Τελευταίες προετοιμασίες για τα Ελληνικά Rafale-ΦΩΤΟ από την εκπαίδευση των πρώτων Ελλήνων πιλότων

Τελευταίες προετοιμασίες για τα Ελληνικά Rafale-ΦΩΤΟ από την εκπαίδευση των πρώτων Ελλήνων πιλότων

Οι «ριπές του ανέμου», όπως τα αποκάλεσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιούν τις τελευταίες δοκιμαστικές πτήσεις

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η έλευση των πρώτων 6 μαχητικών Rafale, από το σύνολο των 24 που έχει παραγγείλει η Ελλάδα από την Γαλλία, είναι πλέον θέμα χρόνου.

Το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης σήμανε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αποκαλύπτοντας στην διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού στην Βουλή ότι στις 19 Ιανουαρίου θα φτάσει η πρώτη εξάδα στην «φωλιά των Γάλλων».

Οι εργασίες στην 114 Πτέρυγα Μάχης για την υποδοχή των Rafale είναι πυρετώδεις. Δεν είναι μόνο τα υπόστεγα που θα φιλοξενούνται αλλά και οι υποδομές για την υποστήριξή τους καθώς και ο πρώτος φόρτος των οπλικών τους συστημάτων που θα φέρουν, μεταξύ των οποίων και ο πύραυλος αέρος – αέρος METEOR.

Κι ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, ο Γάλλος πιλότος μαχητικών Rafale, Jérémy Dantung, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram (@jay_dtg) σειρά φωτογραφιών από την εκπαίδευση των πρώτων Ελλήνων πιλότων των νέων αποκτημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε μία από τις φωτογραφίες, που έχει τραβηχτεί από κοκ πιτ διθέσιου μαχητικού, διακρίνεται και ο πιλότος – εκπαιδευτής, ο οποίος κρίνοντας από την στολή είναι πολύ πιθανό να είναι ένας από τους Γάλλους.

Συνολικά, από πέρυσι τον Μάρτιο έχουν περάσει 18 Έλληνες πιλότοι το ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Γαλλία, μαζί με περίπου 100 τεχνικούς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να παραλάβει τα 18 Rafale, 12 μεταχειρισμένα και 6 καινούρια, σταδιακά έως το 2023 ενώ για τα επόμενα 6 καινούρια δεν έχει μέχρι στιγμής οριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Tα πρώτα 6 μαχητικα Rafale, από το σύνολο των 24 ερχονται αλλα τα Μirage2000 ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ?Στην πιστα οπου θα γαριασουν απο υγρασια και ηλιο,ηδη εχουν βγει.
    Επισης εχει 24 σελτερ η Ταναγρα ? Δεδομενου στεγαζονται τα Μirage2000-5.ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή