Επίτιμος Α/ΓΕΣ Γ. Καμπάς: Αν στριμωχτούν οι Ρώσοι φοβάμαι έναν πόλεμο με μη συμβατικά μέσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίτιμος Α/ΓΕΣ Γ. Καμπάς: Αν στριμωχτούν οι Ρώσοι φοβάμαι έναν πόλεμο με μη συμβατικά μέσα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είναι πασιφανές ότι ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τη συγκυρία», υπογράμμισε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Γιώργος Κάμπας μιλώντας για το ουκρανικό.

Την διαφορά πως η Ελλάδα δεν είναι Ουκρανία και η Τουρκία δεν είναι Ρωσία τόνισε ο κ. Καμπάς, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό του Open.

Διευκρινίζοντας πως αυτά που είδαμε τις τελευταίες έξι μέρες, στην ουσία φάνηκε μια τεράστια διαφορά της ισχύος των δύο χωρών και ουσιαστικά τις πρώτες μέρες φαίνεται πως αιφνιδιάστηκε η Ουκρανία. «Δεν μπορώ να φανταστώ μια χώρα η οποία είχε μια τέτοια συσσώρευση δυνάμεων γύρω της να περιμένει να επιστρατεύσει όταν πλέον είχε ξεκινήσει ο πόλεμος», αναφέρει ο ίδιος.

Επίσης, είπε πως οι διαπραγματεύσεις προχωρούν πάρα πολύ αργά λόγω εγωισμού και πως αποκλείει ο Πούτιν να σκεφτεί να χτυπήσει το ΝΑΤΟ.

Αν στριμωχτούν οι Ρώσοι φοβάμαι έναν πόλεμο με μη συμβατικά μέσα (π.χ. πυρηνικά, ατομικά), δηλ. να «πατήσει το κουμπί» που λέμε με λίγα λόγια και πρέπει η Δύση να δώσει και μια διέξοδο στον Πούτιν, τόνισε ο Στρατηγός ε.α. Γ. Καμπάς.

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Καμπας!!! Όταν ήταν Σωματαρχης στο Δ' ΣΣ οι Τούρκοι του αρπαξαν στις Καστανιες τους δύο Στρατιωτικους και μπηκαμε σέ περιπετειες όλο το Έθνος! Και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ τον προηγαγε σε Αρχηγό ΓΕΣ! Κ. Καμπα Το Σιγαν κρειττον του λαλειν...
    Αραξε και απηλαυσε τη συνταξαρα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι γιατι ο Σωματαρχης οφειλει να ειναι πισω απο τον καθε Ανθυπολοχαγο και εποπ να τους δειχνει που ειναι τα συνορα... 100% δικη του ευθυνη

      Διαγραφή
  2. Kατι απο εδω, κατι απο εκει, θεωριες και υποθεσεις (μεχρι ενα βαθμο δικαιολογημενες βεβαια), γιατι για να κανει κανεις σωστες εκτιμησεις πρεπει να εχει επαρκεια κρισεως και επαρκεια πληροφοριων. Δεν γνωριζω για το πρωτο το δευτερο ομως ειναι αδυνατο να υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το «σκιώδες ΚΥΣΕΑ» του Τσίπρα-Ποιοι απόστρατοι συμμετέχουν
    https://www.staratalogia.gr/2022/02/blog-post_48.html
    ως γνωστόν, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τομεάρχες .....ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Γιώργος Καμπάς και ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος ε.α. Χρήστος Χριστοδούλου.
    Πρωην Αρχηγοι επιτελειων ειναι απαραδεκτο να συμμετεχουν ενεργα στα τηλεοπτικα παραθυρα.ΕΛΕΟΣ
    Σταματήστε το προσκλητήριο-παρέλαση των Αποστράτων στα τηλεοπτικά παράθυρα!!!
    https://www.staratalogia.gr/2020/08/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρες μάρες κουκουνάρες. Το θέμα της Ουκρανίας θέλει προσόντα για να το αναλύσει κάποιος, που δεν τα έχουν οι πιο πολλοί ''αναλυτές''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κύριος €πίτιμος στον ημιυπαίθριο χώρο του σπιτιού του (τον έχει νομιμοποίησει άραγε;) προβαίνει σε περισπούδαστες αναλύσεις επιπέδου ντόπιων μπανανιακών τσοντοκάναλων με δημοσιογραφικούς μπαγλαμάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κατώτερος των περιστάσεων.....άκου η Ρωσία περιφερειακή δύναμη...Παγκόσμια είναι Αρχηγέ, περιφερειακή είναι ή προσπαθεί να γίνει η Τουρκία. Η πολλή επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ πειράζει τελικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα!!! Αλλα μην το στενοχωρεις μη παθει και κανενα επεισοδιο, με το μαλακο.

      Διαγραφή
  7. Από τήν μία πλευρά ο πρόεδρος Μπάιντεν που διαβεβαιώνει τον αμερικανικό λαό ότι δέν επαπειλειται πυρηνικός πόλεμος , καί ,
    από τήν άλλη οι Ελληνες τέως αρχηγοί που πιθανολογουν περί του αντίθετου.....
    Προσφέρουν κάτι το θετικό αυτές οι ΔΗΜΌΣΙΕΣ "προειδοποιησεις" αποστρατων αρχηγών ; Όχι βέβαια Μόνον πανικό προκαλούν
    Δηλαδή ό,τι το χειρότερο σέ περιόδους διεθνούς αναταραχής
    Δεν βρίσκω άλλη λογική εξήγηση από έναν συνδυασμό ελαφρότητος , ανευθυνότητος και εγωκεντρισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει πλέον καταντήσει αηδία με τον κάθε συνταξιούχο στρατιωτικό που έχουν γνώμη και γνώση επί παντός επιστητού, όπως διάφοροι επίσης γραφικοί απόστρατοι στην Τουρκία. Μερικοί δε μοστραρουν και κάτι μεταπτυχιακα από διάφορα ιδρύματα που αυτοαποκαλούνται "αμυντικά" πανεπιστήμια και άλλα ( μας έχουν καταλάβει τα διάφορα αλλοδαπά λαμόγια και είχαν στήσει φάμπρικες μεταπτυχιακών για τα διάφορα γίδια στην βαλκανική μπανανία) και αμολάνε διάφορες κοτσανες που τα βρίσκεις σε μπλογκς και σάιτ τύπου "προ και ντεφενσε" δλδ εάν βρέξει δεν θα χιονίσει και εάν χιονίσει θα κάνει κρύο και εάν έχει ήλιο θα στεγνώσουν τα απλωμένα ρούχα και άλλες αρλουμπες. Μερικοί δε, καταπιάνονται και με θέματα πέραν του κλάδου τους ή σε διακλαδικά θέματα από τα οποία και λόγω εκπαίδευσης (παλιές ΣΠ και λοιπά) δεν ξέρουν την τύφλα τους την μαύρη. Το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για τις ΕΔ, οι οποίες ΕΔ και το άξιο δυναμικό της, ουδεμία σχέση έχουν με το συνονθύλευμα των συνταξιούχων όψιμων "αναλυτών". Γι'αυτό λοιπόν εάν θέλουν να κρατήσουν τον αυτοσεβασμό και το όποιο ελάχιστο κύρος τους έχει απομείνει στις ΕΔ, επιεικώς να βγάλουν τον σκασμό. Επίσης μεγάλη εντύπωση παίζει και η εξωτερική εμφάνιση όπως οι μουσατοι γελεμπουρδεζοι ναύαρχοι αλά παλιού πασοκατζη, κοστούμια από οκαζιόν από κινέζικα του κέντρου, παπούτσια σε πλήρη χρωματική δυσανεξία με το υπόλοιπο κακόμοιρο "λουκ" και άλλα πολλά. Θα πείτε λεπτομέρειες, αλλά όλα μετρούν στην σημερινή εποχή της τηλεθέασης και της μάχης της εικόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή