Εκστρατεία πειθούς για εμβολιασμούς στις στρατιωτικές μονάδες

Εκστρατεία πειθούς για εμβολιασμούς στις στρατιωτικές μονάδες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»:

Μια σειρά συσκέψεων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) πληροφορούμαι ότι έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στο «Πεντάγωνο» για το ενδεχόμενο να προβλεφθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικότερα σε συγκεκριμένες μονάδες όπου οι συνθήκες ευνοούν τη διασπορά του κορωνοϊού, όπως οι φρεγάτες, τα υποβρύχια κ.λπ.

Γράφω «επανήλθαν» διότι το θέμα είχε τεθεί ξανά προ μηνών, όταν αποφασίστηκε η υποχρεωτικότητα για όσους υπηρετούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις υγειονομικές μονάδες. Ενδεικτικά να σας πω ότι όταν εφαρμόστηκε το μέτρο αυτό εκεί, ένα σχεδόν 10% είχαν βρεθεί ανεμβολίαστοι και τέθηκαν σε αναστολή. Και ακούγεται ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων αξιωματικών άλλων ειδικοτήτων είναι ανάλογο, αν όχι ελαφρώς υψηλότερο.

Μέχρι νεωτέρας

Παρ’ όλα αυτά, για την επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες μονάδες, οι πηγές μου λένε ότι η απόφαση είναι να επιμείνουν στη λογική της πειθούς. Αυτά μέχρι νεωτέρας, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα ξανατεθεί το ζήτημα αν εντοπιστούν σοβαρά προβλήματα διασποράς και σημάνει συναγερμός.

Οι λόγοι της απόφασης, κατά τις ίδιες πηγές, είναι οι προφανείς: οι αναστολές σε μερικές μονάδες δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και οι τυχόν εσωτερικές αναταραχές, που θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια απόφαση, καλό είναι να αποφεύγονται...

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ 01/12/2021 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο χρονικός ορίζοντας της λογικής της πειθούς πλέον εξαντλήθηκε και μάλιστα με το παραπάνω. Τώρα ισχύει και εδώ, όπως και σε όλες τις ΕΔ των χωρών παγκοσμίως, η αναλογική υποχρεωτικότητα με την επιβολή κατασταστικών-πειθαρχικών μέτρων των διαφόρων ποινών συμπεραμβανομένων. Εάν θέλουμε να έχουμε ΕΔ σοβαρές, πειθαρχειμένες και ετοιμοπόλεμες. Εάν τώρα, κάθε σοβαρό θέμα που απασχολεί τις ΕΔ το θέτουμε προς διαβούλευση, πολύ φοβόμαστε ότι σε μία επικείμενη κρίση θα έχουμε τραγικά αποτελέσματα. Ο κος ΠΘ τι έχει να πεί περί αυτού; Γιατί μάλλον οι καθ'ύλην αρμόδιοι, πολιτικοί και στρατιωτικοί προϊστάμενοι, αποδεικνύονται ελλιπείς στο να βρούν τις βέλτιστες λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πείθετε ούτε βρέφος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Ας λογοδοτήσουν πρώτα οι ''υπεύθυνοι'' για τον εγκληματικό χειρισμό της επιδημίας και αφήστε τις ΕΔ στην ησυχία τους. Ο χαρούμενος ταξιδευτής που παριστάνει τον πρωθυπουργό έχει αποδειχθεί ο ελλιπέστατος όλων. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ξεστοκάρει τα εμβόλια που αγόρασε με τα χρήματα όλων των Ελλήνων.

      Διαγραφή
    2. H E.Δ. και η ηγεσία τους απέδειξαν δυο χρόνια τώρα πως και γνωρίζουν και μπορούν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς την πανδημία χωρίς υποχρεωτικότητα και ποινές.

      Διαγραφή
  3. Όσα γράφονται άρθρα στα οποία γενικά αναφέρονται στο χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού του στρατού χωρίς ποσοστά τόσο καχύποπτος γίνεται ο κόσμος.. βγάλτε τόσο ποσοστό οι μόνιμοι τόσο οι φαντάροι.. επίσης βάλτε και τους νοσησαντες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οτι ισχυσει γαι τους υπολοιπους Πολιτες θα ισχυσει για ΕΔ-ΣΑ Ο ΚΡΟΝΟΙΟΣ δεν κανει διακρισεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά προτιμάει να παρουσιάζει έξαρση κοντά σε εθνικές και θρησκευτικές εορτές των Ελλήνων. Επίσης, μήπως γνωρίζεις πόσοι είναι οι αποδιδόμενοι από covid-19 νεκροί λαθρομετανάστες και Αθίγγανοι;

      Διαγραφή
  5. Το ότι συνάδελφοι που φέρουν το εθνόσημο τάσσονται υπέρ του καθολικου εμβολιασμού ο οποίος με την σειρά του καταρρίπτει και κατακεραυνώνει όλα αυτά στα οποία έχουμε δώσει Όρκο να υπηρετούμε μέχρις τελευταίας ρανίδος, αυτό με ξεπερνά και με κάνει πλεον να πιστεύω μόνο σε μια εξ ουρανού παρέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή