Έντονη δυσαρέσκεια Στρατιωτικών για μη έγκαιρη καταβολή μισθοδοσίας Δεκ 21 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Έντονη δυσαρέσκεια Στρατιωτικών για μη έγκαιρη καταβολή μισθοδοσίας Δεκ 21 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Η ΠΟΜΕΝΣ απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ με το οποίο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την απόφαση του ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σκυλακάκη σχετικά με την μη έγκαιρη καταβολή μισθοδοσίας στο στρατιωτικό προσωπικό κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2021

Αναλυτικά η σχετική επιστολή:

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., επανέρχεται στο θέμα της έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τον μήνα Δεκέμβριο προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της στην απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη σχετικά με το θέμα.

2. Συγκεκριμένα με την υπ΄ αριθ΄ οικ. 71396/0092 απόφαση του που δημοσιεύτηκε με το (β) σχετικό, ο κ. Σκυλακάκης υιοθέτησε την επιχειρηματολογία της πρότασης μας, που είχαμε καταθέσει με το (α) όμοιο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), για την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων τον μήνα Δεκέμβριο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι μας  εν όψει των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά παραδόξως αποφάσισε η πρόταση αυτή να εφαρμοστεί μόνο για τους συνταξιούχους του Δημοσίου!!!

3. Επισημαίνεται ότι ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι η υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης μας:

α. Θα έδινε την δυνατότητα στους συναδέλφους μας και στις οικογένειές τους να μπορέσουν να ανταποκριθούν, στις αυξημένες αγοραστικές τους υποχρεώσεις, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, καθόσον η ορισμένη ημέρα πληρωμής της μισθοδοσίας (απόγευμα 24ης Δεκεμβρίου), συμπίπτει με το κλείσιμο των καταστημάτων για τις εορτές. 

β. Θα διευκόλυνε, εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας του COVID-19 που παρατηρείται στη χώρα μας, την αποφυγή του έντονου συγχρωτισμού στα καταστήματα την περίοδο των εορτών, καθόσον θα διευρύνει σημαντικά τον διαθέσιμο χρόνο των καταναλωτών να κάνουν τις απαραίτητες αγορές.

γ. Θα συνέβαλε έτι περαιτέρω στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, για την τόνωση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

4. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., θα συνεχίσει να καταθέτει εμπεριστατωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις με γνώμονα, τόσο την διευκόλυνση των συναδέλφων μας στην καθημερινότητα τους, όσο και την ανάγκη προστασίας όλων μας από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ευελπιστώντας ότι οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς, θα αντιληφθούν την ανάγκη να εφαρμόζουν το δίκαιο και το σωστό των προτάσεων αυτών προς όλους.

Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

  1. Γειά σου κ.Σκυλακάκη! Έχεις τεράστιο κόμπλεξ με τους στρατιωτικούς.... Δεν μας γουστάρετε,το εμπεδώσαμε,το ξέρουμε.
    Ούτε ΕΜΕΙΣ... Θα το διαπιστώσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα.. εντάξει.
    Ποιος εχασε την ενσυναίσθηση για να την βρει ο εν λόγω κυριος και οι λοιποι της ιδιας ιδεολογίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή τους. Αλλά ποιος την έχασε να τη βρουν αυτοί. Κατά τ άλλα παχιά λόγια και βαρυγδουπες δηλώσεις. Ντροπή τους που άφησαν τον κόσμο απλήρωτο χρόνια μέρα. Πώς θα ταξιδέψουν όσοι υπηρετούν μακριά;;; Τι θα φάνε κάποιοι αυριο;; Δεν έχουν όλοι 5ψηφιες και 6ψηφιες καταθέσεις κύριοι...Αιδως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακραν απο τα παλαια χρονια, το αποκομμα αυτο κοροιδευε παντα τους Στρατιωτικους,αλλα υπαρχει ενα μεγαλο μερος στο Στρατευμα αφελων και αγραμματων,που συνεχιζει να τους ψηφιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο το 1974 μεχρι σημερα, το μονο κομμα που ειναι απεναντι στο χακι ειναι η ΝΔ. Μηπως να σκεφτουμε πλεον το συμφερον μας και να μαυρισουμε τους ΤΡΑΝΣ δεξιους; ΔΕΝ προτεινω κανενα, αλλα μακρια απο αυτους πλεον που μια ζωη μας θεωρουν ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ. Η δηθεν ιδεολογια εχει γινει επιβιωση. ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αισχος.Ντροπη.καποιοι πριν τις εκλογες ειχε πιαστει η μεση τους απο τις υποκλισεις στα βουλευτικα γραφεια προκειμενου να γινουν μετεπειτα κουβερναντες ανωτατων.και αυτο ειναι το Ευχαριστω;ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ειναι εικονα ενστολων αυτη να παραπονουνται χωρις να ιεραρχουν τις προταιρεοτητες του κρατους σε αλλους τομεις.Ειδικα η ΠΟΜΕΝΣ εχει παραπονο με την ΥΕΘΑ κ Παναγιωτοπουλο ? Κομποδεμα εχετε και μην κοροιδευομμαστε ξοδεψτε και σε λιγες μερες θα πληρωθειτε,δεν χαλασε ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εικονα που παρατηρειτε διαχρονικα στο στρατευμα σαν του λογου σου,αντικατοπτριζει την μειονοτητα των βολεμενων στο στρατευμα δια πλαγιων μεσων.οποτε δικαιως υμνειτε και υποστηριζετε τον αφεντη σας.

      Διαγραφή
    2. Τα είπες όλα. Κατάντια...Η Παναγιά να μας φυλάει...

      Διαγραφή
    3. και μόνον που χρησιμοποιείς την λέξη "ένστολος" για να χαρακτηρίσεις τους αξιωματικούς & υπαξιωματικούς των ε.δ., υποδηλώνει την ιδιότητά σου, οπότε τα περί προτεραιοτήτων και κομποδεμάτων καλό θα ήταν να τα συμπεραίνεις και να τα γράφεις κάπου αλλού.

      Διαγραφή
  8. Προς ΑΝΏΝΥΜΟΣ Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021 7:16:00 μ.μ.>ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και αφηστε τις αμπελοσοφιες .Ολοι σας εχετε κομποδεμα ξοδεψτε και σε λιγες μερες θα πληρωθειται τον μισθο όχι….ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ότι δουλεια κανετε όχι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ.-ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΧΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ-To υφος γραφης με γραφομενα φανερωνει τι ειδους ενστολοι ειστε.Επιπλεον μην εμπιστευεστε ενωσεις εν ενεργεια ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ.-Η αληθεια ποναει..
    Αφεντης ολων μας είναι Εκεινος που σημερα γιορταζουμε.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθε να γραφεις αγαπητε.Τα δυσνοητα που γραφεις τα καταλαβαινεις;Η να φωναξουμε κανενα αλλο κυβερνητικο τρολακι των 0,50;

      Διαγραφή
    2. Aφεντικό έχουν μόνο Τα ζώα

      Διαγραφή
  9. Προς 2021 6:08:00
    Δεν μας είπες θα τούς ξαναψηφησεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαν κι αυτόν τον 6:08:00 ξέρετε πόσοι υπάρχουν??? Χιλιάδες απόστρατοι, και σεις περιμένετε προκοπή?????
    Είναι τυφλωμένοι κύριοι, δεν βλέπουν στο ένα μέτρο δυστυχώς........

    ΑπάντησηΔιαγραφή