Τιμώρησαν σπουδαστές της Σχολής Λιμενοφυλάκων γιατί τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή»!

Τιμώρησαν σπουδαστές της Σχολής Λιμενοφυλάκων γιατί τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή»!

«Η σχολή έχει τους δικούς της κανονισμούς και λειτουργεί σύμφωνα με αυτούς», ήταν η δικαιολογία των υπευθύνων

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 25/09/2021 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr] - ΦΩΤΟ: Αρχείου

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων να τιμωρήσει μια ολόκληρη τάξη σπουδαστών της, επειδή είχε το… θράσος να τραγουδήσει το «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο χαρακτηρίστηκε… εθνικιστικό εμβατήριο!

Η απόφαση να τιμωρηθούν αυτοί που θα κληθούν να φυλάξουν τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας είναι πανομοιότυπη με την περίπτωση του νεαρού αλεξιπτωτιστή Εμμανουήλ Μπούχλη, που είχε τιμωρηθεί επειδή είχε τολμήσει να το τραγουδήσει κατά τη διάρκεια πτώσης με αλεξίπτωτο.

Όπως και τότε είχαν χρησιμοποιηθεί αλλότριες δικαιολογίες για να δικαιολογηθεί η ποινή του -περί ασφάλειας-, έτσι και τώρα οι υπεύθυνοι κρύβονται πίσω από αναμενόμενες δικαιολογίες περί «κανονισμών της σχολής» για να δικαιολογήσουν τη συγκεκριμένη απόφαση. «Η σχολή έχει τους δικούς της κανονισμούς και λειτουργεί σύμφωνα με αυτούς», ήταν η απάντηση που δόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη «δημοκρατία», η οποία είναι σαφές ότι καλύπτει απόλυτα τη συγκεκριμένη απόφαση.

Αναρωτιέται φυσικά κανείς εάν νυν υπουργοί, λαλίστατοι επί ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα των Ελλήνων να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή», σαν τον κ. Κικίλια, που τότε δήλωνε πως «στη στρατιωτική παρέλαση θα τραγουδάμε όλοι οι πολίτες το “Μακεδονία ξακουστή”», θα βρουν να πουν κάτι αυτή τη φορά και να υπερασπιστούν το δικαίωμα των μελλοντικών φρουρών του Αιγαίου να τραγουδάνε το συγκεκριμένο εμβατήριο.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Πλεον εθνικα επικίνδυνοι.
    Απατειται επειγόντως εθνικη αναταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πιλιτικάντιδες και αυτό διότι πολιτικούς δεν διαθέτει η χώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν ανατράφεί πολιτικά ως φεντεραλιστές ως πολιτική θέση έχουν ότι η Ελλάδα είναι μια μικρή ασήμαντη χώρα η οποία μπορεί να υπάρξει μόνο ως προτεκτοράτο γεωπολιτικό και οικονομικό άλλων χωρών ως νέοδιεθνιστές
    λοιπόν δε πρόκειται να ανεχθουν με κανένα τρόπο οτιδήποτε
    εξ υψώνει τους Έλληνες γιατί αυτό χαλάει τη σούπα των αφεντικών τους.
    Ζούμε δυστυχώς στην εποχή που ο εθνομηδενισμός και η εθνική μειοδοσία αποτελούν πολιτική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή