Νέοι ΕΠΟΠ: Κοινοποιήθηκαν οι μεταθέσεις-Η εντολή Α/ΓΕΕΘΑ-Ολοκλήρωση Σχολείου Μαχητή στο ΚΕΤΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέοι ΕΠΟΠ: Κοινοποιήθηκαν οι μεταθέσεις-Η εντολή Α/ΓΕΕΘΑ-Ολοκλήρωση Σχολείου Μαχητή στο ΚΕΤΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μονάδες της πρώτης γραμμής του Έβρου και Νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, θα στελεχώσουν οι νέοι Επαγγελματίες Οπλίτες του Στρατού Ξηράς, ενώ σε αντίστοιχες μονάδες πρώτης γραμμής της Πολεμικής Αεροπορίας και σε πλοία του Στόλου, θα μετακινηθούν οι Επαγγελματίες Οπλίτες του ΠΝ και της ΠΑ.

Την παραπάνω απόφαση έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, για δύο σημαντικούς λόγους, έναν επιχειρησιακό και έναν κοινωνικό.

Ο πρώτος λόγος αφορά τη στελέχωση των παραμεθόριων μονάδων του Έβρου και Νησιών του Αιγαίου, όπου παρατηρείται πρόβλημα επάνδρωσης και χρειάζεται άμεσα νέο προσωπικό, ενώ ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τα στελέχη εκείνα, που λόγω της χαμηλής επάνδρωσης, ήταν εγκλωβισμένα με τις οικογένειές τους, στις περιοχές αυτές και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Πλην λοιπόν ελαχίστων ειδικοτήτων, όπως της Αεροπορίας Στρατού, Τεχνικές Ειδικότητες που απαιτούν εκπαίδευση σε εργοστάσια βάσης, του υγειονομικού που θα μετακινηθούν σε 401 και 424, όλοι οι υπόλοιποι νέοι και νέες ΕΠΟΠ, μετακινούνται σύμφωνα με τις μεταθέσεις που κοινοποιήθηκαν, σε Έβρο και Νησιά!

ΚΕΤΘ: Ολοκληρώθηκε το Σχολείο Μαχητή των νέων ΕΠΟΠ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεων Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα, το Σχολείο Μαχητή των νέων Επαγγελματιών Οπλιτών του Στρατού Ξηράς και του Κοινού Νομικού Σώματος.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό σχολείο, με έντονη εκπαίδευση, όπου οι νέοι ΕΠΟΠ, από τις 20 Οκτωβρίου, υπό την καθοδήγηση του Ταξίαρχου Παναγιώτη Κασαγιάννη, του Συνταγματάρχη Ιωάννη Ντρούγκα και των άριστων εκπαιδευτών, απέκτησαν γνώσεις που θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια σταδιοδρομίας τους στο στράτευμα ως υπαξιωματικοί.

Μετά την ολοκλήρωση του Σχολείου Μαχητή, οι 800 νέοι και νέες Επαγγελματίες Οπλίτες, θα ακολουθήσουν τα σχολεία ειδικότητας και κατόπιν τα νέα στελέχη, θα τοποθετηθούν στις μονάδες.

Καλή σταδιοδρομία!

Το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. α. μιας και ο υπολοχαγος ελληνοποιηθηκε μηπως επρεπε να προσαρμοσει και το ονομα του;
    β. απομακρυνση τραυματια... μονο για ταινια, αν το δοκιμασει σε πεδιο μαχης θα πεσει διπλα στον τραυματια πριν καν προλαβει να το καταλαβει
    γ. εκπαιδευση για γελια ή για κλαμματα... ολα για την καμερα αλλα εξαρτησεις και κρανη βιετναμ, υλικα απο τα lidl...
    κατα τα αλλα σοβαρη εκπαιδευση και προετοιμασια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το δικό σας Όνομα πάντως τα σπάει..."ανώνυμος". 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
  2. Οι μεταθεσεις βγηκαν με κριτηρια και μορια; η' με βυσμα οπως παντα;;; Ολοι οι νεοι εποπ εκαναν φρουρες (εβρο νησια αλλα) και αποφοιτησαν με καποια σειρα στην ειδικοτητα τους. Θεωρητικα πρεπει να εχουν μορια και επετηριδα. Σωστα; Αυτα μετρησαν οπως επρεπε για την μεταθεση τους;; η' τους εκπαιδευουμε στην χρηση βυσματος για την καριερα τους απο τωρα;; Εαν δεν εχουν μορια και σειρα με ποια λογικη επιλεχθηκαν για την καθε φρουρα;;; Με κληρωση; Ριχνοντας το ζαρι; Η' με βυσματα;;; Περιμενω απαντηση καποιου που γνωριζει παρακαλω... Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μεταθέσεις έχουν αναρτηθεί κάπου; να τις δουμε; ή όχι ακόμα;

      Διαγραφή
  3. Το ανώνυμος συνώνυμο του τίποτα άρα ανύπαρκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή