ΥΦΕΘΑ: Τι απάντησε σε ερώτηση για «απλήρωτα φαρμακεία από το ΥΠΕΘΑ»

ΥΦΕΘΑ: Τι απάντησε σε ερώτηση για «απλήρωτα φαρμακεία από το ΥΠΕΘΑ»

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης, με θέμα «Απλήρωτα φαρμακεία από το Υπουργείο Άμυνας», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Αναφορικά με το Στρατό Ξηράς (ΣΞ), για το οικονομικό έτος 2021 κατανεμήθηκαν στον Π/Υ του ΓΕΣ (ΕΦ 1011.202.0000000) πιστώσεις ύψους 7.750.000€ επί ΑΛΕ 2240101001 «Φαρμακευτική περίθαλψη». Μάλιστα, κατά την διάρκεια εκτέλεσης του Π/Υ έτους 2021, αυτός ενισχύθηκε με πιστώσεις ύψους 2.000.000€ επί του ως άνω ΑΛΕ.

Περαιτέρω, για το τρέχον έτος διατέθηκαν από τον Π/Υ ΓΕΣ, πιστώσεις ύψους 900.000€ στο Ελεγκτήριο Δαπανών Υγειονομικής Περίθαλψης, το οποίο εξυπηρετεί τα φαρμακεία του Ν. Πιερίας (ΜΕΡΥΠ/ΔΥΓ/ΕΔΥΠ) και συνολικά πιστώσεις ύψους 4.235.000€, με σκοπό την εξόφληση των υποχρεώσεων από φαρμακευτικές δαπάνες του ΣΞ.

Αναφορικά με το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) και την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), διατέθηκαν εγκαίρως οι εγγεγραμμένες πιστώσεις έτους 2021 για την πληρωμή των οφειλών προς τα συμβεβλημένα με το ΥΠΕΘΑ φαρμακεία της χώρας, που εξυπηρέτησαν τα στελέχη τους, ενώ δεν έχουν σημειωθεί, μέχρι σήμερα, καθυστερήσεις εξοφλήσεων σε καμία περιφερειακή ενότητα. Οι πληρωμές για δαπάνες του τρέχοντος έτους θα συνεχιστούν με τη χορήγηση νέων πιστώσεων, σε εκτέλεση του θεσμικού πλαισίου και του Π/Υ του ΠΝ και της ΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η πληρωμή των οφειλών στους δικαιούχους πραγματοποιείται σταδιακά, μετά τη διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων, βάσει της χρονολογικής σειράς υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών και εκκαθάρισης των αντίστοιχων δαπανών από τις υπηρεσίες ελέγχου.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Βρε δεν τον λυπάστε;;;;
    Παλι μουτρωμένο Σαββατοκύριακο θα περασει;;
    Ελεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή