Παναγιωτόπουλος: Το ΥΠΕΘΑ εξετάζει πλέον σοβαρά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και για τις ΕΔ

Συναγερμός για τα υψηλά ποσοστά μη εμβολιασμένων στις στρατιωτικές μονάδες - Στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους γιατί είναι δύσκολο να εφαρμοστούν μέτρα κατά των αρνητών ούτε να υπάρξουν κίνητρα - Για την ώρα, η προσπάθεια γίνεται διά της... πειθούς

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ 27/08/2021 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Τι συμβαίνει με τους αλεξιπτωτιστές των Ειδικών Δυνάμεων και το εμβόλιο; Γιατί ορισμένοι εξ αυτών αρνούνται να εμβολιαστούν; Νομίζουν ότι είναι άτρωτοι μπροστά στον αόρατο εχθρό; Την απάντηση στα ερωτήματα αυτά τη δίνει επισήμως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας: αυτό που συμβαίνει σε μια μερίδα αλεξιπτωτιστών, βατραχανθρώπων, λιμενικών αλλά και αστυνομικών, συμβαίνει και στην ελληνική κοινωνία. Όπως στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν αρνητές του εμβολίου ή άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν, έτσι συμβαίνει και στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. Εάν υποθέσουμε ότι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 52% του πληθυσμού, το ίδιο ποσοστό έχει εμβολιαστεί και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ίσως κάπως μικρότερο ποσοστό στους αλεξιπτωτιστές, καθότι πρόκειται για καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες, νεαρής ηλικίας, που ο κορωνοϊός ακόμα δεν έχει φθάσει. Έχει φθάσει όμως στις οικογένειές τους. Το πιο ανησυχητικό ωστόσο είναι αυτό που συμβαίνει τούτες τις ημέρες στις τάξεις του Υγειονομικού. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, υπάρχουν στελέχη του Υγειονομικού, γιατροί και νοσηλευτές, μόνιμοι στρατιωτικοί που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και αρνούνται το εμβόλιο.

Η κατάσταση είναι σοβαρή, τόσο που η κυβέρνηση προσανατολίζεται πλέον στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και αναζητεί τρόπους. Τον δρόμο αυτό έδειξε ουσιαστικά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, καθώς αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας τόνισε χθες ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός «είναι ένα εργαλείο που βρίσκεται στο τραπέζι». Εάν έως τώρα δεν έγινε, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά των αρνητών. Δεν μπορεί λόγου χάρη να βγάλει εκτός υπηρεσίας έναν αξιωματικό ή να του αναστείλει τη σύμβαση επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Μπορεί όμως να τον αναγκάσει να κάνει δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα τεστ. Άλλωστε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έχει λειτουργήσει μερικώς στις Ένοπλες Δυνάμεις. Για παράδειγμα, οι πιλότοι και οι μηχανικοί εδάφους που πήγαν στη Γαλλία για εκπαίδευση στα Rafale ήταν για αυτούς μονόδρομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Αλλά η υποχρεωτικότητα για όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ίσως να είναι το τελευταίο μέτρο που εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Προς το παρόν προσπαθεί να πείσει τους αρνητές διά της πειθούς. Στην προσπάθεια αυτή μπροστάρης βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, Αξιωματικός και αυτός των Ειδικών Δυνάμεων, Διοικητής της αφρόκρεμας των στελεχών του ανορθόδοξου πολέμου (Ζ-ΜΑΚ), αλεξιπτωτιστής και βατραχάνθρωπος, ο Στρατηγός Φλώρος λέει συχνά στους στρατιωτικούς που αρνούνται να εμβολιαστούν: «Το εμβόλιο δεν είναι το δόρυ που μπορεί να προσκομίσετε σε μια μάχη, αλλά η ασπίδα που θα προφυλάξει εσάς αλλά και τους πλησίον σας». Άλλωστε η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η πρώτη που έριξε στο τραπέζι την πρόταση για χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους νεοσύλλεκτους μόλις καταταγούν. «Μαζί με τα άλλα εμβόλια που κάνουμε στους νεοσύλλεκτους, να κάνουμε και ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό», αναφέρει ανώτατος αξιωματικός, από τους επιτελείς που έχουν διοργανώσει την επιχείρηση «Ελευθερία» και τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ «ΝΕΑ»: «Αδιανόητο να τεθεί εκτός μάχης ένα πλοίο ή ένα αεροσκάφος...»

Τώρα όμως με την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα τα πράγματα αλλάζουν. Το υπουργείο Άμυνας εξετάζει πλέον σοβαρά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για τα 180.000 στελέχη. Γιατί μπορεί η πλειοψηφία των στελεχών να είναι νέοι σε ηλικία, αλλά όταν αρρωσταίνει κάποιος, έστω και χωρίς συμπτώματα, για να μην κολλήσει άλλους και διασπείρει τον ιό πρέπει να μείνει εκτός μονάδας. «Σκεφτείτε», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, «τι μπορεί να συμβεί εάν σε ένα πολεμικό πλοίο πρώτης γραμμής ή σε ένα υποβρύχιο ή ακόμα σε μια μοίρα αναχαίτισης υπάρξει ένα περιστατικό Covid-19. Θεωρώ εντελώς αδιανόητο να τεθεί εκτός μάχης ένα πλοίο ή ένα αεροσκάφος εξαιτίας της αμέλειας μέλους του πληρώματος ή της αεροπορικής μονάδας να θωρακιστεί απέναντι στον ιό, μην κάνοντας εμβόλιο. Η ατομική ευθύνη αποκτά νέα ειδική και κρίσιμη διάσταση όταν έχουμε να κάνουμε με μάχιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζεται πιο δυναμικά τώρα, μετά την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλα τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (περίπου 1,4 εκατ.), μετά και την έγκριση του εμβολίου Pfizer από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων. Έτσι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ότι το εμβόλιο δεν έχει ακόμα εγκριθεί και ότι δήθεν βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των αμερικανών στρατιωτικών ανακοίνωσε με ένα απλό σημείωμα προς τους εργαζομένους του αμερικανικού Πενταγώνου ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Οστιν. Ούτε συσκέψεις, ούτε προτάσεις, ούτε τίποτα.

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

 1. Η oποια απόφαση του υπουργείου υγείας, είτε αρέσει είτε όχι, αφορά όλα τα στελέχη της χώρας, ένστολα και μη και κανείς δεν έχει ”ασυλία”.

  Απλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του,αναλαμβανοντας την ευθυνη των επιλογων του.…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια λόγια να αγαπιόμαστε.

   Διαγραφή
 2. Η Κυβερνητική ατιμία τείνει να επεκταθεί και στις ΕΔ είναι αποδεδειγμένα ανεύθυνοι και επικίνδυνοι γιαυτό τους θεωρώ ικανούς να το τολμήσουν
  Αποκρύπτουν επιμελώς ότι τα εμβόλια δε προσφέρουν τίποτα παραπάνω από τη φυσική ανοσία ειδικά τώρα πιυ ο ιός έχει ήδη γίνει ενδημικός δε βλάπτει δηλαδή πάρα την προπαγάνδα και τα συνεχή ψέματα των ακριβοπληρωμένων. Επιορκων κυβερνήτικών γιατρων και των εγκάθετων πληρωμένων με λίστες πέτσα καναλιών και δημοσιογραφήσκων η αλήθεια είναι μια δε θέλουν τον εμβολιασμό αλλά τη νομιμοποίηση και αποδοχή της απαράδεκτης έννοιας της υποχρεωτικότιτας της νεας αυτής μορφής τυρρανιας που θα αποτελέσει βήμα για καινούργιες απαγορεύσεις και υποχρέωτικότητες στο μέλλον θέλουν πολιτικό και όχι υγειονομικό αποτέλεσμα
  Και κατι ακόμη η Pfizer πήρε από τον FDA γνωμοδότηση και όχι έγκριση ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όποιος διαφωνήσει, φυσικά υποβάλει τα παράπονα του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο χαρακτηρισμός "Ψευταράδες" δεν αφορά το site αλλά κυβερνητικές δηλώσεις οι οποίες ψευδέστατα εμφανίζουν ως έγκριση την απλή και με πλήθος όρων και επιφυλάξεων γνωμοδότηση του fda για το εμβόλιο της Pfizer

   Διαγραφή
  2. Και η Υπηρεσία θα απαντήσει φυσικά όπως ξέρει, κρίνοντας τα όποια επιχειρήματα χρησιμοποιήσει ο παραπονούμενος ως απορριπτέα. Το ξέρουμε καλά το αποτέλεσμα.

   Διαγραφή
 4. Δηλαδη αν σε ενα στρατιωτικο νοσοκομειο αρνουνται απο τους 1500 στρατιωτ γιατρους, νοσηλευτες, και λοιπο εργαστ. προσωπικο δεν εμβολιαστουν οι 300, απο 1η Σεπτεμβρη θα τους κανουν αναστολη για ενα.μηνα;;; Και πως θα τους αντικαταστησει;;; Με προσληψεις 3μηνιαιες;;
  Πλακα θα εχει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εαν η οποία υπηρεσία έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει τότε θα φέρει ακεραία την ευθύνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Χα χα, ακόμη για τον Υιό μιλάνε?
  Φυσική ανοσία, μετά από 2 χρόνια ρε κανίβαλοι, δεν υπάρχει?
  Επανάληψη της Ιστορίας ρε πίθηκες?
  Αυτή τη φορά η χούντα δε θα περάσει και φταίνε τα ιντερνετικά εργαλεία που μας έχετε πασάρει.
  Θα πρότεινα να ξεκινήσετε από τα παιδιά τους.
  Μετά να δω από που θα φύγετε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η φυσική ανοσία δεν υφίσταται μετα απο 6 μηνες. Αυτό περι 2 ετων που το βρήκατε και το τσαμπουνάτε; Απαντήσεις απο έγκυρες πηγές παρακαλώ.

   Διαγραφή