ΥΠΕΘΑ: Χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων-Δείτε το Διάγραμμα

ΥΠΕΘΑ: Χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων-Δείτε το Διάγραμμα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα οποία παρουσιάζει το «protothema.gr», το 76% των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ το 24% παραμένει ανεμβολίαστο, τη στιγμή που στον γενικό πληθυσμό 6 στους 10 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο. Εντύπωση παρουσιάζουν τα επιμέρους στοιχεία, καθώς αποτυπώνουν τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ των εργαζομένων στα διάφορα υπουργεία. Συγκεκριμένα, πρωταθλητές στη σχετική λίστα, με ποσοστό 87%, αναδεικνύονται οι υπάλληλοι που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας.

Στον αντίποδα, ουραγοί, με ποσοστό που υπολείπεται ακόμα και του συνολικού πληθυσμού (52%), είναι οι εργαζόμενοι που υπάγονται στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς μόλις 1 στους 2 έχει εμβολιαστεί πλήρως. Από τους συνολικά 2.155 υπαλλήλους του ΥΠΕΞ οι 1.047 παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Χαμηλά ποσοστά κάλυψης εμφανίζουν και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (65%), με 31.265 άτομα να παραμένουν ανεμβολίαστα (ποσοστό 35%). Επίσης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (68%) και στο Ναυτιλίας (68%).

Σε κάθε περίπτωση, η συνολική εικόνα της εμβολιαστικής κάλυψης στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει απομακρύνει προς ώρας τις σκέψεις της κυβέρνησης για επέκταση της υποχρεωτικότητας. Το θέμα ωστόσο δεν έχει φύγει εντελώς από το τραπέζι, καθώς, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια