«Παραμιλούν» οι Τούρκοι: Τώρα αντιλαμβάνονται τι τους περιμένει από Rafale, Viper και Mirage 2000-5

«Παραμιλούν» οι Τούρκοι: Τώρα αντιλαμβάνονται τι τους περιμένει από Rafale, Viper και Mirage 2000-5

Έτοιμα να τροχοδρομήσουν στην 114 Πτέρυγα Μάχης τα πρώτα έξι ελληνικά Rafale - Παρά την προσπάθεια υποβάθμισης της εξοπλιστικής ενίσχυσης της Ελλάδας, οι Τούρκοι ξέρουν καλά πως πλέον δεν θα έχουν περιθώρια για πολλούς «τσαμπουκάδες» στο Αρχιπέλαγος - Αντίστροφη μέτρηση για να έρθουν τα Rafale στην Τανάγρα

Βασίλης Σκουλαράκος

Νευρικότητα που οδηγεί σε ανεκδιήγητα παραληρήματα έχει προκαλέσει στο καθεστώς Ερντογάν η εξοπλιστική αντεπίθεση της Ελλάδας, με την απόκτηση υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων.

Ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι Αρχηγοί των τριών Κλάδων υλοποιούν μεθοδικά το στόχο που έθεσαν αμέσως μετά την υβριδική απειλή στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020 και την επικίνδυνη κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο το καλοκαίρι του ίδιου έτους: Να γίνει η Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή στρατιωτικά, προχωρώντας σε άμεσες και στοχευμένες κινήσεις που θα που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την ανακοίνωση – μεταξύ άλλων – της απόκτησης των 24 Rafale, των 3+1 φρεγατών Belh@rra, των υπερσύγχρονων αντιαρματικών Spike Nlos, αλλά και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων οπλικών συστημάτων όπως τα F-16 Block 52+ σε κατηγορία Viper, η τουρκική ηγεσία επιδίδεται σε ρητορικά παραληρήματα που επιβεβαιώνουν τον πανικό και την έλλειψη επιχειρημάτων μπροστά στην ισχυροποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, άρχισε και πάλι να προβαίνει σε καθημερινές παραβιάσεις του FIR Αθηνών, μια πρακτική ανόητη, επικίνδυνη, που το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι κάποιο ατύχημα. Είναι, θα λέγαμε μια προσπάθεια της Άγκυρας να δείξει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική, ακόμα και όταν θα βλέπει μπροστά της τα Rafale, να… περιμένουν τους Τούρκους θρασύδειλους Τούρκους πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση των ελληνικών «δελταπτέρυγων» έχει ήδη αρχίσει, με τις προετοιμασίες στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα να είναι πυρετώδεις ακόμα και κατά τη διάρκεια των γιορτών. Τα 6 πρώτα ελληνικά μαχητικά θα φτάσουν στην νέα τους «φωλιά» στις 19 Ιανουαρίου 2022 και αναμένεται να τεθούν σε επιχειρησιακή δράση αμέσως.

Είναι δεδομένο πως οι εικόνες των κορυφαίων γαλλικών μαχητικών να φέρουν τη γαλανόλευκη στα φτερά προκαλούν τουλάχιστον προβληματισμό, αμηχανία και ανησυχία στην Άγκυρα, που βλέπει πέρα από τη σαφή υπεροχή της Ελλάδας σε ποιότητα ανθρώπινου δυναμικού, την Πολεμική Αεροπορία να αποκτά και ποιοτικό πλεονέκτημα σε Μέσα, έχοντας στη φαρέτρα της 24 Rafale, 84 F-16 Viper και 24 Mirage 2000-5 στην πρώτη γραμμή κρούσης, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία γίνεται απόλυτη κυρίαρχος στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια ώρα, η Τουρκία δεν έχει απάντηση και ξέρει καλά πως η Ελλάδα, έχοντας τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ, μπορεί να επιφέρει μέσα σε ελάχιστη ώρα ανεπανόρθωτα πλήγματα ακόμα και στην καρδιά της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Αφήστε τους απογόνους των νομάδων από τις μακρινές στέπες, να πετούν με τους νοικιασμενους γιουφτους για πιλότους, δεν μας φοβίζει τίποτα.
    Οι Ουρανοί είναι Δικοί μας.
    Καλή χρονιά ευτυχισμένο και ασφαλές το 2022 για την ΠΑ μας και για όλο το προσωπικό των ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή