Έγγραφο ΥΕΘΑ: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στο στρατιωτικό-πολιτικό προσωπικό Υγείας ΕΔ

Έγγραφο ΥΕΘΑ: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στο στρατιωτικό-πολιτικό προσωπικό Υγείας ΕΔ

Η ΠΟΕΣ δημοσιοποίησε το παρακάτω έγγραφο του ΓΕΕΘΑ με θέμα «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του COVID-19» και σχετικό το Άρθρο 206 του ν. 4820/2021 (Α' 130)

Ειδικότερα αναφέρει:

Δυνάμει του σχετικού και στο πλαίσιο επιτακτικών λόγων προστασίας της δημόσιας υγείας καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού COVID-19 στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των ΕΔ (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) που παρέχει υπηρεσίες με φυσική παρουσία στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των ΕΔ.

Επιπλέον των ανωτέρω καθορίζονται τα εξής:

α. Ο εκάστοτε Διοικητής-Διευθυντής των ανωτέρω δομών υγείας οφείλει να ενημερώσει το προσωπικό (ιδίως το προσωπικό που τελεί σε πάσης φύσεως άδεια) με κάθε πρόσφορο μέσο για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το άνωθεν σχετικό (παρ. 6 του σχετικού).

β. Το υπόχρεο προσωπικό πρέπει να έχει λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο (παρ. 6 του σχετικού).

γ. Στην περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης αυτής και σύμφωνα με το εδάφιο α' της παρ. 6α του σχετικού, επιβάλλεται στο προσωπικό το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής των καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ως ακολούθως:

(1) Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν Ιεραρχικής εισήγησης του οικείου Γενικού Επιτελείου.

(2) Ειδικά για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ), με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.

δ. Κατά το χρόνο αναστολής των καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Η αναστολή αίρεται με όμοια απόφαση, με τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (παρ. 6α. εδάφιο β' του σχετικού).

ε. Δεν υπέχουν της υποχρέωσης εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 4 του σχετικού:

(1) Όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα έξι (6) μηνών από τη νόσηση.

(2) Όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου, βάσει ειδικής λίστας εξαιρέσεων που προσδιορίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η απόδειξη του εμβολιασμού ή της νόσησης γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, η εγκυρότητα του οποίου ελέγχεται από τον Διευθυντή - Διοικητή των ως άνω δομών υγείας μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής της παρ. 1α του άρθρου 33 του ν.4816/2021 (Α' 118) [παρ. 5 του σχετικού].

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Ώρα να λάβετε την απάντηση που σας αρμόζει ''κύριοι κυβερνώντες''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή στους υπόλοιπους πήγε χαρτί ενημέρωση εδώ και 15 ημέρες, ενώ στο στρατό η ενημέρωση βγήκε στις 30 και το μαθαίνουν από το ίντερνετ.. ένοπλες Δυνάμεις.. οργάνωση.. εφέ μπουφέ μόνο.. μέριμνα προσωπικού.. ανέκδοτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει αναστολή από τον υπουργό ο στρατός έχει στρατιωτικό κανονισμό δεν το γνωρίζει ο υπουργός είναι και δικηγόρος. Ο στρατιωτικος δεν είναι δημόσιος υπάλληλος δεν διέπεται από νόμους των άλλων δημοσίων υπαλλήλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικηγόρος της συμφοράς είναι.... αφού πρώτα έβγαλε ΦΕΚ με αυξημένους εισακτέους στις Στρ, Σχολές το οποίο του το κατεδάφισε εντέχνως η Κεραμέος και κατά παράβαση του νόμου περί επιλαχόντων και δεν έβγαλε τσιμουδιά..!!!! Όσο για τα υπόλοιπα βλέπω να πέφτει πολυ αναφορά και κλήσεις σε απολογία απο ολες τις πλευρές...

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, οι στρατιωτικοί δεν υπάγονται στον υπαλληλικο κωδικα , αν ηταν ετσι θα εκαναν και απεργιες.....

      Διαγραφή


  4. Οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν τις ειδικότητες ιατρών, νοσηλευτών κλπ κλπ κλπ, ανήκουν στην ίδια κατηγορία με όλα τα υπόλοιπα υγειονομικά στελέχη της χώρας.
    Κανένα υπουργείο άμυνας δε χορηγεί ιατρική, νοσηλευτική, παραϊατρική άδεια άσκησης επαγγέλματος, παρά μόνο οι Περιφερειακές Ενότητες (Διευθύνσεις Υγείας πρώην Νομαρχιών).
    Όλα τα στελέχη τελειώνουν τις σχολές υγείας των πανεπιστημίων, των πρώην ΤΕΙ, των ΙΕΚ και των νοσοκομείων και δεν έχει καμία αρμοδιότητα το YΠΕΘΑ, πάνω σε αυτό. Δηλαδή για να γίνουμε πιο κατανοητοί. Ένας απόφοιτος της ΣΣΑΣ, Ιατρός, τελειώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εφόσον γίνει γιατρός, λαμβάνει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Υγείας και εγγράφεται στους ιατρικούς συλλόγους που επιθυμεί (πλέον μπορεί σε περισσότερους από έναν).
    Το ίδιο ισχύει και για το νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι εγγεγραμμένο στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, που εποπτεύεται από το υπουργείο υγείας.
    Άλλο ο Αξιωματικός, Υπ-αξιωματικός και άλλο η επιστημονική ειδικότητα του υγειονομικού.
    Η απόφαση του υπουργείου υγείας, είτε αρέσει είτε όχι, αφορά όλα τα υγειονομικά στελέχη της χώρας, ένστολα και μη και κανείς δεν έχει ”ασυλία”.
    Απλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του…οχι τα καλα του Γιαννη τα θελουμε αλλα τον Γιαννη δεν θελουμε.
    Αποζημιώσεις προσωπικού 251 ΓΝΑ Φταίει η γραφειοκρατία λέει ο ΥΦΕΘΑ
    https://armyvoice.gr/2021/07/apozimioseis-prosopikoy-251-gna-ftaiei-grafeiokratia-leei-o/
    Hδη γιατροι και νοσηλευτικο προσωπικο Βορ Ελλαδος στραφηκαν νομικα εναντιον τους.
    Το ιδιο θα γινει για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΔ-ΣΑ κανεις δεν εχει ασυλια αλλιως ΚΟΨΙΜΟ ΜΙΣΘΟΥ και ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμία ενημέρωση για τα νοσοκομεία έχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπαρχει ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ και επισης Αφορα ΕΔ > (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή