Η απάντηση ΥΕΘΑ για καθυστερήσεις αποσπάσεων συνυπηρέτησης εργαζομένων Δημοσίου με Στρατιωτικούς

Η απάντηση ΥΕΘΑ για καθυστερήσεις αποσπάσεων συνυπηρέτησης εργαζομένων Δημοσίου με Στρατιωτικούς

«Η απόσπαση διενεργείται με κοινή απόφαση των συναρμοδίων υπουργών, η οποία εκδίδεται κατόπιν σχετικής αίτησης του υπαλλήλου, που τυγχάνει σύζυγος στρατιωτικού, με σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του φορέα υποδοχής. Οι ενέργειες για την υλοποίηση της διαδικασίας εκδηλώνονται από την υπηρεσία στην οποία υπάγεται ο/η υπάλληλος», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει εμπλοκή στη διαδικασία, εκτός από τις περιπτώσεις όπου αποτελεί τον φορέα υποδοχής, για τις οποίες καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διεκπεραιώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης με θέμα «Καθυστέρηση για τις αποσπάσεις συνυπηρέτησης εργαζομένων του δημοσίου τομέα με ένστολο προσωπικό» και σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη και Βασίλης Κεγκέρογλου με θέμα «Μεγάλες καθυστερήσεις στις αποσπάσεις εργαζομένων στον δημόσιο τομέα για συνυπηρέτηση με ένστολο σύζυγο».

Από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνέχισε ο υπουργός, «η συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων κάθε Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εξετάζουν τα σχετικά θέματα αποσπάσεων και παρέχουν τη γνωμοδότησή τους, έχει υλοποιηθεί από το έτος 2016, ενώ τυχόν τροποποιήσεις στον ορισμό μελών τους πραγματοποιούνται άμεσα και χωρίς κωλυσιεργία».

Ο κ. Παναγιωτόπολος ανέφερε ότι «τα Γενικά Επιτελεία έχουν παγιοποιήσει και εφαρμόζουν διαδικασία, όπου συγκεντρώνουν τα στοιχεία των στελεχών που δεν εγκρίθηκε η απόσπαση των συζύγων τους, οι οποίοι ανήκουν σε έτερα υπουργεία, πλην υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με σκοπό τη διαμόρφωση εικόνας σχετικά με τα ζητήματα συνυπηρετήσεων και τα διαβιβάζουν στα αρμόδια υπουργεία, στοχεύοντας στη θετική τους ανταπόκριση προς διευθέτηση του θέματος».

Ακολούθως, καταλήγει στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «επί των απαντήσεων των υπουργείων, ενημερώνονται τα ενδιαφερόμενα στελέχη».

Τα σχετικά έγγραφα των απαντήσεων ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια