Φωτιά στο Μάτι: Η δικαίωση των Αξιωματικών και της τότε Ηγεσίας της ΕΛ-ΑΣ!!!

Φωτιά στο Μάτι: Η δικαίωση των Αξιωματικών και της τότε Ηγεσίας της ΕΛ-ΑΣ!!!

Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τους υπευθύνους της φωτιάς στο Μάτι και τα 102 θύματά της. Σε κακούργημα αναβαθμίζεται η κατηγορία για πέντε από τους κατηγορουμένους τότε στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος α) Αρχηγό Επιχειρήσεων, β) Υπαρχηγό Επιχειρήσεων, γ) Διοικητή του ΕΣΚΕ, δ) Διοικητή της ΥΕΜΠΣ και ε) Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ.

2. Με το ίδιο Βούλευμα απαλλάσσονται κάθε κατηγορίας, αφού δεν προέκυψαν καθόλου ενδείξεις ενοχής, ο βασικός κορμός των κατηγορουμένων αξιωματικών της ΕΛ-ΑΣ (τότε Αττικάρχης Χρήστος Παπαζαφείρης, Δ/ντής Αστυνομίας Β/Α Αττικής Κων/νος Βουτσελάς και Διοικητής Τροχαίας Ανάργυρος Μπακαλώνης).

3. Ταυτόχρονα δικαιώνεται και η τότε Ηγεσία της ΕΛ-ΑΣ. Θυμίζουμε τα λόγια που χρησιμοποίησε τον Ιούλιο του 2018, ο Αρχηγός της Κωνσταντίνος Τσουβάλας: «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της Αστυνομίας. Έκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους». Τότε «λοιδορήθηκε». Σήμερα δικαιώνεται τόσο αυτός, όσο και το Σώμα της ΕΛ-ΑΣ!!!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Καλά σοβαρολογειτε;
    Ποιός οδήγησε τους πυροπληκτους στη θάλασσα για να" σωθούν"; Αφού ήξερε η Τροχαια ότι δεν υπήρχε διεξοδος προς τη θάλασσα και η ηγεσια ειχε μπροστά της τους χαρτες με τους δρόμους και εγνωριζε τη φορά και την κατεύθυνση του ανεμου, γιατί δεν κατηυθυναν τον κόσμο προς τον Μαραθωνα; Θέλει πολύ μυαλό; Απλό και πρακτικό μυαλό θέλει και γρηγορα αντανακλαστικα και όχι πτυχίο και ντοκτοραδες.
    Επίσης ποιός επελεξε, προηγαγε και τοποθετησε τους Αξιωματικους σ αυτά τα πόστα και με τι κριτηρια;
    Και τέλος στην περίπτωση του ΜΑΤΙ, έπρεπε να σκοτώσει κάποιος για να ευθυνεται;
    Και αν δεν Φταιει ο Αρχηγός ο Διοικητης της Τροχαιας κλπ, τότε ποιός φταιει; Αυτοί που καηκαν και αυτοι που ταλαιπωρηθηκαν και υπεφεραν; Στο τέλος θα μας πουνε και .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τροχαία έσωσε πολύ κόσμο. Τα αυτοκίνητα που κάηκαν ήταν των κατοίκων της περιοχής. Η κατηγορία αναβαθμίζεται σε. Κακούργημα για τους πραγματικά υπεύθυνους. Ας μην παριστάνουμε όλοι τους ειδικούς. Βαρεθήκαμε τις τηλεδικες και τους κριτές επί παντός επιστητού. Σεβασμός στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων.

      Διαγραφή