ΥΕΘΑ για Κρατήσεις ν.4093/12: Εκπονήθηκε νομοθετική ρύθμιση-Οι εν λόγω μειώσεις έχουν επιστραφεί με μορφή μερίσματος

ΥΕΘΑ για Κρατήσεις ν.4093/12: Εκπονήθηκε νομοθετική ρύθμιση-Οι εν λόγω μειώσεις έχουν επιστραφεί με μορφή μερίσματος

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Κρατήσεις ν.4093/2012 στα μερίσματα Μετοχικών Ταμείων», σας γνωρίζουμε ότι, για την εν θέματι περίπτωση έχει εκπονηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ και στοχεύει στην παύση, από την 1η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους, των μειώσεων και κρατήσεων του ν.4093/2012 (Α΄222), στα μερίσματα και οικονομική ενίσχυση που καταβάλουν τα εν λόγω Ταμεία (ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ) και οι οικείοι Ειδικοί Κλάδοι (ΕΚΟΕΜΣ, ΕΚΟΕΜΝ, ΕΚΟΕΜΑ) στους μερισματούχους τους.

Περαιτέρω, στην πράξη οι εν λόγω κρατήσεις και μειώσεις έχουν αποδοθεί και επιστραφεί στο σύνολο των μερισματούχων (κάθε επόμενο έτος) με τη μορφή μερίσματος, καθώς τα έσοδα των Ταμείων από τις υπόψη μειώσεις συμπεριλαμβάνονται στα διανεμητέα έσοδα, βάσει των οποίων διαμορφώνεται η τιμή μεριδίου κάθε έτους.

Εν κατακλείδι, η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξετάζει πάντοτε, και ενδελεχώς, όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται από τα Μετοχικά Ταμεία και τους Ειδικούς Κλάδους Οικονομικής Ενίσχυσης (Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.), δια μέσου των οικείων Γενικών Επιτελείων, με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

  1. καταλαβατε ....κατι? ...απο αυτα... τα.....δικηγοριστικα...που λεει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αναφέρεται τι γίνεται με τους συνταξιούχους 2 ταχυτήτων? Πριν και μετά το 2916...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ή μας περνάνε για μαλ....ες ή έχουν χαζέψει όλοι τους. Δηλαδή από την μία μας τα παίρνουν και από την άλλη μας τα δίνουν? Κάποιος να του πει ότι αυτό ισχύει για τους παλαιούς συνταξιούχους, ενώ στους νέους μόνο δίνει (από τις κρατήσεις των παλαιών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο νέος είναι ωραίος και ο παλιός είναι για γρήγορη απόσυρση. Άκου προ 2016 και μετά 2016, ότι π@π@ρι@ σκεφτεί ο κάθε σφυριζοσαχλανελομπ@γλαμάς την αμολά και φεύγει. Ρε τι πίνετε και δεν το καταπίνετε; Και λίγα σας είπε ο υεθα.

      Διαγραφή
  4. Ψάχνω να βρω ποτέ πήραμε το μερισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφοι έχετε όλοι δίκαιο.
    Αλλά που θα το βρούμε;
    Ας εξηγήσει επιτέλους κάποιος στον κύριο υπουργό (και εννοώ από αυτούς που μπορούνε, ΕΑΑΣ κλπ), ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή άτομα με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας οι οποίοι παίρνουν διαφορετικό μέρισμα (πριν το και μετά το 2016) διότι στους μεν γίνονται κρατήσεις του Ν 4093 στα μερίσματα από τα ταμεία στους δε όχι.
    Τι δεν καταλαβαίνει ο υπουργός;
    Μας κοροϊδεύει;
    Τι πρέπει να γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στην πράξη οι εν λόγω κρατήσεις και μειώσεις έχουν αποδοθεί και επιστραφεί στο σύνολο των μερισματούχων (κάθε επόμενο έτος) με τη μορφή μερίσματος,....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...????????????????..ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΤΙ ;;; ΟΙ ΠΡΟ ΤΟΥ 2016;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελειωσατε.Αντε γεια.Χαιρε Καισαρ(κυριακο) οι Αποστρατοι σε χαιρετουν ....και σου κουνανε μαντηλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ποιο υπουργείο νομιζει οτι ειναι; ας του το υπενθυμίσει κανεις! Ας ρωτήσει να μαθει τα του υπουργείου του και ας κατεβει απο το καλαμι, για ποσο πιστεύει θα ειναι υπουργος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοροιδια!!!!!!!!!!!!!!! Μαυρο στις εκλογες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απλά μας παρναει για μ@λ@κ@ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ: ΑΝΏΝΥΜΟΣ
    Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 8:52:00 π.μ.

    Μπορείς να γίνεις πιό σαφής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι σαφης να γινει τρομαρα του .Απο του νταου γραφει σε κανενα υπολογιστη κανενος υπαλληλου που βγηκε να καπνισει.Για τον8:52 γραφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για τον8:52 γραφω....απο που κατεβηκες ρε !!! εσυ ....απο τον πλανητη αρη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ο 8:52 επίσης σας γράφει, κανονικά όμως. Ξυπνάτε γίδια και μην διχάζεται το προσωπικό των ΕΔ.

      Διαγραφή
  15. Τα γαλάζια "τσακαλωτάκια" της Νού -Δού....να τους χαιρόμαστε δωσανε τα € εκατ σε Vouchers και "γραφουν" ολον τον κοσμο και το ΣτΕ ....Αν δεν δινουν χρηματα μετα την Απόφαση του ΣτΕ τι περιμένετε να μας δωσουν αλλα χρηματα;Αμα ειμασταν καθαρίστριες θα τα παιρναμε ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή