ΚΕΕΔ: Ορκωμοσία 180 Νεοκαταταγέντων ΕΠΟΠ ΕΔ παρουσία Α/ΓΕΕΘΑ (ΦΩΤΟ)

Ορκωμοσία Νεοκαταταγέντων ΕΠΟΠ στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ»

Την Παρασκευή 08 Οκτωβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρευρέθη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοκαταταγέντων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στο Μεγάλο Πεύκο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά τον χαιρετισμό του και καλωσορίζοντας τους 180 ορκισθέντες ΕΠΟΠ στην οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ενίσχυση των Μονάδων τους με προσωπικό μετά από σχεδόν μια δεκαετία, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους.

Στη συνέχεια κάλεσε τους νεοκαταταγέντες ΕΠΟΠ να καταβάλουν κάθε προσπάθεια και κάθε αναγκαία θυσία, ώστε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του Στρατεύματος μέσω της σκληρής και επίπονης εκπαίδευσης, και τους τόνισε τη σημασία του όρκου τους ως του αόρατου συνδέσμου με όσους υπηρέτησαν στο παρελθόν, υπηρετούν στο παρόν και θα υπηρετήσουν στο μέλλον στις Ειδικές Δυνάμεις και τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, υπερασπιζόμενοι διαχρονικά τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στάθηκε επιπλέον στη δημιουργία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συγκεντρώνει υπό ενιαία Διοίκηση το πλέον επίλεκτο προσωπικό και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, επιτυγχάνοντας την πλήρη αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, αλλά και την υιοθέτηση κοινής επιχειρησιακής αντίληψης και κουλτούρας. Για να δείτε το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ (πατήστε εδώ).

Με την ορκωμοσία των νεοκαταταγέντων ΕΠΟΠ, ολοκληρώθηκε η βασική τους εκπαίδευση, η οποία ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου 2021. Η εκπαίδευσή τους θα συνεχιστεί με το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης ΕΠΟΠ Ειδικών Δυνάμεων έως τις 03 Δεκεμβρίου 2021 και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν την εκπαίδευση ειδικοτήτων, προκειμένου να αποδοθούν στις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων.

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ Υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Πάρης Καπραβέλος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, όπως και κατά την εκπαίδευση των νεοκαταταγέντων ΕΠΟΠ, τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

Πρώτος το σωστό παράδειγμα έδωσε για μία ακόμη φορά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στην ορκωμοσία των νέων Επαγγελματιών Οπλιτών των Ειδικών Δυνάμεων. Αν και οι υπεύθυνοι του ΚΕΕΔ, είχαν στήσει τέντα λόγω βροχής, για τον Αρχηγό και τους επίσημους της στρατιωτικής ιεραρχίας, αυτός προτίμησε να παραμείνει στη βροχή καθ όλη τη διάρκεια της ορκωμοσίας των νέων ΕΠΟΠ.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια