Ενημέρωση ΥΕΘΑ: Ποια εξοπλιστικά προγράμματα των 3 κλάδων ΕΔ εγκρίθηκαν από τη Βουλή

Ενημέρωση ΥΕΘΑ: Ποια εξοπλιστικά προγράμματα των 3 κλάδων ΕΔ εγκρίθηκαν από τη Βουλή

Ενημέρωση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων & Συμβάσεων της Βουλής

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε σήμερα, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Γερουσίας σχετικώς με ενεργοποιήσεις προγραμμάτων.

Στη διαδικασία συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς. ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ.

Κατά την συνεδρίαση και κατόπιν ενδελεχούς ενημερώσεως από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής ενέκριναν τα ακόλουθα:

Προγράμματα αρμοδιότητος ΓΕΣ

Κατασκευή Αεροσήραγγας που θα χρησιμοποιηθεί ως εξομοιωτής ελευθέρας πτώσεως για την εκπαίδευση των κομάντος και όλων των Κλάδων των ΕΔ στην ελεύθερη πτώση.

Αναβάθμιση ηλεκτροπτικών συστημάτων 19 ελικοπτέρων του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (1ο ΤΕΕΠ) της Αεροπορίας Στρατού “Apache” AH-64A+.

Προμήθεια Αντιαρματικού Πυραυλικού Συστήματος (Spike NLOS).

Προμήθεια Πυραυλικού Συστήματος για τα ελικόπτερα AH-64A/DHA Apache/ Longbow Apache.

Προγράμματα αρμοδιότητος ΓΕN

Προμήθεια Κατευθυνομένων Βλημάτων για τον εξοπλισμό τεσσάρων Κανονιοφόρων και τεσσάρων Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου Mark V του Π.Ν.

Κατακύρωση του διαγωνισμού για τη γενική επιθεώρηση – επισκευή των κύριων Μηχανών Εσωτερικής Καύσεως των Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ του Π.Ν..

Προγράμματα αρμοδιότητος ΓΕΑ

Εν συνεχεία υποστήριξη (Follow-On-Support/FOS) των εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-6A Texan II της ΠΑ.

Προμήθεια Φυσιγγίων για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4E AUP της ΠΑ.

Επικαιροποίηση Αποφάσεως Ενεργοποιήσεως Υποπρογράμματος για τη Χρομίσθωση Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΕΑ/UAV) κατηγορίας MALE.

Υποστήριξη κατευθυνομένων βλημάτων τύπου IRIS-T μικρού βεληνεκούς της ΠΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια