ΥΕΘΑ για νυκτερινή αποζημίωση: Η μη χρηματοδότηση από ΥΠΟΙΚ καθιστά ανίσχυρη την έκδοση ΚΥΑ-Τι είπε για Σ-Κ και Αργίες

ΥΕΘΑ για νυκτερινή αποζημίωση: Η μη χρηματοδότηση από ΥΠΟΙΚ καθιστά ανίσχυρη την έκδοση ΚΥΑ-Τι είπε για Σ-Κ και Αργίες

Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε η Βουλευτής κα Άννα Ευθυμίου με θέμα «Αποζημίωσης Εκτέλεσης Υπηρεσιών Αργιών», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς, η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Παρά το γεγονός ότι βούληση της πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) είναι η προώθηση νέου σχεδίου ΚΥΑ για την αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης ώστε να εκκινήσει εκ νέου προσπάθεια ρύθμισης του θέματος, η μη συνδρομή του προαπαιτούμενου της εξασφάλισης της απαιτούμενης χρηματοδότησης καθιστά ανίσχυρη την έκδοση της ΚΥΑ και μετακυλίει το χρόνο έκδοσής της, προς αποτροπή δημοσιονομικών αποκλίσεων. Όπως είναι ευνόητο, η θέση αυτή του ΥΠΟΙΚ πηγάζει από την υποχρέωση διαφύλαξης της ακεραιότητας του κρατικού προϋπολογισμού (Π/Υ) και την κάλυψη των έκτακτων δημοσιονομικών αναγκών στα όρια του εκάστοτε ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Περαιτέρω, αναφορικά με τις αποζημιώσεις για εκτέλεση υπηρεσιών αργιών, κατά το προηγούμενο διάστημα κατόπιν σχετικής προβολής απαίτησης, αναζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του Π/Υ του ΓΕΣ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων για το προσωπικό του Στρατού Ξηράς (ΣΞ).

Απότοκο των συντονισμένων ενεργειών της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ σε αγαστή συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ, ήταν η ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ και συνακόλουθα του ΓΕΣ, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις, προκειμένου να καταβληθεί στα στελέχη του ΣΞ η αποζημίωση για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες και τις τοπικές αργίες για το έτος 2020. Η εν λόγω καταβολή αποζημιώσεων ολοκληρώθηκε εντός Αυγούστου τρέχοντος έτους.

Σε κάθε περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι, το ΥΠΕΘΑ θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, προβαίνοντας σε τακτικές και έκτακτες καταβολές αποζημίωσης, οσάκις το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια του εκτελούμενου προϋπολογισμού.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Φιλοτιμη η προσπαθεια της Βουλευτου Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ της Ν.Δ.κ Άννα Ταξιάρχη Ευθυμίου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ίδια και τα ίδια, έχει καταντήσει κουραστικός ο κ.ΥΕΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που δεν λένε είναι ότι ουσιαστική κατάργηση έγινε από τους σφυριζαβλακανελ και τον καποιον που παρίστανε τότε τον α(στερητικό)γεεθα το 2015, ενώ για την ΠΑ και το ΠΝ συνεχίζετε μέχρι και σήμερα η κανονική απόδοση τους ακόμη και στους σμηναρχάρες των 55+ που συνεχίζουν να πετούν, χαρταετό όμως. Το ότι δεν προβλέπεται κονδύλιο στον ΠΥ των ΕΔ οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ με την συνδρομή φυσικά και των δεδομένων ανωτάτων. Εμείς πάντως θα θυμηθούμε την ΝΔ στις επικείμενες εκλογές και φυσικά αντιστοιχα την υπουργάρα και στην εκλογική του περιφέρεια που υπάρχουν πολλοί ψήφοι συναδέλφων ε.ε. και ε.α. και των οικογενειών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΟΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλος να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ομόνοια και την αγάπη, ένα μεγάλο ΟΧΙ στη διχόνοια και το μίσος, να ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ όλους αυτούς που με τις πράξεις τους μας παρασύρουν σε αψιμαχίες και να ΑΠΕΧΟΥΜΕ από οποιαδήποτε έκφραση πολιτικών απόψεων. Μόνος μας σύμμαχος ήταν και θα είναι η ενότητα. Μόνος μας εχθρός η διχόνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσοι το χάλκεον χέρι του φόβου βαρύ αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχουσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η παρανομη κυβέρνηση συνεχιζει δια των παραγόντων της, να κοροϊδεύει τον κοσμο.
    Πουθενατζηλας το ανάγνωσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω τι να γράψω απο την συγκίνηση. Πραγματικά προβληματίζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή