Παναγιωτόπουλος «καρφώνει» Σταϊκούρα για τις αποζημιώσεις Στρατιωτικών

Παναγιωτόπουλος «καρφώνει» Σταϊκούρα για τις αποζημιώσεις Στρατιωτικών

Τι απάντησε ο ΥΠΕΘΑ σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης

Στο Υπουργείο Οικονομικών μετακύλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας την ευθύνη για τις εκκρεμότητες στις καταβολές ή τη μη μονιμοποίηση της καθιέρωσης οικονομικών αποζημιώσεων στελεχών του Στρατού Ξηράς.

«Η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική», αναφέρεται στην απάντηση ερώτησης του Κυριάκου Βελόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

Η ερώτηση μετέφερε τις ανακοινώσεις της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (ΕΣΠΕΕΡ) για τις οικονομικές αποζημιώσεις, ένεκα των περιπόλων πυρασφάλειας, των ασκήσεων και της εκτέλεσης υπηρεσιών αργιών των στελεχών του Στρατού Ξηράς. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την αποζημίωση του προσωπικού για τη συμμετοχή του στην κατάσβεση των πυρκαγιών, η απάντηση σημειώνει ότι έχουν αναληφθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για την ενίσχυση των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), ώστε να καταστεί δυνατή η ικανοποίηση των υπόψη απαιτήσεων.

Το ίδιο ισχύει και για την καταβολή των αποζημιώσεων για την εκτέλεση υπηρεσιών κατά τις αργίες. Μάλιστα, αναφέρεται ότι ήδη εξασφαλίστηκαν πιστώσεις, ώστε να καταβληθεί η αποζημίωση για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες και τις τοπικές αργίες για το έτος 2020, η οποία ολοκληρώθηκε εντός του Αυγούστου του 2021.

Το ΥΠΕΘΑ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων

Τέλος, για την καταβολή αποζημιώσεων για περιπολίες σε δασικές περιοχές, με σκοπό την αποτροπή και τον έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών, και τη συμμετοχή στην κατάσβεσή τους η απάντηση αναφέρει ότι αυτή γίνεται κανονικά, χωρίς προβλήματα. Παρέχεται δε η διαβεβαίωση ότι «το ΥΠΕΘΑ θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, προβαίνοντας σε τακτικές και έκτακτες καταβολές αποζημίωσης, οσάκις το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια του εκτελούμενου προϋπολογισμού».

Επειδή, όμως, στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους συμμετέχουν και οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γιατί δεν λαμβάνεται πρόβλεψη, τουλάχιστον για τις τακτικές καταβολές αποζημίωσης, ώστε να μην παρουσιάζονται τα παραπάνω προβλήματα;

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 22/01/2022 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Εμεις θελουμε αλλα αυτοι δεν ηθελαν.Συννενοηση μπουζουκι.Τυφλα να εχει ο αντιπροεδρος του Εδεσσαικου.Τερατα μορφωσεως
    Ευγε σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις τι λένε; Είναι και μαρτυριαρης ο κερ..............

      Διαγραφή
  2. Κυριάκο Μητσοτάκη, διωχτους, όχι σήμερα, άλλα χθές, έτσι και αλλιώς θα τις χάσεις τις εκλογές που θα γίνουν πολύ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή