Το νέο αφήγημα για «προσωποπαγείς θέσεις» αξιωματικών της ΕΛ-ΑΣ και οι Στρατηγοί «Μητροπολίτες»!!!

Το νέο αφήγημα για «προσωποπαγείς θέσεις» αξιωματικών της ΕΛ-ΑΣ και οι Στρατηγοί «Μητροπολίτες»!!!

Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Τελειώνει η «παράταση», που δόθηκε στις κρίσεις της ΕΛ-ΑΣ με το «πρόσχημα της πανδημίας», ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ζυμώσεις και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των επιχειρηματικών, εκδοτικών, τοπικιστικών (ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους κρητικούς), πολιτικών και άλλων παραγόντων, που στηρίζουν και επιβάλλουν επετηρίδες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει «κλείσει» ο Αντιστράτηγος, που θα καταλάβει τη θέση του Αρχηγού στο τέλος της εβδομάδας, «…ο οποίος και έλαβε ήδη διαπίστευση σε επίπεδο Πρωθυπουργού». Η αστυνομική κοινή γνώμη γνωρίζει καλά, ότι τα «βιογραφικά» των Στρατηγών είναι τζούφια. Για την κοινωνία όλες οι επιλογές είναι το ίδιο, αφού μάλλον δεν ικανοποιούν ούτε την εκδοχή ότι… «στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος».

2. Η αναβολή είχε ως συνέπεια, αφενός τους διαγκωνισμούς και αφετέρου την παράταση της αδράνειας και «χειμερίας νάρκης» τόσο των επιτελείων, όσο και των επιχειρησιακών μονάδων για να μην «κάτσει καμιά στραβή». Ο σημερινός Αρχηγός αποστρατεύεται έχοντας εξαντλήσει τη θητεία του «…χωρίς να πρωταγωνιστήσει σε καμιά επιχειρησιακή δράση και πρωτοβουλία, υλοποιώντας κάθε φορά πιστά τα κελεύσματα των εκάστοτε πολιτικών του προϊσταμένων (ενώ κατάφερε να λάβει δεσμεύσεις, που θα του δώσουν «ρόλο» σε κυβερνητική θέση επιπέδου Γενικού Γραμματέα;;;)». Έτσι επιβεβαιώνεται το γεγονός, ότι στην ΕΛ-ΑΣ συνήθως επιλέγεται αυτός, που τα κομματικά ή άλλα συμφέροντα θεωρούν, ότι θα φέρνει τις λιγότερες αντιρρήσεις και θα εκπληρώνει-διεκπεραιώνει καλύτερα τις εντολές-επιθυμίες τους. Αυτός που θα είναι «ένας καλός στρατιώτης».

3. Ταυτόχρονα σε «ηλεκτρική καρέκλα» αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, η οποία θα έπρεπε να αποτελεί το αναγκαίο σκαλί για την ανέλιξη στην Ηγεσία. Έτσι δημιουργείται ένα αρνητικό προηγούμενο, που θα οδηγεί τους αξιωματικούς στην απροθυμία να αναλάβουν το συγκεκριμένο πόστο. Αυτό έχει την εξήγηση στο γεγονός, ότι η στελέχωσή του ήταν προσωπική επιλογή της Ηγεσίας (πολιτικής ή αστυνομικής). Εξάλλου σύμφωνα με το ρεπορτάζ … «Η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας παραμένουν προσωποπαγείς (sic) με αμετακίνητους τους διευθυντές τους». Τώρα το αφήγημα, ότι στην ΕΛ-ΑΣ υπάρχουν «προσωποπαγείς θέσεις» (ούτε Μητροπολίτες να ήταν), το ακούμε για πρώτη φορά και αποτελεί άλλοθι στις επιθυμίες τους!!!

4. Θυμίζουμε τέλος, ότι στις έκτακτες κρίσεις το φθινόπωρο του 2018 και στις τακτικές το Γενάρη 2019, «πετσόκοψαν» πρόωρα τους καλύτερους αξιωματικούς, ενώ κάποιοι παραμένουν οιονεί «ισόβιοι Μητροπολίτες» στην Ηγεσία (ως ανώτατοι) για περισσότερα από 8-10 έτη (όταν πολλοί δεν συμπληρώνουν χρόνο), «φουσκώνοντας» μόνο τις τσέπες τους με τα «μυστικά κονδύλια», που αντιστοιχούν σε πολλά εφάπαξ. Τότε που δόθηκαν υποσχέσεις για αποκατάσταση της κανονικότητας, που ποτέ δεν τηρήθηκαν. Απλώς παρέμειναν οι ίδιοι ευνοημένοι μέχρι και σήμερα αυξάνοντας το αίσθημα αδικίας και απογοήτευσης και απομακρύνοντας αρκετούς, που μέχρι πρόσφατα στήριζαν τις επιλογές της σημερινής Κυβέρνησης. Δυστυχώς!!!

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Σωστα επισημαινεται στο αρθρο οτι (καποια) βιογραφικα ειναι τζουφια. Ομως και οι βαθμοι των ανωτατων στην αστυνομια ειναι τζουφιοι. Σε ποια Ευρωπαϊκα κρατη υπαρχουν στρατηγοι στην αστυνομια? Σχεδον σε κανενα. Ουτε καν στα κρατη του πρωην συμφωνου της Βαρσοβιας. Κατα τα λοιπα (δυστυχως βεβαια) οι διαπιστωσεις στο αρθρο ειναι ευστοχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην ΕΛ.ΑΣ το χαλι είναι απεριγραπτο, ώστε να αγιοποιουνται οι των ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή