ΝΙΜΤΣ: Ερωτηματικά από συνεχείς αναβολές συνεδριάσεων του ΔΣ για εκλογή νέου Γενικού Δντη

ΝΙΜΤΣ: Ερωτηματικά από συνεχείς αναβολές συνεδριάσεων του ΔΣ για εκλογή νέου Γενικού Δντη

Ματαιώθηκε για 5η συνεχή φορά η σύγκληση του ΔΣ/ΝΙΜΤΣ που είχε προγραμματισθεί για τη Πέμπτη 23 Σεπ 2021, που αφορούσε τη κάλυψη της χηρεύουσας θέσης του Συντονιστή - Γενικού Διευθυντή, μετά την «απομάκρυνση» του κ. Γκιζάρη.

Οι συνεχείς αναβολές, από τον Πρόεδρο του ΜΤΣ – ΝΙΜΤΣ, δημιουργούν τεράστιο θέμα στη λειτουργία του Ιδρύματος, αλλά και έντονο προβληματισμό στα μέλη του ΔΣ/ΝΙΜΤΣ, τα οποία θεωρούν ότι εμπαίζονται – απαξιώνονται και επί πλέον δημιουργούν επιπτώσεις και στη εύρυθμο λειτουργία του Νοσοκομείου, από τις εφαρμοζόμενες πρακτικές του Προέδρου.

Εύλογα λοιπόν τους δημιουργούνται, ερωτηματικά για τη κωλυσιεργία από τις συνεχείς προσκλήσεις και ακυρώσεις, καθόσον δεν τους γνωστοποιούνται και οι λόγοι της μη σύγκλισης, κάνοντας λόγο για ασέβεια προς το θεσμό που εκπροσωπούν και το θεσμικό ρόλο τους.

Από όσα περιήλθαν σε γνώση μας, το υπόψη θέμα δημιουργείται από το Πρόεδρο, καθόσον η υποψηφιότητα που προωθεί δεν του «βγαίνει» στη ψηφοφορία γιατί υπάρχει έτερος υποψήφιος, «βαρύ» όνομα στο χώρο των αποστράτων, με ισχυρή και έντονη παρουσία στο χώρο.

Η όλη αυτή κατάσταση δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους δικαιούχους του ΝΙΜΤΣ οι οποίοι σε κάθε περίπτωση επιθυμούν την άψογη λειτουργία του Νοσοκομείου και την παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας. Μάλιστα, όπως ανέφερε ανώτατος στρατιωτικός σε Ένωση Αποστράτων, (δικαιούχοι του ΝΙΜΤΣ είναι οι Απόστρατοι του Στρατού, Αεροπορίας, της ΕΛΑΣ και τα μέλη των οικογενειών τους, ορφανικές οικογένειες αυτών και το μόνιμο προσωπικό του ΝΙΜΤΣ) το να ευτελίζει με τις ενέργειες του ο Πρόεδρος τον εαυτό του είναι δικαίωμα του, το να ευτελίζει όμως τη θεσμική του θέση, τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος, αλλά κυρίως τους ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ και να απαξιώνει γενικότερα το Νοσοκομείο δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.

Το ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι πολλά αλλά προς το παρόν δύο:

1ον. Πότε τελικά θα πληρωθεί η θέση για να έρθει η κανονικότητα στο ΝΙΜΤΣ και

2ον. Είναι σε γνώση του πολιτικού προϊστάμενου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου οι ενέργειες του Προέδρου του ΜΤΣ-ΝΙΜΤΣ και αν όχι, σε τι ενέργειες θεραπείας προτίθεται να προβεί;

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Ο Γεν. Δντης του ΝΙΜΤΣ θα πρεπει να διοριζεται απο την Υπηρεσια (και να ειναι εν ενεργεια ή αποστρατος Αξκος του Υγειονομικου), οπως ολοι οι Δντες των Στρατιωτικων Νοσοκομειων και οχι να εκλεγεται απο το ΔΣ/ΝΙΜΤΣ. Υπαρχει αλλη ''ενεργεια θεραπειας''?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΜΤΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της κλαδικής βεβαίως βεβαίως..

      Διαγραφή
    2. Ήθελα να ήξερα πως λειτουργεί το νοσοκομείο χωρίς διευθυντή... Ποιος υπογράφει συμβάσεις? Με τις αναστολές τί γίνεται?

      Διαγραφή
  3. Γιατρος θα ειναι ή οτι να ναι;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κάνουν όλοι οι γιατροί για διευθυντές όπως δεν κάνουν και όλοι για πρόεδροι...

      Διαγραφή