Ο Ιανουάριος των κρίσεων ΕΔ έφθασε: Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και οι εισηγήσεις του ΥΕΘΑ

Ο Ιανουάριος των κρίσεων ΕΔ έφθασε: Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και οι εισηγήσεις του ΥΕΘΑ

ΗΠΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Του ΛΕΩΝΙΔΑ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ - lsblav@gmail.com - ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 08/01/2022 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Εντός του τρέχοντος μηνός πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, έπειτα από συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Κυριάκου Μητσοτάκη, και έπειτα από σχετικές εισηγήσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Παναγιωτόπουλου...

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου:

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1979 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1983.Το 40 ετη πως βγαινει ?
    Επισης η παραμονη Αρχηγων επιτελειων 3 ετη μπλοκαρει θεσεις ανωτατων .ΑΤΑ ο κ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας o Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1981 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1985.
    Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1980 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1984.
    Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος γεν. 24 Ιουνίου 1961 στην Χαλκίδα εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και απεφοίτησε το 1983.
    Ολες οι θεσεις εχουν αξια σε ευλογο χρονικο διαστημα που βλεπαμε Υπχους στα 32 ετη όχι στα …39 ετη. Χρησιμο είναι να ηταν ολοι σειρες 1985 και ανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ευστοχη αποψη! Τα ''γκαλοπ'' τα ειδαμε, αναμενονται και τα αποτελεσματα των εκλογων (δηλαδη του ΚΥΣΕΑ).

      Διαγραφή
    2. Όλοι ικανοί φαίνονται σαν αρχηγοί όμως δεν ειναι ,τρέχουν πίσω από τον εκάστοτε υπουργό μήπως τσιμπήσουν κάνα χρόνο ακόμα σαν αρχηγοι.Ο Μπλιουμης μετριοπαθής σαν αρχηγός άλλα όχι τίποτα ιδιαίτερο,
      όμως θα φύγει με 42+ χρόνια υπηρεσίας.
      Ο μπουρολιας παίζει να τον ξεπεράσει αν γίνει αρχηγός ( όλοι συνηγορούν υπέρ του)όμως έχει ήδη 41 χρόνια υπηρεσίας.Επιτελους ας γίνει κανά ξεσκαρτισμα βάζοντας πιο φρέσκα πρόσωπα.Ο Φασούλας έχει το κοκκαλακι της νυχτερίδας αλλά δεν νομίζω να γίνει ΑΤΑ.Μαλλον για το σπίτι τον Βλέπω .Κάποιος υποπτέραρχος θα πεταχτει( Βαγενάς?,Κελλαρης?).Νομίζω και ο Χατζηρης είναι για σπίτι ( Α7αρης πολύ πήγε).

      Διαγραφή
  2. Αυτό το γελοίο και ακατανόητο "ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις" το έλεγε και ο παγκαμμένος. Τι ακούμε ρε, τελικά εάν η μ......α ήταν σύννεφο, όπου πήγαιναν αρκετοί θα έβρεχε συνεχώς. Είναι δυνατόν με τέτοια γελοία επιχειρήματα να "φρακαρουν" τι κρίσεις στις ΕΔ; Υπάρχουν αρκετά νεώτεροι αξιωματικοί πολύ καλύτεροι και με περισσότερα εφόδια από τις τάξεις που δεν αποφοίτησαν από κανέναν διακλαδικό σχολείο. Τελικά αυτή η κυβέρνηση κατάφερε τίποτα έως καθόλου για τις ΕΔ. Η μόνη εξήγηση είναι ότι πλησιάζουν εκλογές και ασχολούνται με άλλα πράγματα. Καλύτερα οι αρχηγοί να ασχοληθούν να επαναφέρουν το πρότερο καθεστώς της αποστρατείας με πλήρη συνταξιοδότηση εφόσον σε διώχνουν "οικειοθελώς" με ηλίθιες δικαιολογίες για κρατήσουν διάφορους διαδρομιστες, άλλα και μερικούς χρήσιμους βολικους φουκαράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς ΑΝΏΝΥΜΟΣΔευτέρα, Ιανουαρίου 10, 2022 9:39:00 μ.μ : Eιστε πρωην ανωτατος και φαινεται από το αυταρχικο και ειρωνικο υφος γραφης γραφομενων και ενοχληθηκατε .Θελω ομως να ενημερωσω ότι το γραφομενο σας ως ….γκαλοπ είναι του ΓΕΑ ΕΠΙΣΗΜΟ απο ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ και μονο θρασσος απορρεει από το σχολιο σας .
    Το ΚΥΣΕΑ δεν ….εκλεγει αλλα επιλεγει προσοντα.Το αρθρο σχολιαζει ο αναγνωστης όχι σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρεξηγησατε το σχολιο μου. Το ''πολυ ευστοχη αποψη!'' το γραφω για τον σχολιαστη στον οποιο απαντω, και με τον οποιο συμφωνω απολυτα!!! Τα υπολοιπα εχουν να κανουν με τον αρθογραφο (και με τους προηγουμενους αρθογραφους για τις κρισεις) και κανω ενα παραλληλισμο ισως οχι τοσο ξεκαθαρο {γκαλοπ= διαφορα αρθρα για τις κρισεις} και {εκλογες=ψηφοφορια στο ΚΥΣΕΑ}. Ισως ο παραλληλισμος αυτος να μην ειναι επιτυχημενος, αλλα ουτε θιγω ουτε προσβαλω κανενα! Το αλλο σωστα το μαντεψατε, εχω κανει τρια χρονια σαν flag officer.

      Διαγραφή