Συμμετοχή Α/ΓΕΕΦ σε Συνέδριο για την Άμυνα και την Ασφάλεια (ΦΩΤΟ)

Συμμετοχή Α/ΓΕΕΦ σε Συνέδριο για την Άμυνα και την Ασφάλεια (ΦΩΤΟ)

Ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης παρευρέθηκε την Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021, στην έναρξη των εργασιών του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Άμυνα και την Ασφάλεια (Cyprus Defence and Security Conference), το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία, από 04 έως 05 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έγιναν παρεμβάσεις από διακεκριμένους ομιλητές προερχόμενους τόσο από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και από την Αμυντική Βιομηχανία, σε επί μέρους θεματικές ενότητες, οι οποίες κάλυψαν τα θέματα της ανάπτυξης οπλικών συστημάτων και δυνατοτήτων, των αμυντικών δαπανών και της έρευνας και καινοτομίας. Παράλληλα στον χώρο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίδειξη νέων τεχνολογιών αιχμής που αναπτύσσονται στην αμυντική βιομηχανία.

Ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης, σε παρέμβαση του ως κεντρικός ομιλητής, κατά τη τελετή έναρξης ανέδειξε τη σημασία του Συνεδρίου σε ότι αφορά στον εμπλουτισμό του δημόσιου διαλόγου επι των προκλήσεων που σχετίζονται με την άμυνα και την ασφάλεια. Επισήμανε επίσης ότι το Συνέδριο αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία αλληλεπίδρασης της Διεθνούς Αμυντικής Βιομηχανίας με την αντίστοιχη εγχώρια βιομηχανική και ερευνητική κοινότητα η οποία αξιοποιώντας τις εν εξελίξει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, συμμετέχει σε αξιόλογο αριθμό δράσεων. Σημείωσε επίσης ότι οι δράσεις αυτές ήδη έχουν παρουσιάσει απτά αποτελέσματα τόσο προς όφελος της ΚΔ και της ΕΦ, όσο και των εγχώριων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων τα οποία εξειδικεύονται στα προγράμματα ανάπτυξης στρατιωτικών δυνατοτήτων.

Ο Αρχηγός τέλος, αναφέρθηκε στο γεωπολιτικό περιβάλλον της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου και τις αναδυόμενες προκλήσεις για την άμυνα και την ασφάλεια των κρατών της περιοχής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γενικότερο πλαίσιο αξιοποίησης των συνιστωσών ισχύος της ΚΔ και των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, καθώς επίσης και το ευρύ πλέγμα των διεθνών συνεργασιών που αναπτύσσει, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια