ΓΕΕΦ: Επίσκεψη Α/ΓΕΣ Ηνωμένου Βασίλειου-Τελετή Επίδοσης Ξιφών σε Αξιωματικούς (ΦΩΤΟ)

ΓΕΕΦ: Επίσκεψη Α/ΓΕΣ Ηνωμένου Βασίλειου-Τελετή Επίδοσης Ξιφών σε Αξιωματικούς (ΦΩΤΟ)

1. Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου του Ηνωμένου Βασίλειου, Στρατηγού Mark Carleton-Smith στο ΓΕΕΦ

O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Chief of the General Staff) του Ηνωμένου Βασιλείου, Στρατηγός Sir Mark Carleton-Smith, πραγματοποίησε σήμερα (22-09-2021) επίσκεψη στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, και συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και τρόποι αναβάθμισης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υλοποίηση του Προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο, στο παρόν στάδιο, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κλικ για μεγέθυνση:

2. Τελετή Επίδοσης Ξιφών σε Αξιωματικούς

Την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ», στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, κ. Χαράλαμπου Πετρίδη και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, η τελετή επίδοσης ξιφών σε Αξιωματικούς οι οποίοι δεν προέρχονται από Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης, ο Υπαρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, ο Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Απόστολος Περβολαράκης καθώς και αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.

Ο Αρχηγός της ΕΦ στην Ημερήσια Διαταγή του τόνισε ότι, η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο στη σταδιοδρομία τους, καθώς και τυπικά ολοκληρώνεται η ένταξή τους στο Σώμα των Αξιωματικών, το οποίο με ευσυνειδησία, επαγγελματισμό  και προσήλωση υπηρετούν. Υπενθύμισε ότι, το ξίφος του αξιωματικού δεν αποτελεί ένα απλό εξάρτημα της  στολής, αλλά αντιπροσωπεύει ύψιστες αξίες, ιδανικά και αρχές τις οποίες διαχρονικά μεταλαμπάδευσαν οι προκάτοχοί μας Αξιωματικοί οι οποίοι πολέμησαν, άσκησαν διοίκηση και πολλές φορές έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος για την υπεράσπιση των δικαίων της φυλής μας.

Ταυτόχρονα, η επίδοση του ξίφους αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης της αδιάλειπτης προσφοράς των Αξιωματικών στην Εθνική Φρουρά, στην οποία υπηρετούν, με σεβασμό στις στρατιωτικές αρετές της καρτερίας και της πειθαρχίας, με ήθος και επαγγελματισμό. Ανέφερε ότι πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για το ξίφος το οποίο κρατούν, καθόσον το έχουν τιμήσει κατά το παρελθόν, πλήθος ηρώων κατά τους αγώνες της Πατρίδας και του Έθνους μας.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι ως μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της Εθνικής Φρουράς, αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημά της. Προς τούτου τους κάλεσε, να διευρύνουν συνεχώς τους ορίζοντες τους, να αναπτύξουν πρωτοβουλία, ώστε σύμφωνα με την Πρόθεση του προϊσταμένου τους να αντιμετωπίζουν με σιγουριά και αυτοπεποίθηση το απρόβλεπτο.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια