Τι συμβαίνει με το ΝΙΜΤΣ;

Τι συμβαίνει με το ΝΙΜΤΣ;

Γράφει ο Τάσος Φαραντάτος

Μετά την «απομάκρυνση» του Γεν. Δντού του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού εκ της θέσεώς του,του κ. Γκιζάρη, η θέση τελεί σε χηρεία.

Στο ΔΣ του νοσοκομείου η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, εκπροσωπείται με έναν σύμβουλο/μέλος, δηλαδή έχει μια ψήφο από τις 11, που είναι και το σύνολο των μελών του ΔΣ.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, το ΔΣ του νοσοκομείου, στο οποίο προεδρεύει ο εκάστοτε πρόεδρος του ΜΤΣ, εκλέγει κατά πλειοψηφία τον γενικό Διευθυντή του νοσοκομείου από υποψηφίους, που έχουν προταθεί ή έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη θέση. Με ποια διαδικασία όμως; Με ποια κριτήρια; Ποιος προτείνει; Υπάρχει διαφάνεια; Υπάρχει θεσμοθετημένη και αξιοκρατική διαδικασία;

Οι αδιαφανείς διαδικασίες που τηρούνται στην επιλογή, θεωρώ ότι έχουν σχέση με την επιθυμία της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας, να διορίζει τον άνθρωπο που εμπιστεύεται. Εν ολίγοις τα μέλη του ΔΣ, υπό την καθοδήγηση του προέδρου και των προϊσταμένων τους, ψηφίζουν υπέρ του προσώπου που τους έχει υποδειχθεί από το ΥΠΕΘΑ. Δηλαδή ο Γενικός Διευθυντής (που και αυτός έχει μια ψήφο στο ΔΣ) στην ουσία διορίζεται και μόνον τυπικά εκλέγεται από το ΔΣ.

Όμως καίτοι έχουν προγραμματισθεί μέχρι σήμερα πέντε συνεδριάσεις του ΔΣ, όπου υπήρχε η νόμιμη απαρτία, για να εκλεγεί ο νέος Γεν. Δντής του ΝΙΜΤΣ, όλες αναβλήθηκαν (10, 13, 14, 21 και 23 Σεπ 21)

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι:

α. Δεν υπήρξαν υποψηφιότητες για τη θέση, οπότε καθυστερεί το πράγμα μέχρι να υπάρξει πληθώρα ενδιαφερομένων;

β. Μήπως οι υποψήφιοι δίνουν το δικό τους παρασκηνιακό αγώνα με τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα να οδηγούν σε αδιέξοδα;

γ. Μήπως γίνεται πόλεμος πατρώνων στην πολιτική αρένα και καθυστερεί η τελική επιλογή από την εξουσία;

δ. Μήπως στις αναβληθείσες συνεδριάσεις η σύνθεση του ΔΣ (των παρόντων μελών) δεν επέτρεπε την εκλογή του προσώπου που είχε υποδειχθεί; (Δεν τους έβγαιναν τα κουκιά;)

Σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι/μερισματούχοι του ΜΤΣ έχουν δικαίωμα να ενημερωθούν επισήμως από τον Πρόεδρο ΜΤΣ και ΝΙΜΤΣ, για ποιους λόγους η συνεδρίαση του ΔΣ/ΝΙΜΤΣ, για την ανάδειξη Γεν. Δντου έχει αναβληθεί 5 φορές!!

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Το να ειναι ο συμβουλος/μελος που εχει στειλει η ΕΑΑΣ στο ΔΣ/ΝΙΜΤΣ αποστρατος αστυνομικος και οχι αποστρατος του στρατου (με δεδομενο οτι η ενωση αποστρατων της αστυνομιας εχει στειλει εκει αλλο συμβουλο/μελος) αποτελει τον υπερτατο ευτελισμο σε βαρος των αποστρατων του στρατου ξηρας. Οσον αφορα τον Γεν. Δντη θα πρεπει να αλλαξει η διαδικασια διορισμου του, και να διοριζεται οπως οι Δντες των αλλων Στρατιωτικων Νοσοκομειων αφου πρωτα γινουν οι απαιτουμενες ρυθμισεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπήρξε μόνο μία περίοδος που στο ΜΤΣ ορίστηκε πρόεδρος που ήταν και γνώστης και έγινε δουλειά. Ο θεσμός του προέδρου έπρεπε να θωρακίζεται από αδιάβλητες διαδικασίες επιλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου το ειπες μονος σου. Κοκκορομαχιες εκλεκτων που θα μας σωσουν. Μαχη αριστων.
    Ελλας το μεγαλειο σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς δεν αναρωτιέται πως λειτουργεί το νοσοκομείο χωρίς διευθυντή τόσες μέρες? Ποιος υπογράφει? Υπάρχει κενό διοίκησης? Ειδικά μετά από τις αναστολές προσωπικού και τις μεταθέσεις της καλοκαιρινής περιόδου η ομαλή λειτουργία έχει διαταραχθεί?..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελεί υπό προσωρινή διοίκηση το ίδρυμα, αυτό έχει γραφτεί. Τώρα για τα άλλα ποιος ξέρει να μας πει;

      Διαγραφή
  5. Το τραγικό θα είναι εκτός από τον υποδιευθυντή που είναι του τεχνικού σώματος(;) να διορίσουν και διευθυντή εκτός υγειονομικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκ του νόμου που δεν έχει αλλάξει σε πολύ συγκεκριμένα σημεία, η ΕΑΑΣ μπορεί και δύναται και όχι "εάν το επιθυμεί" να γεμίσει τον κάθε υπουργίσκο γκαιμπελισκο με αγωγές και μηνύσεις μέχρι τέλους και να θέσει το θέμα και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ. Άρα το πρόβλημα είναι εφοσον έχει και χρήματα και νομικούς συμβούλους ΓΙΑΤΙ δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα των ε.α. συναδέλφων. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να προτείνει σε ε.α. αλλά και σε ε.ε. συναδελφους να συνασπιστούν σε ένα νόμιμο φορέα και να "ταράξουν" στις αγωγές και μηνύσεις τα προεδρεία των ΕΑΑ για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ξυπνάτε και απαιτειστε από το ευρωπαϊκό δίκαιο τα δικαιώματα που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές νομολογίες και υποχρεωτικές οδηγίες. Σημ. Δεν χρειάζονται πολλοί δικηγόροι και διάσπαση της προσπάθειας, μόνο ένας και καταρτισμένος σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή