Πρόωρη αποστρατεία ΕΠΟΠ ή Παραμονή όσοι επιθυμούν: Τι απαντά το Υπουργείο Εργασίας

Πρόωρη αποστρατεία ΕΠΟΠ ή Παραμονή όσοι επιθυμούν: Τι απαντά το Υπουργείο Εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας απαντά στην επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου για το θέμα των αποστρατειών ΕΠ.ΟΠ και δείχνει την λύση. Το ΥΠΕΘΑ καλείται να δώσει τέλος στην αγωνία χιλιάδων συναδέλφων μας - Υπ. Εργασίας: Δεν καθορίζονται από την συνταξιοδοτική νομοθεσία τα Ηλικιακά Όρια αποστρατείας ΕΠΟΠ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΣ: Τη Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοιν/κού Ελέγχου Τμήμα Αναφορών
Αθήνα

KOIN. : 1. Πολιτική Γραμματεία Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, 2. ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΘΕΜΑ: Να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα της πρόωρης αποστρατείας των στρατιωτικών ΕΠ.ΟΠ

ΣΧΕΤ: Η με αρ. πρωτ.742/3-12-2021 Αναφορά

Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, με την οποία κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή κ. Χρήστο Γκόκα η αριθ. 85/6-11-2021 επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου αναφορικά με το παραπάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής.

Τα όρια ηλικίας αποστρατείας των Επαγγελματιών Οπλιτών δεν καθορίζονται από την συνταξιοδοτική νομοθεσία και ως εκ τούτου το θέμα της τυχόν τροποποίησης και προσαρμογής τους στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που προβλέπονται για την εν λόγω κατηγορία ασφαλισμένων, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επιπλέον, όσον αφορά το αίτημα καταβολής από το Κράτος των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων που αποστρατεύονται, οι οποίες αντιστοιχούν στον χρόνο που υπολείπεται των 40 ετών υπηρεσίας ή του ηλικιακού ορίου των 60 ετών, προκειμένου να θεμελιωθεί πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα, επισημαίνεται ότι στην ισχύουσα ασφαλιστική νομοθεσία δεν υφίσταται σχετική πρόβλεψη.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Παντελεις αδιαφορια για καιρια ζητηματα που αφορουν το προσωπικο.Ο περιφερομενος θιασος και οι μαριονετες του συνεχιζουν να μας προσφερουν αφθονο γελιο καθημερινα με τις απαντησεις που δινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντηση από Δ ΔΝΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΩΝ ΕΦΚΑ για Ερώτηση σύνταξης ένστολου κατηγορίας εποπ: Το ερώτημά σας για το αν θα παραμείνετε στην υπηρεσία σας ή αν θα αποστρατευτείτε είναι διοικητικό ζήτημα και αφορά την υπηρεσία σας. Όσο αφορά το συνταξιοδοτικό σας δικαίωμα σας ενημερώνουμε ότι βάσει των συνταξιοδοτικών διατάξεων οι ένστολοι οι οποίοι αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα λόγω κατάληψης από το όριο ηλικίας του βαθμού τους δικαιούνται σύνταξη εφόσον έχουν συμπληρώσει πλήρη 15ετή συντάξιμη υπηρεσία από την οποία 10 έτη πραγματική. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να αναγνωρίσετε τη μάχιμη πενταετία , τη στρατιωτική θητεία και του χρόνου σπουδών σε ΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή