Έρχεται νέο ν/σ που θα ρυθμίζει τα χρόνια ζητήματα σταδιοδρομικής φύσεως στελεχών ΕΔ-Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ

Έρχεται νέο ν/σ που θα ρυθμίζει τα χρόνια ζητήματα σταδιοδρομικής φύσεως στελεχών ΕΔ-Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ

Όπως είχε αναφέρει ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος σε πρόσφατη ομιλία του περί Διατάξεων προς Νομοθέτηση αρμοδιότητος ΥΠΕΘΑ στο Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ):

«...Σε κάθε περίπτωση ανοίγω μια παρένθεση, προκειμένου να υποστηρίξω κάποιες Διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι οποίες έρχονται προς νομοθέτηση στο παρόν νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχοντας κάποια συνάφεια δεδομένου ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι στελέχη του Δημοσίου τομέα όπως και να το κάνουμε. Θα προτιμούσαμε αυτές οι σταδιοδρομικές διατάξεις να έρθουν εν συνόλω με το Νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε για τα σταδιοδρομικά των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν κατέστη δυνατό αυτό να γίνει με βάση το πυκνό πρόγραμμα κι όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Θεωρώ ότι τον επόμενο μήνα (ΑΠΡΙΛΙΟ 2022) θα φέρουμε αυτό το Νομοσχέδιο, αν όλα πάνε καλά, κι εκεί θα ρυθμιστούν και χρόνια ζητήματα σταδιοδρομικής φύσεως των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Άκουσα τον κ. Μπουκώρο πριν από λίγο να μιλά για τις εκκρεμότητες των αποφοίτων των ΑΣΣΥ. Βεβαίως και καθότι είναι υπόσχεση, αυτή θα τηρηθεί, αλλά στο νομοσχέδιο που θα φέρουμε, σταδιοδρομικής φύσεως, που ρυθμίζει χρόνια ζητήματα. Ο λόγος που φέρνουμε αυτές τις Διατάξεις τώρα σε αυτό το Νομοσχέδιο είναι ότι ρυθμίζονται ζητήματα που χρήζουν επείγουσας διευθέτησης...»

Δημοσίευση σχολίου

26 Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι νομοθετούν για όλα, αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα. Είμαι Λοχαγός ΣΜΥ 95 και ανοικω στους παλιούς ασφαλισμένους. Θα πρέπει συμπεριληφθουμαι για και εμεις όπως και οι τις τάξεις ΣΜΥ 93 και ΣΜΥ 94 που καταλαβαίνω ότι θα τους συμπεριλάβετε για άμεση προαγωγή τους, καθως ανοικουμε και εμείς στους παλιούς ασφαλισμένους, όπως έγινε ήδη και για την τάξη ΣΜΥ 92 και έχουν προαχθεί στον βαθμό του Ταγματαρχη. Όχι άλλη κοροϊδία. Σας παρακολουθούμε και περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα κ. Υπουργέ. Οτιδήποτε άλλο είναι καταφορη αδικία δεδομένο ότι έχουν επωφεληθεί από αυτή την διαδικασία οι εθελόντριες οι οποίες ως νεότερες δεν έπρεπε να προαχθουν πριν από εμάς η αν έπρεπε, τότε και εμείς να ειμασταν ήδη Ταγματάρχες. Όχι άλλο κάρβουνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο αυτο σας καιει αγαπητε;Μονο το προσωπικο μας κερδος,κυριλικια και γονηπετις παρακαλωντας;Εδω ρημαξαν την Ελλαδα και εχουν καποιοι ακομα νοοτροπια ψηφοφορου 1990; Ξυπνηστε καμια φορα και τριξτε τους τα δοντια.Μην τους γλυφετε.Αδικειστε.

      Διαγραφή
  4. Οτι και να ταξουν απο δω και περα, το στρατευμα εχει λαβει τις αποφασεις του και θα το δειξει στις εκλογες.Θα εξυλεωθειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί δεν κάνετε μία άτυπη μέτρηση του τύπου " Ποιον Υπουργό Εθνικής Άμυνας από τους διετελέσαντες κατά την τελευταία 10ετία θεωρείτε ότι ενδιαφέρθηκε περισσότερο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εε στελεχών" Μία πρόταση κάνω αξιολογήστε την

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oταν καποιος ειναι ανυπαρκτος, μπορει να αξιολογηθει??

      Διαγραφή
  6. Να ρυθμιστουν τα προβληματα των πολυπαθων ΕΜΘ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν βλέπω την ΝΔ να ξανακυβερνήσει. Πολλά τα λάθη των στελεχών της. Ο τρανός ΥΕΘΑ ξέχασε τους παλαιούς συνταξιούχους και κρατάει στο συρτάρι του το νομοσχέδιο για τις κρατήσεις στα μερίσματα των παλαιών συνταξιούχων. Τη να περιμένει κανείς να τους ξαναψηφίσουμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι βρισιές περισσεύουν. Έρχονται εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το μεγαλυτερο Αντιστρατιωτικο,Αντιλαικο ,Αντεθνικο κομμα ειναι η νδ.Ενταξει πατριωτες;Ενταξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μας κοροδεψατε, μας εξαπατησατε, μας κάνατε ζητιάνος, μας κόψατε δώρα, δικαιώματα, μας πήρατε έξτρα λεφτά για παπαντζα αναγνωρίσεις ήδη αναγνωρισμενων 5ετιων,δεν μα πληρώνετε υπηρεσίες και γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια δικαστικές τελεσιδικες αποφάσεις που διατάζουν να πληρωθούμε, δεν νομοθετειτε αδικίες για όλους τους Εποπ, ΕΜΘ και αξιωματικούς εξ υπαξιωματικων πάρα μόνο για τους ευελπιδες τα δικά σας παιδιά. Λοιπόν ο κύβος ερρίφθη. Στις εκλογές θα σας καταμαυρισουμε. Οπότε και αν τις κάνετε δεν γλιτώνετε. Κουλή θα πέσεις με πάταγο και θα είναι μέρα μεσημέρι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχετε να φάτε μαύρο από τους ΕΠΟΠ που θα είναι όλο δικό σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκεί πάνω στα Μέγαρα δεν ακούτε,δεν διαβάζετε τίποτα?????
    Πείτε αλεύρι,??? Τι στράτευμα σας γυρεύει.......Εν ενεργεία, και αποστρατεία........
    Και είμαστε πολύ πάρα πολύ,μα πάρα πολύ..........Ε ρε μαύρο που θά πέσει....
    Η φαπα που θα φάτε, θα είναι τόσο ξεγυρισμενη πού θα πονάτε μέρα νύχτα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαύρο από Ένοπλες Δυνάμεις εν ενεργεία και απόστρατους στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα σας στείλουμε στον αγύριστο. Προάγεται εθελόντριες και εθελοντές που για να μην υπάρχει παρεξήγηση με αυτούς τους συναδέλφους καλώς και έγινε πλην όμως τις τάξεις ΣΜΥ 93,94 και 95 που είμαστε ΑΡΧΑΙΩΤΕΡΟΙ μας κρατάτε στον βαθμό του Λοχαγο και με πείσμα δεν μας δίνετε αυτό που ΝΌΜΙΜΑ δικαιούμαστε. Δεν θα σας ξεχάσουμε στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λεχη αρχαιοτεροι,γραφετε ετσι.Και οχι Αρχαιωτεροι.Αν δεν γνωριζετε γραμματικη και ορθογραφια,ορθως προηχθησαν οι εθελοντριες.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 11 14:52 Απρ 22 πριν επικρίνεις κάποιον για την ορθογραφία του, ρίξε μια ματιά στα δικά σου γραφόμενα.

      Διαγραφή
  15. Επειδή μάλλον τα ταμεία είναι άδεια σε λίγο ο κόσμος θα κάθεται στο στράτευμα 45 χρόνια με αποτέλεσμα να μην ανανεώνεται καθόλου από κόσμο η υπηρεσία. Δώστε πίσω την παλιά εικοσιπενταετία που όποιος ήθελε αποχωρούσε έστω και με μειωμένη σύνταξη και φυσικά διευθετήστε και τα θέματα με επιλογή όποιος θα θέλει να μένει και όποιος θέλει να φεύγει μετά το όριο ηλικίας του σε κάθε βαθμού και όχι όλοι στο ίδιο τσουβάλι να μείνουν με το έτσι θέλω για χάρη των λίγων και βολεμένων Αμετάθετων που μπήκαν και μεγάλης ηλικίας στο στράτευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και η λέξη γράφεται έτσι, όχι λέχη.Το πρόβλημα δεν είναι η γραμματική φίλε μου είναι η έλλειψη εθνικής συνείδησης σήμερα απο τους πολοιτικούς οι οποίοι βάζουν τις κοινωνικές ομάδες σε σύγκρουση με την ανωμαλία και την αναρχία που τους διακατέχει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...ΜΗ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ .ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΑΝ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η αλήθεια είναι ότι ο στρατός έχει φτιαχτεί στα μέτρα των Ευελπίδων,οι υπόλοιποι υπάρχουν απλά για να τους υπηρετουν. Αυτούς.οχι την πατρίδα. Αλήθεια ο α/ΓΕΕΘΑ ποια παρέμβαση έχει κάνει για το προσωπικό εδώ και 3 χρόνια που κατέχει την θέση; Το μόνο που τον νοιάζει είναι οι πρασινομπερεδες και η υστεροφημία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καμία μα καμία κυβέρνηση δεν έχει την όρεξη να λύσει ουσιώδη προβλήματα,όπως μισθολογικό, ή τώρα που γίνεται λόγος,το ηλικιακό όριο για τους ΕΠΟΠ. Τα πεπατημένα περί ,1 έτος περισσότερο στο βαθμό του σχη ή του ταξχου,δε βοηθούν κάποιον ,και μάλιστα είναι και στοχευμένα ώστε να κάθεται ενεργός μέχρι και ο σχης των 6 ετών διατηρητέος υπό προαγωγή. Να χαμε να λέγαμε δλδή. Ούτε US army είμαστε oυτε θα γίνουμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πίεση μόνο και ξεσηκώμός σε όλη την χώρα. Για εκλογές και μαυρισμα. Γιατί χανόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνώ με τον προηγούμενο 11 124600.Δωστε τη δυνατότητα να μπορούν να φύγουν στην 25ετια όσοι το επιθυμούν καθώς επίσης και οι τριτεκνοι-πολυτεκνοι.Τελος εφαρμόστε πια τον 4609/19 περί τοποθετήσεων ειδικών κατηγοριών για όλα τα σώματα των ΕΔ ανεξαρτητου ειδικότητας και κυριως για το ΠΝ.Στους άλλους κλάδους να εφαρμόζεται και εκεί όπως μας βολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή