Δαβάκης: Eπανεξέταση τρόπου φορολόγησης αναδρομικών αποστράτων ΕΔ (BINTEO)

Δαβάκης: Eπανεξέταση τρόπου φορολόγησης αναδρομικών αποστράτων ΕΔ (BINTEO)

Την επανεξέταση του τρόπου φορολόγησης των αναδρομικών που λαμβάνουν οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Λακωνίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής, Θανάσης Δαβάκης, στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2022.

«Πέρα από τα όπλα, πέρα από εξοπλιστικά προγράμματα, υπάρχουν και οι άνθρωποι», είπε ο κ. Δαβάκης και ανέφερε ότι η ένταξη των αναδρομικών 11μηνου στα έτη 2016 και 2017 έχει οδηγήσει στην παρακράτηση μεγάλου ποσοστού των ποσών αυτών.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Τι καψα ειναι αυτη με τα αναδρομικα, κατοπιν εορτης, αφου οι πλειστοι τα ακουμπησαν ηδη. Που ηταν ολοι αυτοι περυσι που λεγαμε 20% φορο στην πηγη για να τελειωνουμε; Και επειδη προσφατα αλλα αργοπορημενα εγραψε κατι ο Μανωλακος, ηρθε καταιδρωμενος και ο ετερος Μανιατης ο Δαβακης για να πει οτι υπαρχει και αυτος, αν και σε αλλη εκλογικη περφερεια, αλλα ΝΔ βεβαιως-βεβαιως.
    Οσοι λοιπον δεν εχετε πληρωσει, τακτοποιηθειτε με ατοκες δοσεις κατα την πληρωμη μεσω των τραπεζων. Διοτι δοσεις απο ΑΑΔΕ ουτε με ΚΥΑΛΙ. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς "κάψα" όπως πολύ εύστοχα γράψατε, κάψα για λίγη φήμη, να το έχουν στη φαρέτρα τους όταν προεκλογικά θα πιπιλίζουν τους συνταξιούχους της περιφέρειας τους. Να έχει και το κόμμα να λέει, μας "ξέφυγε", όταν το αντιληφθήκαμε δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα! Όλα αυτά τα χρόνια σε ότι επιστροφή κι αν έγινε, πρώτα έτρεχε το πρόγραμμα (software) ανάλυσης για να βεβαιωθούν με ποιον τρόπο, τερτίπια και κουτοπονηριές θα δίνονταν τα λιγότερα. Τώρα κατόπιν εορτής, λόγια λόγια λόγια. Καλές γιορτές με υγεία πάνω απ όλα.

      Διαγραφή
    2. Σαν "τη γη της ελιάς"

      Διαγραφή
  2. Παρεμβάσεις-Επερωτήσεις ΔΥΣΤΥΧΩΣ κατόπιν εορτής!
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!. Το 90% έχει ήδη πληρώσει τον άδικο αυτό φόρο.
    Ψήφο τιμωρητική όμως τον Απρίλιο η(διαζ) Οκτώβρη 2022 ΠΡΙΝ την εορτή. της ετυμηγορίας!!!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον έπιασε ο πόνος ξαφνικά???
    Αργά για δάκρυα Στέλλα...
    Θα φάς καλά και σύ,
    Κοντή γιορτή.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα δοθεί, ίσως, μόνον η δυνατότητα πολλών άτοκων; δόσεων μέσω του συστήματος πληρωμής της ΑΑΔΕ, κάτι που γίνεται ήδη με χρήση πιστωτικών καρτών !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτο δοθηκε, νομιζω 48 δοσεις εχει βγαλει (πριν 2-3 ημερες) ανακοινωση η ΠΟΣ (Πανελληνια Ομοσπονδια Στρατιωτικων).

      Διαγραφή
    2. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί τίποτα. Οι πονηρούληδες του υπουργείου οικονομικών, ενημέρώσαν την ΠΟΣ, ότι δύναται όποιος επιθυμεί να προβεί σε ρύθμιση της οφειλής του μέσω Α.Α.Δ.Ε., μέχρι 48 δόσεις και με ελάχιστη δόση τα 30 ευρώ αλλά δεν τους είπαν ότι πρόκειται για την πάγια ρύθμιση εντόκως και όποιος τσιμπήσει!! Επαναλαμβάνω ότι έτσι είναι μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω.

      Διαγραφή