όλο τον χειμώνα ότι κανείς στην πολιτική ζωή δεν τους υπολογίζει, πέρα από αυτό που είναι (απλοί συνταξιούχοι), έρχονται με όλο το συγγενολόι και απαιτούν τιμές και υπηρέτες ,ωσάν ε.ε. ,όταν υπήρξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανεις τεραστιο λαθος. To ακριβως αντιθετο γινεται. Ποσοι αποστρατοι (αριθμος) δικαιουνται παραθερισμου στα ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρεα. Πολυ περισοτεροι απο τους εν ενεργεια του στρατου ξηρας που δικαιουνται. Ποσα οικηματα κατανεμονται στους αποστρατους σε καθε σειρα παραθερισμου? Μονο 20. Στους εν ενεργεια ολα τα υπολοιπα.

      Διαγραφή
  4. Κεφαλονιά, Μακρύς Γιαλός, οι ξύλινες ξαπλώστρες 12 ευρώ/ σετ οι δύο πρώτες σειρές και 10 ευρώ/ σετ οι πιο πίσω σειρές, οι υφασμάτινες ξαπλώστρες, 7 ευρώ/ σετ. Κοκτέιλ από 9 ευρώ, χυμοί από 3 ευρώ, καφές 2,70- 4 ευρώ. Πάρος, Χρυσή Ακτή, το «σετ» κοστίζει 12 ευρώ, ενδεικτικές τιμές : κοκτέιλ 8- 10 ευρώ, καφές 3,5 ευρώ, αναψυκτικό 3,5 ευρώ, φυσικός χυμός 4,5 ευρώ. Άρα στα ΚΑΑΥ μόνο 2 ευρώ, σχεδόν τζάμπα, δεν έπρεπε να διαμαρτύρεται κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου και δεν ξέρεις τι λες.

      Διαγραφή
    2. και ο "Γρηγόρης" στην πλατεία 2,10 με δωρεάν νερό και ενίοτε τυρόπιτα, άρα στα κααυ σε γδέρνουν, να δώσω και άλλα παραδείγματα; Μην ερίζετε με αναντιστοιχίες. Τροφή για σκέψεις και απαντήσεις η ερώτηση - απορία του πιο κάτω σχολιαστή "Τρίτη 7-6-22 11:22 μ.μ."

      Διαγραφή
  5. Ερώτηση -Απορία: Ποιόν βαρύνουν τα έξοδα λειτουργίας των ΚΑΑΥ και γιατί είναι υποχρεωμένοι οι στρατιώτες να υπηρετούν όσους έχουν δικαίωμα (!!!;;;) να παραθερίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε της 11:22:00 . Τα έξοδα λειτουργίας βαρύνουν τον Π/Υ του ΥΠΕΘΑ. Όπως το Κράτος χορηγεί με μια σειρά επιδομάτων και φοροελαφρύνσεων τους ανέργους (τεμπέληδες) έτσι μέσω του δικού τους Π/Υ οι στρατιωτικοί (παραγωγικοί όχι τεμπέληδες) επικαρπώνονται ένα μικρό μέρος για τις καλοκαιρινές τους (κυρίως) διακοπές. Οι στρατιώτες οφείλουν να υπηρετούν την πατρίδα τους και αφού τα ΚΑΑΥ είναι οργανική μονάδα του ΓΕΣ τότε ΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ. Αν εννοείς το ρήμα "υπηρετούν" αλλιώς, τότε μάλλον @@@@@@@@@@@@@@@@@@. Ορίστε, πήρες απάντηση.

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε της 11:19. Σωστός!

      Διαγραφή
  6. πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα ΚΑΑΥ η πληρωμή της ομπρέλας και της ξαπλώστρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κακο ειναι που πανε απο τα χαραματα και απλωνουν τις πετσετες τους πανω στις ξαπλωστρες και τις δεσμευουν για ολη την υπολοιπη ημερα. Καπου ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ;11:22:00
    Τι νομιζεις ότι κάνουν οι φαντάροι???? Είναι έτοιμοι για πόλεμο??????
    Για τα θέρετρα τους έχουν να υπηρετούν όλους τούς φασινες, πού πάνε εκεί, και πουλάνε και μούρη, ότι κάποιοι είναι, νομίζουν ότι είναι το σπίτι τους εκεί...... Άσε που βγάζουν όλες τις παραξενιες τους.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί υπάρχουν τα κααυ;
    Ας το εξηγήσει κάποιος.
    Εργάζομαι σε πολυεθνική εταιρεια στην Ελλάδα,το θεωρώ εντελώς άδικο και ηθικά επιλήψιμο απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΑΥ υπάρχουν με την μια η την άλλη μορφή σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη. Σε κάποια πολύ πιο σύγχρονα από τα "ηλικίας " 18 έως και 40 ετών που υπάρχουν εδώ.

      Διαγραφή